Νέα

Κάλαντα στο Εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής του ιδρύματος Μωραΐτη

Από το Σάββατο 16/10/2021 στο κτήριο του Ιδρύματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου (έναντι Αστυνομικού Τμήματος Χώρας Άνδρου)  έχουν ξεκινήσει  τα μαθήματα του Εργαστηρίου Παραδοσιακής Μουσικής (Ε.ΠΑ.Μ.)., όπου 30 περίπου μαθητές παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών οργάνων.

Το Ε.ΠΑ.Μ. λειτουργεί με τη συνεργασία του Ιδρύματος Δ.&Λ. Μωραΐτη Άνδρου και του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου και υπεύθυνος του Εργαστηρίου είναι ο Ανδριώτης μουσικός Νίκος Μήλας που διδάσκει  βιολί,  μαζί του διδάσκει η Χριστίνα Κουκή σαντούρι  και ο Νίκος Αγγελόπουλος  λαούτο.

Τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 θέμα στα μαθήματα ήταν φυσικά και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς που στο τέλος του μαθήματος την Τρίτη, δάσκαλοι και μαθητές τραγούδησαν και έπαιξαν  όλοι μαζί και στο τέλος με τουμπί και τσαμπούνα από τον Νίκο Μανδαράκα.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι πέντε μαθητές  στο λαούτο: Γιάννης Μωράκης, Θοδωρής Μπενάς, Γιώργος Μπακέλας, Ζαννής Μάστορης και Γιάννης Γαρύφαλλος που μαζί με τον δάσκαλό τους τον Νίκο Αγγελόπουλο έπαιξαν εκτός από τα κάλαντα και τον Καβοντορίτικο σκοπό.

Παρούσες από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών ήταν η Ρένα Σακελλάρη και η Μίνα Καλαδάμη που κέρασε, χρονιάρες μέρες πούναι, όλο το κόσμο σοκολατάκια.

Βίντεο αύριο τα κάλαντα … και πιο μετά το Καβοντορίτικο

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio