Νέα

“Έφυγε” ο Παναγής Χαδούλης

Ο Παναγής Χαδούλης , γόνος μιας από τις πρώτες εφοπλιστικές οικογένειες της Άνδρου και εγγονός του ιστορικού Δημητρίου Πασχάλη, διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της ORION, ήταν παντρεμένος με την εκ Κορθίου  Μαργαρίτα Καράλη και είχε δύο γιους, ένας ο γνωστός ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης.
Ἠταν από τους πρώτους που έδωσε φιλμάκια super8 στην Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, που έχουμε χρησιμοποιήσει σε βίντεο

Στη μνήμη του θα βγει νέο  βίντεο Androsuper8 με δικές του  ανέκδοτες όψεις της Άνδρου.

Τον Παναγή Χαδούλη αποχαιρετά με ανάρτησή του ο γείτονάς του στην Άνδρο Γιώργος Καλλιβρούσης

Ο καλός γείτονας
Πριν λίγες ώρες, έλαβα αυτό το απλό και λιτό μήνυμα, ως απάντηση ερωτήματος, που είχα κάνει πριν μέρες:
«Μας άφησε χτες βράδυ ύστερα από πολλές ταλαιπωρίες. Έφυγε ένας μοναδικός άνθρωπος γεμάτος αξιοπρέπεια και καλοσύνη.»
Έμεινα άναυδος, σχεδόν δεν το πίστευα, παρόλο που γνώριζα, ότι η ζωή του είχε καταντήσει πια μαρτύριο και είχε δικαίωμα στην ανάπαυση.
Συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον Παναγή στη δεκαετία του 1960, στο πλοίο του Τυπάλδου «Αθήναι», όταν εκείνος γύριζε από την Αγγλία και εγώ, φοιτητής τότε, από το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Ήμασταν προσκεκλημένοι στο τραπέζι του καπετάνιου, όπου είχαμε ανταλλάξει μόνο μερικές τυπικές κουβέντες.
Όπως τα φέρνει η τύχη, μετά από πολλά χρόνια βρεθήκαμε γείτονες στην Άνδρο, όπου συνδεθήκαμε με σωστή φιλία, που συμπεριέλαβε και τις συζύγους μας. Πότε στη δική του αυλή, πότε στη δική μας, με ποτό και μεζέ, αναλώναμε ώρες ατέλειωτες σε μοναδικές συζητήσεις για την ιστορία, τη φιλοσοφία, την τέχνη, τη μουσική (το ιδιαίτερο του πάθος) και την κοινωνική εκτροπή.
Ο Παναγής Χαδούλης ήταν γόνος επιφανούς ανδριώτικης οικογένειας (συν τοις άλλοις εγγονός του ιστορικού και ακαδημαϊκού Δημητρίου Πασχάλη), που τον προίκισε με μια προσεγμένη μόρφωση και ένα μοναδικό χαρακτήρα, εμπλουτισμένο με έμφυτη ευγένεια, καλοσύνη και λεπτότητα. Μπορούσες να τον ακούς ώρες ατέλειωτες χωρίς να πλήττεις και χωρίς να έχεις την εντύπωση, ότι μιλάει χωρίς να ακούει.
Όλα αυτά θα μας λείψουν, αλλά θα μείνουν οι αναμνήσεις και η χαρά που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να τον απολαύσουμε!
Στην Μαργαρίτα, το Γιώργο, το Γιάννη και τα εγγόνια του, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο βαρύ τους πένθος και τους ευχόμαστε να είναι καλά, να Τον θυμούνται και να Τον τιμούν!
Κατευόδιο φίλε Παναγή!
Γιώργος και Μπλάνκα Καλλιβρόυση

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio