Νέα

Δωρεά του βιβλίου «Τρεις Φιλικοί, έπαρχοι στην Άνδρο –  Από το επαναστατικό σχέδιο στην κρατική διοίκηση (1822 – 1825)» του Ιστορικού κ. Δημητρίου Δημητρόπουλου στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων της Άνδρου καθώς και στις βιβλιοθήκες των λυκείων.

 

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Παλιγγενεσία του Έθνους το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη – Άνδρου στην από 28.09.2021 συνεδρίασή του αποφάσισε να δωρίσει σε όλους τους μαθητές της Γ΄ τάξεως Λυκείου και των 4 Λυκείων του νησιού καθώς και στις βιβλιοθήκες των ανωτέρω σχολείων ένα αντίτυπο του βιβλίου «Τρεις Φιλικοί, έπαρχοι στην Άνδρο –  Από το επαναστατικό σχέδιο στην κρατική διοίκηση (1822 – 1825)» του γνωστού Ιστορικού κ. Δημητρίου Δημητρόπουλου από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με σκοπό να μπορούν οι μαθητές να μελετήσουν την ιστορία του τόπου μας για την περίοδο 1822 – 1825, όπως την περιγράφουν οι Τρεις Φιλικοί, έπαρχοι της Άνδρου.

Το Ίδρυμα Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου χρηματοδότησε εξολοκλήρου την επταετή έρευνα (2014 – 2021) για τη συγγραφή του βιβλίου, που προηγήθηκε της έκδοσης, όπως επίσης και την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου.

Εκ μέρους του Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Νίκος Σιγάλας

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio