Νέα

Δήμος Άνδρου: Υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης της βελτίωσης αγροτικών δρόμων

Καππαριά- Μεγάλο Χωρό- Τζέο- Μαρτζέο-

Ο Δήμος μας υπέβαλε τέσσερις (4) προτάσεις χρηματοδότησης στη Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τους παρακάτω δρόμους:
– Αγία Ελεούσα- Παλαιόπολη 500m. και Αγίου Ιωάννη-Μακροτάνταλο 1150m.
– Παραλία Βιταλίου προς Βιτάλι 1000m
– Άρνη προς παραλία Βόρης 1050m.
– Καπαριά προς συνοικισμό Τζέο 230 m., οδό προς «Πλάκα» 600m. και οδό από Αλαμανιά προς Τζέο 450m.
Μοναδική παραφωνία στην προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης του νησιού μας αποτέλεσε για μια ακόμη φορά η κ. Τασούλα Μαμάη.
Η ανωτέρω πρόταση ήρθε προς ψήφιση σε έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού μόνο έτσι θα προλάβαινε ο Δήμος την καταληκτική προθεσμία της 18ης Μαρτίου του 2022 για την υποβολή της. Να σημειωθεί, ότι η πρόσκληση άνοιξε στις 23/12/2021 και για το παραπάνω οδικό δίκτυο δεν υπήρχε καμία μελέτη.
Σε χρόνο ρεκόρ υπογράφηκε σύμβαση για τις μελέτες στις 31/12/2021, οι οποίες παρελήφθησαν και αξιοποιήθηκαν έγκαιρα με συντονισμένες ενέργειες από την τεχνική υπηρεσία και η υποβολή κατέστη δυνατή.
Δυστυχώς η κ. Τ. Μαμάη καταψήφισε τη διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι εάν οι υπόλοιποι σύμβουλοι την ακολουθούσαν ο Δήμος θα έχανε τις προθεσμίες και ΔΕΝ θα υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση των ανωτέρω έργων.
Μετά η ίδια ψήφισε την υποβολή της πρότασης για τη χρηματοδότηση των οδών!!!
«Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!»
Προσπάθησε να μπλοκάρει την υποβολή της πρότασης και όταν είδε ότι αυτό δεν «περνάει» τότε την ψήφισε.
Λυπόμαστε που ο λαϊκισμός και η μικροπολιτική σκοπιμότητα χαρακτηρίζουν τις αποφάσεις της κ. Τ. Μαμάη. Λυπούμαστε που ακολουθεί έναν δρόμο που μόνο κακό κάνει στο νησί μας.
Εμείς χαιρετίζουμε την παρουσία της στις Οικονομικές Επιτροπές μετά από την παραπομπή της στο Δ.Σ. με το ερώτημα της αντικατάστασής της και ελπίζουμε να συνεισφέρει παραγωγικά και όχι να ασκεί μικροπολιτική εις βάρος της προόδου της Άνδρου.
Θα συνεχίζουμε και θα προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που παρουσιάζεται από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, με στόχο τη δημιουργία υποδομών που το νησί μας στερείται χρόνια.
Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πέρα από τους τακτικισμούς της κ. Μαμάη, που μόνο στόχο έχουν να μπλοκάρουν την πρόοδο της Άνδρου.
Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές και όχι στις επόμενες εκλογές, κ. Μαμάη σας καλώ να επιστρέψετε στην κανονικότητα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΆΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio