Νέα

Κυριάκος Θωμάς: Η εικονική πραγματικότητα και το πηλοφόρι της λάσπης του κ. Σουσούδη

Με έκπληξη διάβασα την ανοικτή επιστολή του πρώην δημάρχου Θ. Σουσούδη με ημερομηνία 27 /2/2022, η οποία αναφέρεται σε μένα. Διέκρινα εμπάθεια, νευρικότητα,  πανικό. Και διερωτώμαι γιατί;  Μερικά πράγματα όπως ένας απολογισμός πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης την οποία δεν έκανε ποτέ ο πρώην δήμαρχος χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Και για να γίνω σαφής. Ρωτά ο κ. Σουσούδης ποια είναι η οικονομική κατάσταση που παρέδωσα από τον τέως Δ. Υδρούσας. Άργησες 12 ολόκληρα χρόνια να ρωτήσεις Θεοδόση:

 • Δεν ρώτησες τον Αύγουστο του 2010 όταν ήρθες στο Ξενοδοχείο «ΠΕΡΡΑΚΗΣ» και μου ζήτησες να σε στηρίξω ενόψει τον δημοτικών εκλογών. Τότε με την στήριξη μου έφτιαξες συνδυασμό στην Υδρούσα. Στις εκλογές εκείνες πήρα 908 ψήφους.
 • Δεν ρώτησες από το 2010 έως το 2014 όταν έγραφα και έστελνα τις επιστολές και τις ανακοινώσεις της παράταξης. Και ακόμα όταν σου έγραφα τους προεκλογικούς λόγους σου. Έχω όλα τα e-mail. Εάν τα έχεις ξεχάσει ευχαρίστως να στα στείλω πάλι για υπενθύμιση.
 • Δεν ρώτησες όταν κατέβηκα στις εκλογές με την ομάδα μου μαζί σου το 2014 και πήρα 620 ψήφους. Μετά δεν ρώτησες όταν ανέλαβα εκ μέρους της κοινής παράταξης μας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Δεν ρωτήσεις τον ενάμιση χρόνο της θητείας σου όταν γράφαμε μαζί επιστολές προς την Αποκεντρωμένη για να σταματήσει ο Γιάννης Καπάκης να εμποδίζει την δουλειά των υπαλλήλων και την λειτουργία του Δήμου με έωλες καταγγελίες. Το πως τον αποκαλούσες τότε δεν χρειάζεται να σου θυμίσω γιατί ήξεραν όλοι πως τον ανέβαζες και τον κατέβαζες.

Δεν χρειάζεται να ρωτάς για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Υδρούσας. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και για τους 3 Καλλικρατικούς Δήμους Άνδρου στο Δημαρχείο. Υπάρχουν και οι εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών.

Θεοδόση αν δεν το ξέχασες κι αυτό ήσουν δήμαρχος επί 5ολόκληρα χρόνια. Πως και δεν είδες τίποτα όλα αυτά τα χρόνια; Τι άλλο περισσότερο να πω;

Αν παρόλα αυτά έχεις περισσότερες ερωτήσεις γιατί δεν ρωτάς τον Γιώργο Ψωμά, Αντιδήμαρχο σου επί 3 χρόνια και νυν δημοτικό σου σύμβουλο. Ρώτα  τον Γιώργο Βλάμη, πολιτικό σου σύμβουλο μέχρι το 2019.

Με εκπλήττει το θράσος σου να αναφέρεσαι σε μένα με απαξιωτικό τρόπο για την θέση αμειβόμενου συμβούλου που κατέχω σήμερα στον Δήμο. Ξεχνά ο δήμαρχος Θεοδόσης ότι το 2016 παραιτήθηκα από μια  αμειβόμενη θέση πριν την λήξη της θητείας μου και από δημοτικός σύμβουλος μην μπορώντας να αντέξω το πολιτικό αλαλούμ, την ανυπαρξία σου, την αδυναμία σου να διοικήσεις.

Εσύ όμως παρέμεινες 5 ολόκληρα χρόνια στην αμειβόμενη θέση του Δημάρχου πιστεύοντας πως διοικείς το νησί. Δεν την εγκατέλειψες ούτε όταν με τις παλινωδίες και την τρελή πολιτική σου, έφυγαν 7 σύμβουλοι, μερικοί παραιτούμενοι και από αμειβόμενες θέσεις, μην αντέχοντας το αλαλούμ της θεότρελης διοίκησης σου.

Στο τέλος έμεινες με 6 συμβούλους από τους 13 με τους οποίους ξεκίνησες. Σιγά μην παρατούσες την αμειβόμενη θέση του Δημάρχου. Έμεινες μέχρι το τέλος «μοιραίος και άβουλος» νομίζοντας πως διοικείς την Άνδρο…

Και δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω αλλά με «ελέγχει» ο δήμαρχος Θεοδόσης και για τον διαχειριστή του ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Να σου θυμίσω Θεοδόση πως λέγεται Διαμαντής Μπασαντής, είναι δημοσιογράφος- συγγραφέας, με σπουδές και εργασία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με πορεία σε πολλά εθνικά ΜΜΕ και διδασκαλίες σε πανεπιστήμια. Για την Άνδρο της Ζωής σου έχει γράψει 4 βιβλία για την ιστορία της. Αλήθεια κατάφερες ποτέ να διαβάσεις έστω κι ένα;

Επιπλέον μιας και μιλάς με απαξίωση είναι αυτός που σε έφερε σε επαφή μαζί μου για την δημιουργία της κοινής παράταξης μας το 2010 και μας στήριξε και στις εκλογές. Είναι αυτός που κανόνιζε την διενέργεια δημοσκοπήσεων για την κοινή παράταξη μας. Έκανε την ανάλυση τους με τον Στράτο Φαναρά και την γνωστή πανελληνίως εταιρεία δημοσκοπήσεων Metron Analysis. Είναι αυτός που σε στήριξε στην εκλογή σου το 2014. Αλήθεια Θεοδόση πότε γεννήθηκες; Το 2015;

Να προσθέσω επίσης πως ο διαχειριστής του ΕΝ ΑΝΔΡΩ ήταν ο πρώτος από όλους που κατάλαβε την θεότρελη πολιτική πορεία σου, από τον Φεβρουάριο του 2015. Και τάχθηκε απέναντί σου. Από την επόμενη μέρα εσύ σταμάτησες να τον ξέρεις. Καθόλου πρωτότυπο όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια.

Καθένας που διαφώνησε μαζί σου, δεν τον ήξερες την επομένη. Έτσι έγινε και με μένα. Έτσι έγινε με τον Δημήτρη Λάσκαρη, τον Χρήστο Βουραζέρη, τον Αντώνη Λάβδα, τον Ανδρέα Βόσσο, τον Λευτέρη Μπάλλα, την Μαρία Μαμάη, την Άννα Βολίκα,   και τόσους άλλους. Το ίδιο δεν έκανες με τον Δημήτρη Γιαννίση, ο οποίος πρώτη φορά σε έβαλε σε δημοτική παράταξη το 2006 και συ το 2019 παίρνοντας τον «κουβά με την λάσπη» άρχισες να τον κατηγορείς κόντρα στα στοιχεία των ορκωτών λογιστών. Το ίδιο κάνεις και με μένα τώρα.

Ποτέ δεν βγήκες να στηρίξεις ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον πλην του εαυτού σου.  Θεωρείς τους πάντες αναλώσιμους μπροστά στην δική σου μεγαλειότητα. Άδειασες όλους όσους σε στήριξαν και σήμερα συμπορεύεσαι με όσους σε πολέμησαν την 5ετια 2014-2019 με προφανή και μοναδικό στόχο την επιστροφή σου στην εξουσία. Μπροστά σε αυτόν τον στόχο ξεχνάς τα πάντα.

