Νέα

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: « Μετά την “Ελπίδα” »

Η ¨Ελπίς¨ πέρασε κι άφησε πίσω της εκτός από τις όμορφες εικόνες της χιονισμένης Άνδρου, εικόνες αποκλεισμένων χωριών για πολλές μέρες και άφθονες φιλάρεσκες εικόνες του Δημάρχου.

Αναμφισβήτητα επρόκειτο για μια ιδιαίτερα δύσκολη κακοκαιρία, όμως τις τελευταίες δεκαετίες η Άνδρος έχει πλούσια εμπειρία σε σοβαρές χιονοπτώσεις και η κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία, έχει δώσει μαθήματα αυταπάρνησης και αποτελεσματικότητας.

Ιδιαιτέρως ο ΣΕΔΑ που από το 2016 ενισχύθηκε επιπλέον από τον Δήμο Άνδρου σε εξοπλισμό και πλέον συμμετέχει ενεργά και στο εκχιονιστικό έργο, με δύο ειδικά εκχιονιστικά «μαχαίρια», που τοποθετούνται στα οχήματα των εθελοντών μας, αλλά και ο Δήμος Άνδρου που εξοπλίστηκε με 4 ολοκαίνουρια μηχανήματα έργου, μέσω χρηματοδότησης το 2018 και κινητοποιώντας το σύνολο υπαλλήλων,
συλλόγων, εθελοντών είχε παράδοση στην ταχεία και επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως στις πρόσφατες χιονοπτώσεις ιδιαίτερα του 2015 αλλά και του 2017. Αυτά σε συνδυασμό με την πάντα έτοιμη Πυροσβεστική  Υπηρεσία, την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και τον Λόχο Εθνοφυλακής, που σε συνδυασμό με την αξιόπιστη και αξιόμαχη ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΗ Άνδρου, δημιουργούν μία εικόνα ασφάλειας για τις έκτακτες συνθήκες.

Σε έναν γρήγορο απολογισμό της “Ελπίδας” παρατηρούμε δυστυχώς για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, τον επιλεκτικό αποκλεισμό στελέχους, (γιατί άραγε?), που συμμετέχει θεσμικά στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου, που προέρχεται από την παράταξη μας « ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Στέλεχος με ιδιαίτερη εμπειρία στις έκτακτες ανάγκες, στερώντας έτσι από το κοινωνικό σύνολο την επιπλέον βοήθεια, που θα μπορούσε να έχει.

Πίσω από την δουλειά των ανθρώπων εκείνων, που ουσιαστικά υπερέβαλλαν εαυτό και κρατούσαν το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο ανοικτό, έχουμε το καπέλωμα της όλης προσπάθειας από τον κ. Λοτσάρη, ο οποίος είχε επιδοθεί σε διαγωνισμό προσωπικών φωτογραφιών εν μέσω των επιχειρήσεων καθαρισμού των δρόμων. Ίσως αποτελεί πανελλαδικό φαινόμενο, όπου ο δήμαρχος αντί να βάλει στόχο την ουσία της κατάστασης, εκμεταλλεύτηκε και επιδόθηκε σε άκρατη προσωπική προβολή, που φτάνει στα όρια της γελοιότητας, αγνοώντας ότι υπάρχει και η πικρή πραγματικότητα των αποκλεισμένων Ανδριωτών σε χωριά και οικισμούς του νησιού για τέσσερις και πέντε ημέρες.

Η παιδαριώδης και αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου Άνδρου σε κάθε είδους μέσο, αποτελεί προφανή και απαράδεκτη προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης των προβλημάτων της κακοκαιρίας.

Αν παρατηρήσουμε την συμπεριφορά άλλων Δήμων αλλά και Δημάρχων των Κυκλάδων, που επίσης δέχτηκαν εντονότατες χιονοπτώσεις (π.χ. Τήνου και Νάξου) και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, θα διαπιστώσουμε ότι οι άνθρωποι έπραξαν το καθήκον τους, όπως όφειλαν, χωρίς να μετατρέψουν σε «τηλεοπτικό show» το έργο του Δήμου και των
συνεργατών του. Ένα έργο που αποτελεί υποχρέωση όσων αποφάσισαν να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παρά την αρνητική εικόνα και το εμφανώς προεκλογικό παιχνίδι του κυρίου Λοτσάρη, δεν θα παραλείψουμε για μια ακόμα φορά, να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που με ηρωισμό συνέβαλλαν στις προσπάθειες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον ΣΕΔΑ, την
Αστυνομία Άνδρου και Γαυρίου, το Λιμεναρχείο Άνδρου και Γαυρίου, τον Λόχο Εθνοφυλακής, την ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΗ Άνδρου, την Πολιτική Προστασία, τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου τους ιδιώτες έμπειρους χειριστές των μηχανημάτων, τον κάθε υπάλληλο και εθελοντή, που αγωνίστηκε για να ξεπεράσει η Άνδρος μας αυτή την απίστευτη κακοκαιρία και να συγχαρούμε τους συμπατριώτες μας, που επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά και υπομονή, που δεν υποτίμησαν τις προβλέψεις και περιόρισαν τις μετακινήσεις τους και τις δραστηριότητές τους!

«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

2 Σχόλια

  • Έλεος κ. Σουσούδη. Το μόνο που ήθελε ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης ήταν να εκφράσει τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του, για το προσωπικό του Δήμου και των άλλων φορέων, που άρτια συντονισμένοι, έφεραν εις πέρας το πραγματικά δύσκολο έργο της αποκατάστασης του οδικού δικτύου του νησιού σε χρόνο ρεκόρ – υπα΄ρχει γενική παραδοχή γι’ αυτό. Γιατί τέτοια χολή. Γιατί μειώνετε τον εαυτό σας με τέτοιες μικροπρέπειες!

  • Σίγουρα ήταν ευκαιρία για τον δήμαρχο να το εκμεταλλευτεί, δωρεάν προβολή κλπ.
    Το θέμα είναι ότι δεν βλέπουμε φρέσκα πρόσωπα σε ΣΕΔΑ ας πούμε. Δυστυχώς μπορεί να υπάρχει προσφορά μηχανημάτων, αλλά κανείς, όπως και στην Αττική δεν φροντίζει να υπάρχει ο κατάλληλος κόσμος σε ετοιμότητα να χειριστεί συγκεκριμένα οχήματα. Δεν θέλει να πληρώσει κανένας, έστω και εποχιακά.
    Όσο για το νησί μας την ουσιαστική δουλειά έκαναν οι ιδιώτες χάρη στα χωματουργικα μηχανήματα τους. Ήταν μεγάλη η ποσότητα του χιονιού

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio