Νέα

“Απεργοί πείνας στο κέντρο της Αθήνας,” της Κατερίνας Κακαβελάκη

Πέντε υγειονομικοί σε αναστολή κάνουν απεργία πείνας για 18η ημέρα σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου 2022. Δεν το έχετε ακούσει; Ε, για αυτό σας γράφω αυτό το κείμενο. Ναι, πέντε άνθρωποι, υγειονομικοί, κάνουν απεργία πείνας για να αρθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς. Κι αφού δεν είχατε ακούσει αυτό, μάλλον δεν θα ξέρετε και ότι έξω από το υπουργείο υγείας για τρεις περίπου μήνες τώρα βρίσκονται υγειονομικοί μέρα-νύχτα, βροντοφωνάζοντας τα αιτήματά τους. Ούτε ότι οι άνθρωποι αυτοί εδώ και εφτά μήνες που βρίσκονται απλήρωτοι σε αναστολή εργασίας είναι κάθε εβδομάδα στους δρόμους. Βέβαια αυτά τα νέα δεν ακούγονται. Προτιμάται να μπαίνουν καθημερινά στα σπίτια μας κτηνωδίες, γεμίζοντάς τα με αρρώστια και ψυχασθένεια, και μάλιστα σε ώρες που ακούν και τα παιδιά.
Ήρωες του χθες για την υγεία, ήρωες του σήμερα για την ελευθερία. Τόση ψυχή η Ελλάδα. Γιατί όποιος έχει σπουδάσει ιατρική γνωρίζει ότι δεν επιτρέπονται οι υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Εάν έρθει κάποιος και σου κάνει οτιδήποτε στο σώμα σου παρά τη θέλησή σου είναι βιασμός. Βέβαια, θα μου πείτε η πανδημία, οι ειδικοί… Κι όμως, τώρα παραδέχονται πως και ο εμβολιασμένος μεταδίδει εξίσου τον ιό και ότι η περιβόητη ανοσία της αγέλης δεν πρόκειται να επιτευχθεί μέσω του εμβολιασμού. Στοιχεία βέβαια που υποστήριζαν οι υγειονομικοί σε αναστολή από την αρχή. Κι όμως, η αναστολή εργασίας δεν σταματάει. Γιατί άραγε;
Χιλιάδες υγειονομικοί βρίσκονται από το Σεπτέμβρη σε καθεστώς ομηρίας, οι οποίοι είτε θα πρέπει να παραιτηθούν από το ιατρικό τους επάγγελμα είτε να μείνουν άνεργοι. Στην πείνα, αυτοί και τα παιδιά τους. Επειδή δεν επιτρέπεται να εργάζεται κανένας στην υγεία με διαφορετική άποψη από την κυβερνητική γραμμή. Η επιστήμη, ωστόσο, βασίζεται στις διαφορετικές απόψεις και το διάλογο.
Έτσι, αφού ούτως ή άλλως τούς έχουν οδηγήσει στην πείνα, οι πέντε ήρωες είπαν να το κάνουν με το δικό τους τρόπο. Μήπως εκείνοι που καταδικάζουν άδικα τους υγειονομικούς αυτούς σε αναστολή εργασίας είναι οι ίδιοι που καταδικάζουν και το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάρρευση; Και μήπως ο δίκαιος αγώνας τους είναι ένας αγώνας για όλους μας, για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην ελεύθερη, δημόσια υγεία και το αυτεξούσιο; Το ελάχιστο χρέος μας προς αυτούς τους ανθρώπους είναι να τούς συμπαρασταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε, όπως αυτοί στάθηκαν στο πλάι μας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, τότε που ακόμα βγαίναμε στα μπαλκόνια και τους χειροκροτούσαμε, και να κάνουμε γνωστή την ιστορία τους.

Κακαβελάκη Κατερίνα

φυσικοθεραπεύτρια 

3 Σχόλια

  • Εύγε για το κείμενό σου Κατερίνα! Δεν είναι το μόνο γεγονός που δεν έχει προβάλει η τηλεόραση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που δόθηκαν τόσα πολλά εκατομμύρια από την αρχή της πανδημίας στα κανάλια. Η ενημέρωση από την τηλεόραση, ΔΕΝ είναι ενημέρωση. Είναι πλύση εγκεφάλου με μπόλικη τρομολαγνεία και κανιβαλισμό. Τις ελάχιστες ενδιαφέρουσες εκπομπές που προβάλλονται, μπορούμε πλέον να τις βρούμε στο διαδίκτυο. Γι’αυτό μία είναι η λύση…κλείστε την τηλεόραση! Διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε μουσική, πάτε μια βόλτα στην φύση.

  • Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα που πήρε την πρωτοβουλία να γράψει το κείμενο και στον Βαγγέλη που το “ανέβασε”. Οι υγειονομικοί – απεργοί πείνας έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο για την υγεία τους, τους έχει γίνει σύσταση να σταματήσουν για να μην πεθάνουν, ωστόσο επιλέγουν να παλέψουν όσο αντέξουν. Τα ελληνικά κανάλια δεν έχουν δείξει τίποτα σχετικά, ενώ στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, μας είχαν σε πολύωρη καθημερινή ενημέρωση όταν έκανε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας. Έγκριτα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού έχουν καταδικάσει τη διάκριση που γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων γιατρών στην Ελλάδα. Δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου δεν τα γνωρίζει αυτά. Ευχαριστούμε λοιπόν Κατερίνα και Βαγγέλη. Εύχομαι να βγει κάτι από αυτή σας την κίνηση και φυσικά να βγει κάτι από τον αγώνα των υγειονομικών.

Αφήστε ένα σχόλιο