Νέα

“Η ετικέτα μας”, του Γιώργου Τρανάκου, Δημοτικού Συμβούλου Άνδρου

Πολλές φορές ακόμη και τις “άσχημες” λέξεις που πρέπει να ειπωθούν για να χαρακτηρίσουν τις κακές προθέσεις τους, κάποιοι δεν τις αξίζουν.
Λέξεις όπως “προπαγάνδα”, έχουν ειδικό βάρος και οι συγκεκριμένοι δεν είναι ικανοί ούτε για αυτή.
Εν προκειμένω ο λόγος μου για τα συμπεράσματα των ανωτέρω στα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου.
ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ
Χθες Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, το απόγευμα είχαμε Δ.Σ. Άνδρου δυόμιση ώρες τηλεδιάσκεψη κατά την οποία ενημερωθήκαμε ότι ψάχνουμε εν έτει 2022 το Brand name (?) κοινώς εμπορική ετικέτα της Άνδρου, αλλά κανείς από την Διοίκηση του Δήμου δεν θεώρησε ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για τις εξελίξεις στο Δ.Λ.Τ.
Αντ’ αυτού, το συνήθες κίτρινο παραλήρημα έδωσε την είδηση του διαχωρισμού του ΔΛΤ ΤΗΝΟΥ ΑΝΔΡΟΥ εκπληρώνοντας τον σκοπό και την αποστολή του.
Φυσικό επόμενο δεν είναι; Αφού γνωρίζουμε πλέον ότι, την διοίκηση του Δήμου Άνδρου την διαμορφώνουν τα παράκεντρα και οι μηχανισμοί.
ΘΥΜΙΖΩ λοιπόν ότι, τον διαχωρισμό του Δ Λ.Τ. Τήνου Άνδρου βλέποντας εδώ και χρόνια τις δυσκολίες στην λειτουργία του προς όφελος της Άνδρου, την είχε διεκδικήσει και φθάσει μέχρι τέλους η Διοίκηση Σουσούδη.
Είχαν γίνει όλες οι ενέργειες, είχαν γίνει όλες οι μελέτες και οι εγκρίσεις απο το υπουργείο και είχε συμφωνηθεί και από το Δ.Σ. της νήσου Τήνου και του ΛΤΤΑ.
Ήταν όλα έτοιμα και έλειπε μόνο η τελική υπογραφή του υπουργού για να γίνει ΦΕΚ.
Δουλειά τριετίας αλλά οι βουλευτικές εκλογές του 2019 στην Χώρα μας πάγωσαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ερχόμενη η νέα Διοίκηση του Δήμου Άνδρου με τους Ειδικούς Συμβούλους της, δεν προχώρησε καθόλου το έτοιμο θέμα του διαχωρισμού και αφού επί δύο χρόνια εξήρε την συνεργασία της με τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ Τήνου Άνδρου και όλα πήγαιναν καλά, ( παραθέτω παρακάτω σε φωτογραφία μέρος σχετικού ενημερωτικού κειμένου του Ειδικού Συμβούλου κ. Μαντζώρου ) για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, άλλαξαν το τροπάριο.
Μετά την αλλαγή της στάσης τους θεώρησαν πολιτικά και διοικητικά σωστό να παραιτούνται κατά διαστήματα από τα καθήκοντά τους ως μέλη του Δ.Σ. του Δ. Λ.Τ εν μέσω θερινής περιόδου προκειμένου να εκβιάσουν έτσι την διάλυση του Ταμείου.
Ο Δήμαρχός μας και οι Ειδικοί συνεργάτες του λοιπόν, που ζητούν την διαγραφή Δημοτικών Συμβούλων, που μιλούν για συνεργασία και καθήκοντα, απουσίες και σκοπιμότητες είναι οι μόνοι διδάξαντες αυτών των εκβιασμών και πρακτικών.
Είναι αλήθεια ότι και εγώ και ο Δ.Σ., κ. Αδάμης Βασίλης στηρίξαμε την λειτουργία του Δ.Λ.Τ όταν οι παραιτηθέντες και ξαναπαραιτηθέντες έπαιζαν τις κουμπάρες.
Είναι αλήθεια ότι έτσι περάσαμε μόνοι μας, χωρίς τους παραιτηθέντες, την έναρξη της θαλάσσιας κρουαζιέρας στην Άνδρο μετά από πρόταση του Λιμενάρχη Άνδρου κ. Κραψίτη Θ.
Είναι αλήθεια ότι έτσι, χωρίς τους παραιτηθέντες, με την ψήφο μας, οι επαγγελματίες Τήνου και Ανδρου μπόρεσαν νόμιμα εν μέσω θερινής περιόδου και μετά τα logdown, να λειτουργήσουν τα παραλιακά καταστήματα τους.
Είναι αλήθεια ότι, έτσι, χωρίς τους παραιτηθέντες, προχώρησε το υδατοδρόμιο της Τήνου,
Είναι αλήθεια ότι, έτσι, χωρίς τους παραιτηθέντες, με την ψήφο μας, περάσαμε την έναρξη διαδικασίας master plan για το λιμάνι του Γαυρίου.
Ίσως τελικά για αυτήν την Διοίκηση της μηχανορραφίας, οι “ετικέτες”, να ειναι πιο σημαντικές από την Αλήθεια.

1 Comment

  • Εγώ σας πιστεύω. Ήταν εύκολο αυτή την φορά να καταλάβω ότι λέτε την αλήθεια. Εδώ την προηγούμενη φορά τα ‘καταφερατε’ και με πείσατε ότι άκουσα ‘θετικα’ ενώ εσείς είχατε πει ‘αρνητικα’ . Τώρα ήταν ευκολακι χαχαχαχαχαχα

Αφήστε ένα σχόλιο