Νέα

Θεοδόσης Σουσούδης: Πρωτόγνωρος ο αριθμός κρουσμάτων covid-19 στο νησί μας

Έξαρση covid19……….
Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια έξαρση κρουσμάτων covid19, με τα δεκάδες χιλιάδες περιστατικά μόλυνσης από τον ιό ημερησίως στη Χώρα μας, αλλά και με πρωτόγνωρο αριθμό κρουσμάτων στο νησί μας.
Όλη η επιστημονική κοινότητα αισιοδοξεί, πως αυτό αποτελεί το τελευταίο ξέσπασμα του ιού πριν την πολυπόθητη από όλους μας εξαφάνισή του.
Κάποιοι όμως δικαίως, πιστεύουν ότι ο ιός δεν θα μας εγκαταλείψει έτσι εύκολα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταλλαγεί και να συνεχίσει να μας απειλεί.
Φυσικά όλοι μας ελπίζουμε στην πρώτη εκδοχή, αυτήν της εξαφάνισής του μέσα στο 2022. Διαφορετικά η ταραγμένη οικονομία μας αλλά και η ψυχική αναστάτωση, που όλοι μας βιώνουμε και έχουμε υποστεί, θα αποβεί επικίνδυνη για την ομαλή εξέλιξη της καθημερινότητάς μας.
Μέσα σε όλο αυτό, μπορούμε να αντιτάξουμε, την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, την τήρηση βασικών κανόνων πρόληψης και φυσικά τον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ, ο οποίος αποτελεί το ισχυρότερο ΟΠΛΟ κατά του ιού.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να επιβληθεί. Πρέπει να πειστούν με επιχειρήματα, όλοι όσοι έχουν τις αντιρρήσεις τους ή τις επιφυλάξεις τους και αυτό αποτελεί υποχρέωση του ιατρικού κόσμου και των ειδικών.
Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό τοπικοί παράγοντες προσπαθούν να πείσουν ότι στο νησί μας δεν υπάρχουν κρούσματα και πως το ποσοστό των εμβολιασθέντων έχει φτάσει στο ιδεατό επίπεδο του 70%, ενώ στην πραγματικότητα δεν ξεπερνά το 55%.
Αυτό το ψέμα, αποτελεί πολύ επικίνδυνη κατάσταση, αφού κάποιοι συμπατριώτες μας θα εφησυχασθούν με το υψηλό ποσοστό εμβολιασθέντων και υπάρχει ο κίνδυνος να μη προβούν σε εμβολιασμό.
Επίσης ο ανησυχητικός αριθμός αύξησης των κρουσμάτων, που αποτελεί ρεκόρ της διετίας, του covid19, χρειάζεται ρεαλισμό και ειλικρίνεια και όχι ψεύτικες δηλώσεις.
Το μόνο που κερδίζουν από τις ανόητες δηλώσεις είναι η αναξιοπιστία και μετέπειτα η ανασφάλεια των κατοίκων της μικρής μας κοινωνίας.
Κλείνοντας, για μια ακόμα φορά, θέλω να τονίσω πως το σημαντικότερο όπλο κατά του ιού είναι ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ και επιπλέον η ορθή τήρηση των μέτρων πρόληψης.
Να σημειωθεί ότι ακόμα και αν νοσήσει κάποιος ή κάποια από τον ιό, στην περίπτωση που έχει εμβολιασθεί, η νόσηση εξελίσσεται, σχεδόν σε όλους, ήπια.
Συνεπώς βασικό μέλημα όλων μας είναι, να πείσουμε με ρεαλιστικά επιχειρήματα περισσότερους συνανθρώπους μας να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να διαφυλαχτεί στον υπέρτατο βαθμό, το υπέρτατο αγαθό, η ΥΓΕΙΑ!!!

Θεοδόσης Σουσούδης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio