Νέα

“Ιδού ο Νυμφίος έρχεται “… στον Άγιο Γεώργιο Στενιών

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ακολουθώντας το πρόγραμμα της περιοδείας του, την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, μετά την εκκλησία της Παναγίας στη Καππαριά, τέλεσε την ακολουθία του Νυμφίου στην εκκλησία του  Αγίου Γεωργίου στις Στενιές με τη συμμετοχή του Εφημερίου Πρωτοπρ. Ηλία Πετράκη και την παρουσία του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικ. Βιδάλη, του Πλοιοκτήτη Γιαννούλη Καμπάνη,  Πλοιάρχων των Στενιών και  πιστών της Ενορίας.

Στο κήρυγμά του,  ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μεταξύ άλλων  τόνισε το χρέος όλων να αξιοποιήσουν το δοθέν από το Θεό προς αυτούς τάλαντο, όπως το χάρισμα της καλής μάνας, του καλού ναυτικού που αναγνώρισε σε αρκετά πρόσωπα από το εκκλησίασμα,

ή το χάρισμα της ιατρικής στο πρόσωπο του Θ. Σουσούδη και ακόμα  το χάρισμα  της φιλανθρωπίας στο πρόσωπο του καπτά Γιαννούλη Καμπάνη.

Ακόμα έκανε αναφορά στις μνήμες που έχει από το αρχοντικό και βασιλικό χωριό των Στενιών, αλησμόνητες φιλοξενίες , ευγενικά αισθήματα από τον κόσμο του χωριού και τον εφημέριό του Νικόλαο Καλογήρου.

Τέλος  προέτρεψε όλους σε ενεργό και βιωματική συμμετοχή στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και αφού μοίρασε σε  μικρούς και μεγάλους  πασχαλινές λαμπάδες τους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

Συλλογή περισσότερων φωτογραφιών

Αφήστε ένα σχόλιο