Νέα

Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου του “Χρυσή αυγή”

Τη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στο πρωινό δρομολόγιο για Ραφήνα του  ” Θεολόγος” και αφού το πλοίο έκοψε ταχύτητα, στη μέση του Κάβο Ντόρο,  ο Παπαντώνης Χορευτής, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των επιβαινόντων του “Χρυσή αυγή” που χάθηκαν στο ναυάγιο του πλοίου  το 1983, παρόντες ο καπετάνιος του πλοίου Μάκης Σκιαδάς, μέλη του πληρώματος και επιβάτες, μετά τη ρίψη των στεφανιών στη θάλασσα το πλοίο συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του

Φωτογραφίες: Γιώργος Περτέσης

Η επιβάτης του πλοίου, Λασκαρώ Στρατή έγραψε στο fb: Σήμερα ταξιδεύοντας από Άνδρο για Ραφήνα, λίγο αφού έφυγε το πλοίο από το Γαύριο ακούστηκε μια ανακοίνωση. Θα τελεστή επιμνημόσυνη δέηση για το ναυάγιο του πλοίου Χρυσή Αυγή.
Σηκώθηκα αμέσως και βγήκα έξω. Ήμουν πολύ μικρή το 1983. Δεν θυμάμαι πολλά, ίσως ό,τι θυμάμαι να είναι από τις αφηγήσεις των δικών μου. Θυμάμαι όμως τους γονείς μου να κλαίνε για όσους χάθηκαν και κυρίως για αυτή τη μάνα με τα δύο παιδάκια που τα ήξερα και παίζαμε μαζί.
Και ίσως ήμουν μικρή για να καταλάβω αλλά σήμερα μετά από 39 χρόνια έκλαψα για όλους αυτούς που έφυγαν στα νερά που εμείς οι νησιώτες πλέουμε τόσο συχνά.
Και έφερα στο μυαλό μου όσο μπορούσα αυτά τα παιδάκια με τα κόκκινα μάγουλα που θυμάμαι από μια φωτογραφία παιδικού πάρτυ να χαμογελούν ανέμελα.
Αιώνια τους η μνήμη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio