Νέα

Σύλλογος Ζαγανιαριωτών Άνδρου “Η Ζαγορά” : Προβλήματα με την υδροδότηση στον Ζαγανιάρη

Στη σελίδα του Συλλόγου  Ζαγανιαριωτών Άνδρου ” Η Ζαγορά ” στο Facebook,  ο Γιάννης Μηνδρινός ενημερώνει τα μέλη του συλλόγου για τα προβλήματα με το νερό που αντιμετωπίζει το χωριό 
Αγαπητοί φίλοι και συγχωριανοί. Δυστυχώς, τα προβλήματα με την υδροδότηση στο Ζαγανιάρι όχι μόνο δε λύνονται, αλλά αυξάνονται καθημερινά. Τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρχε σταγόνα νερό στη δεξαμενή, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να την κλείσουμε, ώστε να μαζέψουμε όσο νερό μπορούσαμε κατά τις νυχτερινές ώρες. Κι αν αυτό συμβαίνει τώρα, που τα μισά σπίτια στο χωριό είναι κλειστά, φανταστείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι.
Τα προβλήματα είναι πολλά:
  1. Νερό από την πηγή “Κούτσες” δεν φτάνει στην κεντρική δεξαμενή του χωριού. Τη Μεγάλη Δευτέρα θα γίνει έλεγχος από τον υδραυλικό τόσο στην πηγή, όσο και στο δίκτυο μεταφοράς, ώστε να διαπιστωθεί τι φταίει και να επιδιορθωθεί.
  2. Η δεξαμενή χρειάζεται στεγανοποίηση, επειδή υπάρχουν απώλειες νερού. Είχαμε ζητήσει από τον Δήμο Άνδρου να γίνει στεγανοποίηση και καθαρισμός, ωστόσο αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. Έτσι, ζητήσαμε από εργολάβο να μας δώσει προσφορά, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, άμεσα.
  3. Η γεώτρηση την οποία μας έχουν υποσχεθεί, καθυστερεί. Μαθαίνουμε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν το καλοκαίρι και, συνεπώς, δεν πρόκειται να αυξηθούν άμεσα οι ποσότητες νερού που φθάνουν στις δεξαμενές.
  4. Προς το παρόν, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με τη μεταφορά νερού από άλλες πηγές. Δυο υδροφόρες του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου ήρθαν την Κυριακή, 17 Απριλίου, στο χωριό και γέμισαν και τις δυο δεξαμενές (φωτογραφία). Αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση, ασφαλώς…
  5. Τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα αποστείλει ακόμη μία επιστολή προς τον Δήμαρχο Άνδρου, περιγράφοντας -όπως έχει κάνει και στο παρελθόν- το πρόβλημα και ζητώντας άμεση λύση.
Από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα. Και θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες μας τις ενέργειες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio