Νέα

Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στην Άνδρο

Μετά την λαμπρά πανήγυρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ιερά νήσο Τήνο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαρτίου 2022 στην Άνδρο και το απόγευμα τέλεσε την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, διαδοχικά, στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνετίου και Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου.

Στις ακολουθίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, οι διατελέσαντες Δήμαρχοι κ.κ. Δημ. Σουσούδης, Δημ. Γιαννίσης και Ιωσήφ Ψήτος, η Αντιδήμαρχος Γαυρίου, ο Αντιδήμαρχος Κορθίου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μπατσίου και Γαυρίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της Άνδρου και πολλοί πιστοί.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνετίου, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ υπεδέχθη ο Εφημέριος Πρεσβ. Εμμ. Λιαπάκης, ο οποίος του προσέφερε Αρχιερατικό Εγκόλπιο για τα 20 χρόνια Ποιμαντορίας του και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην ανακαίνιση και συντήρηση των Παρεκκλησίων της Ενορίας.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Εφημέριο και τον αφιλοκερδώς διακονούντα το Αναλόγιο του Ναού, τ. Διευθυντή Εθνικής Τραπέζης, και συνεχάρη όλους τους Ενορίτες για την αγάπη και τη μέριμνά τους για τα Παρεκκλήσια, τα οποία συντηρούν τις μνήμες του παρελθόντος.

 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ υπεδέχθη ο Εφημέριος, Αρχιμ. Αντώνιος Χορευτής και παιδιά με παραδοσιακές ενδυμασίες, ενώ οι παραδοσιακοί οργανοπαίχτες, κ.κ. Πανταζής Τέντες, Οδοντίατρος, και Γεώργιος Γιαννίσης απέδωσαν δυο παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια για την εικοσαετή επέτειο Αρχιερωσύνης του.


Και στους δύο Ναούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στο περιεχόμενο της σημερινής διπλής γιορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι η χαρά, το Ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου, η χαρούμενη είδηση, που μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε και να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες της ζωής!

περισσότερες φωτογραφίες στο site της Μητρόπολης Σύρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio