Νέα

Δευτέρα του Πάσχα, η Ισπανική ταινία  ”Η Παρθένος του Αυγούστου”

Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου8:45μμ
Δημοτικό Θέατρο Άνδρου
σκηνοθεσία Χονάς Τρουέμπα   με τους: Ιτσάσο Αράνα, Βίτο Σαντζ, Ισαμπέλ Στοφέλ .
Κριτική ταινίας: Η παρθένος του Αυγούστου (La virgen de Agosto) | Athens Voice
Αστικός ρομαντισμός και νεανική ελαφρότητα αναβλύζουν από το ανεπιτήδευτα ρομαντικό φιλμ.
Κατά το ήμισυ ταινία πόλης (Μαδρίτη) και φιλμ αφιερωμένο στην καλοκαιρινή ραστώνη, η «Παρθένος…» του Χονάς Τρουέμπα αποπνέει αστικό ρομαντισμό και νεανική ελαφρότητα χωρίς, ωστόσο, να παραβιάζεται η επιφάνεια των πραγμάτων.
▷ La virgen de agosto | Actualizado abril 2022
Όλα ξεκινούν όταν η 33χρονη ηρωίδα,η Ιτσάσο Αράνα, σε μια γλυκιά ερμηνεία που ευθύνεται για τη θαλπωρή της ταινίας, αποφασίζει να περάσει τον Αύγουστο μόνη σε διαμέρισμα της ισπανικής πρωτεύουσας, ώστε να τα βρει με τον εαυτό της. Το καλοκαίρι εξάλλου προσφέρεται για τέτοιου είδους εσωτερικές αναζητήσεις, μιας και τότε είναι η εποχή που συμβαίνουν τα πάντα και τίποτα μαζί.
La virgen de agosto (2019) crítica: crónica de la nada veraniega de gran sencillez
Ο Τρουέμπα αποπειράται να δημιουργήσει μια ταινία με τα χειροπιαστά συναισθήματα ενός Ερίκ Ρομέρ («Ιστορίες του Καλοκαιριού») και τη διαλογική σπιρτάδα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στην τριλογία των «Μετά…», για να παραδώσει εντέλει ένα φιλμ συνεχών συζητήσεων και μετρημένης ουσίας, το οποίο ξεφεύγει σε διάρκεια. Η θηλυκότητα και το άγχος της μητρότητας, είναι προβληματισμοί που απασχολούν την ηρωίδα και τις συναναστροφές της και μπολιάζουν με ζωντάνια τα κάδρα με φόντο τα παστέλ χρώματα της Μαδρίτης,

Αφήστε ένα σχόλιο