Νέα

Ολοκληρώθηκε το έργο αποχέτευσης της Μεσαριάς και σε λίγο των Λειβαδίων

Ολοκληρώθηκε το έργο αποχέτευσης της Μεσαριάς, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η αποχέτευση των Λειβαδίων. Το κυρίως έργο ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε το 2022.
Σήμερα στη Μεσαριά έχει ολοκληρωθεί ο κεντρικός αγωγός σύνδεσης, καθώς και τα φρεάτια. Από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η σύνδεση των σπιτιών του οικισμού.
Αντιστοίχως στα Λειβάδια εκκρεμεί η τελική σύνδεση του αντλιοστασίου με ηλεκτρικό ρεύμα από το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και οι σχετικές δοκιμές που θα ακολουθήσουν, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αντλιών. Στη συνέχεια θα αρχίσει και εκεί η σύνδεση των οικιών του οικισμού με το δίκτυο αποχέτευσης. Σημειώνεται ότι, τα λύματα και από τους δυο οικισμούς θα καταλήγουν στην Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στην Χώρα.

Το έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 427.940 € και καλύπτεται από το επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» 2014-2020.
Το έργο ξεκίνησε από την αρχική σύνδεση της Μεσαριάς το 2010 επί δημαρχίας Μανώλη Βάμβουκα με τη συνδρομή του Νίκου Θεολόγου. Στην δεύτερη φάση προχώρησε επί δημαρχίας Σουσούδη μετά από τη μελέτη και των Λειβαδίων.
Η μελέτη ήταν δωρεά του Αλκιβιάδη Τάτου, ο οποίος για μια ακόμα φορά βρέθηκε στο πλευρό του Δήμου χρηματοδοτώντας βασικές υποδομές του νησιού.
Το έργο (μετά από αποχώρηση του πρώτου μειοδότη και την ανάληψη από τον δεύτερο) εκτελέστηκε από την διοίκηση μας μεταξύ 2021 και 2022. Με την ολοκλήρωση των δυο αυτών δικτύων με τις συνδέσεις των οικιών Μεσαριάς και Λειβαδίων θα λυθεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των δυο οικισμών, θα αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των κατοίκων, θα προστατευθεί το περιβάλλον και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

1 Comment

  • ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: ΟΙ ΜΕΣΑΡΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ) ΑΣΕ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ!
    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio