Νέα

Έπαρχος Άνδρου: Υπεγράφη η σύμβαση για την τριετή αντιπλημμυρική προστασία της Άνδρου 2021- 23

Μετά από πολύ κόπο, πολλές μελέτες, πολλή αγωνία και σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την τριετή αντιπλημμυρική προστασία της ν.Άνδρου
Η κλιματική αλλαγή απαιτεί νέα αντίληψη στην διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων
Στο πλαίσιο της νέας αντίληψης με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο κατά την αντιπλημμυρική περίοδο, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την ανάδοχο εταιρεία, ύψους 631.437,95 ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Άνδρου 2021 – 2023»
Το έργο αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων του νησιού (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων τεχνικών έργων απορροής, ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, μετά τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2019, όπου η Άνδρος κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, παρουσιάστηκε το φαινόμενο, τεράστιοι όγκοι από τις πλαγιές των βουνών να αποκολληθούν και να μεταφερθούν εντός των κοιτών πολλών ρεμάτων, με αποτέλεσμα ακόμη και το πλήρες μπάζωμα των ρεμάτων και στη συνέχεια, αφού δεν υπήρχε πλέον κοίτη, την ανεξέλεγκτη παροχέτευση των ομβρίων διαμέσου ιδιοκτησιών. Επιπλέον, για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων, προβλέπονται εργασίες καθαρισμών των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του νησιού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον κωδικό «Αντιπλημμυρική προστασία νησιών Π.Ε. Κυκλάδων».

2 Σχόλια

  • Ο/Η ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ όχι μετά λέει:

    Φέρτε σφουγγαρόπανα να μαζέψουμε τον ιδρώτα που πλημμύρισε από τον ιδρώτα της κοπιώδους προσπάθειας των αρμοδίων. Φτάσαμε να τελειώσει και το 2021 κι εν μέσω χειμώνα ανακοινώνουν περιχαρείς πως ΘΑ γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;;;;;;;;;;;; Και δεν κοκκινίζουν από ντροπή!!

  • ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ , ΕΡΓΑ ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ,ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!!!! ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΩ ΚΑΤΑΚΟΙΛΟ ,ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΟΥ ΕΚΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΑΤΕΝΙ ΘΕΟΜΗΝΕΙΑ 01/01/2013 ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ,ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ . ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ,ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 31/12/2021 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΔΕΝ!!!! Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ!!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΘΕΟΜΗΝΕΙΑ ?ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΥΡΙΟΙ? ευχαριστω για την φιλοξενια .
    Α.Ρ

Αφήστε ένα σχόλιο