Στο κείμενο σου χρησιμοποιείς την λέξη «αγνωμοσύνη». Μην την ξαναχρησιμοποιήσεις εσύ. Γελάνε και τα βράχια στην Πλακούρα. Ξεχνάς πως εν ενεργεία δήμαρχος και μαζί με την ομάδα μου υπήρξα συνιδρυτής της παράταξης σου το 2010; Ξεχνάς πως σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις κατέβηκα υποψήφιος για να γίνεις δήμαρχος. Χρωστάς άνθρωπε μου. Και δεν σου χρωστάω…

Προσπαθείς να πείσεις τους Ανδριώτες – ανεπιτυχώς όπως φάνηκε και στις εκλογές του 2019 – ότι όλοι ζουν στην εικονική πραγματικότητά στην οποία ζεις εσύ. Μιλάς για μελέτες έτοιμες για δημοπράτηση. Αυτές μόνο εσύ τις έχεις δει. Στις εκλογές του 2019 δεν  ήξερες ούτε εσύ ότι τις είχες κάνει αφού δεν αναφέρεις τίποτα στο προεκλογικό σου πρόγραμμα και στον απολογισμό σου.  Ούτε κουβέντα δεν είπες στο προεκλογικό ντιπέιντ γιατί απλά δεν υπήρχαν.

Μιλάς για τα εκατομμύρια που άφησες. Δεν λες λέξη όμως για τις τιμολογημένες και ατιμολόγητες οφειλές που άφησες που δυστυχώς για το Νησί δημιουργούν ένα αρνητικό ισοζύγιο και συγκεκριμένα μείον 450 χιλ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα τυχόν υπόλοιπα που θα μεταφερθούν από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, καθώς και τις  ατιμολόγητες οφειλές σου!!

Σήμερα έρχεσαι και υιοθετείς μια πολιτική ατζέντα πανικού, προσωπικών ύβρεων, πολιτικής και προσωπικής λάσπης όπως έκανες και προεκλογικά. Συμπράττεις με αυτούς που σε πολέμησαν επί 5 χρόνια. Υιοθετείς την όξυνση για να κρύψεις την ένδεια των πολιτικών επιχειρημάτων. Ζεις στον μικρόκοσμο σου. Γυρνάς στο 2010 και στο 2014 γιατί δεν έχεις να πεις ΤΙΠΟΤΑ για το 2022.

Με αυτή την θεότρελη πορεία σου κατάφερες το 60% του 2014 να το προσγειώσεις στο 37% το 2019! Και στο 14% το 2021 σύμφωνα με την Metron Analysis. Είναι προφανές – και από τα ποσοστά – πως αδυνατείς πλέον να καταλάβεις το νησί και την κοινωνία του. Γι’ αυτό καταφεύγεις στις προσωπικές ύβρεις, στα ψέματα και στη λάσπη. Κλείνω παραφράζοντας τον Βάρναλη: Αχ, πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόταν άλλος…

 

Κυριάκος Αθ. Θωμάς

Οικονομολόγος

Πρ. Δήμαρχος Υδρούσας 2003-2010

 

1 Comment

 • Δεν απαντάς στα οικονομικά στοιχεία που αποκαλύπτονται στην Συνεδρίαση του ΔΣ του 2017 για την Αναπτυξιακή! Τι κακοτυχία, καλέ μου, να υπάρχουν αυτά τα βίντεο που αποδεικνύουν τα καμώματα των τριών Δήμων και του Επαρχείου, εεεε;
  ΑΧ ΚΟΥΛΗ δεν σε ξέραμε και σε ψηφίσαμε και το 2010 και το 2014!
  ΑΧ ΚΟΥΛΗ, τι κατάντια να υπερασπίζεσαι το φερέφωνο του Λοτσάρη!
  ΑΧ ΚΟΥΛΗ ακόμα περιμένουμε οι ψηφοφόροι σου να μας ενημερώσεις για τους λόγους της παραίτησής σου….αν σου πήρε 6 χρόνια να τους σκεφτείς, αγόρι μου, δεν γίνεσαι πιστευτός!
  ΑΧ ΚΟΥΛΗ το παιχνίδι που έπαιξες έχει γίνει τόσο γνωστό που αν ήμουν στην θέση σου θα ντρεπόμουν να βγω στον δρόμο

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio