Νέα

Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Επισκοπιό, στο μοναστήρι της Αγίας και στα Φλετρά

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αμέσως  μετά την Σίκινο, ήλθε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 στην Άνδρο και τέλεσε ωσαύτως τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, του χωρίου Επισκοπείο, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων Ενοριών της Άνδρου, και με την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του διατελέσαντος Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη, του Αντιδημάρχου Κορθίου, κ. Ιωάννη Τηνιακού, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Τρανάκη, της Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας κας Ιω. Σαραβάνου, και πολλών πιστών.

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Ιάκωβο Στεφάνου για τη διακονία του στις Ενορίες της περιοχής και απηύθυνε τις ευχές του προς τους πιστούς, προς τους οποίους διένειμε πασχάλια αυγά!

 


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για το Πρόσωπο της Παναγίας, η Οποία, ως Ζωοδόχος Πηγή, συμβολίζει την Έκκλησία, που προσφέρει ιάματα ψυχικών και σωματικών αρρωστημάτων.


Προέτρεψε δε τους πιστούς να απλώνουν το χέρι τους προς την Πηγή της Ζωής, την Εκκλησία, να αντλούν ζείδωρα νάματα από την ακένωτη πνευματική δεξαμενή Της, να αναγνωρίζουν τις όποιες άτακτες πράξεις τους, να γνωρίζουν τον εαυτό τους και να συναγγενώνται με το λουτρό της παλιγγενεσίας στη χαρά της Αναστάσεως.

περισσότερες φωτογραφίες :https://www.imsyrou.gr/index.php/extensions/eidiseis-2022/7375-i-panagia-zoodoxos-pigi-timithike-sti-sikino-kai-tin-andro

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου 2022, στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου, και Εφημερίων της νήσου, τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, της Αδελφής της ιεράς Μονής Μοναχής Παναρέτης και των Μοναζουσών Ολυμπιάδας και Μαγδαληνής, από την Ιερά Μονή Πανοράματος Θεσσαλονίκης,

 

και την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, των διατελεσάντων Δημάρχων κ.κ. Κ. Θωμά και Θ. Σουσούδη, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, των Αντιδημάρχων Χώρας και Γαυρίου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Μπατσίου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Αντ. Αντώνογλου και Γ. Ψωμά, καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της Μονής.

Ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη νίκη του Χριστού επί του θανάτου και στη συμμετοχή των πιστών στο θάνατο και την Ανάστασή Του, όπως τονίζεται και στον Τρισάγιο Ύμνο “όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε”.

Προσέθεσε δε ότι τα Ευαγγέλια καταγράφουν ελαχίστους λόγους της Θεοτόκου, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η εντολή Της προς τους διακόνους στο Γάμο της Κανά, ο οποίος μαρτυρείται στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, ” ὅ,τι ἂν λέγῃ ὑμῖν, ποιήσατε”, εντολή και προτροπή, η οποία απευθυνεται διαχρονικά σε όλους τους Χριστιανούς και υπογράμμισε ότι εάν τηρούσαμε όλοι όσα μας λέγει ο Κύριος, τα οποί

α είναι καταγεγραμμένα στα ιερά Ευαγγέλια, δεν θα υπήρχαν πόλεμοι, έριδες, διαμάχες και διαπροσωπικές συγκρούσεις.

Ευχαρίστησε, τέλος, την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Παρθενία για τους ανύστακτους κόπους και την κοπιώδη μέριμνά της για την Ιερά Μονή καθώς και τη Μοναχή Παναρέτη, τις Μοναχές Ολυμπιάδα και Μαγδαληνή, από την Ιερά Μονή Πανοράματος, οι οποίες,όπως κάθε χρόνο, συνδράμουν στην προετοιμασία της Μονής για την ετήσια Πανήγυρή της, τους διακονήσαντας το ιερό Αναλόγιο κ.κ.Βασ. Παπαγεωργίου, Κωνστ. Ζησιμόπουλο και Ιω. Παπαδόπουλο, το φιλέντολο, φιλάγιο και ευεργετικό ζεύγος Μαρίνας και Αθανασίου Μαρτίνου, για την προθυμία τους να συνδράμουν στην διαμόρφωση του Κειμηλιοφυλακείου της Μονής, και όλους τους παραστάντες Ανδρίους για τη στήριξή τους προς τη Μονή, προς τους οποίους διένειμε κόκκινα αυγά και απηύθυνε πασχάλιες ευχές.

Περισσότερες φωτογραφίες στο https://www.imsyrou.gr/index.php/extensions/eidiseis-2022/7376-i-eorti-tis-en-andro-palaifatou-ieras-monis-zoodoxou-pigis

 

——————————————————————————————————————————————————————————–

Η Ζωοδόχος Πηγή γιορτάστηκε και στο λιγότερο γνωστό και μακρινό μοναστήρι της στα Φλετρά στη περιοχή του Στενού χωρίς την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου β΄αλλά με τους Παναχραντινούς ιερείς.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Παρόντες ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Κορθίου και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Σαραβάνου

 

ακολούθησε το πατροπαράδοτο γλέντι στην αίθουσα του μοναστηριού

φωτογραφίες :Ιωάννου Σαραβάνου

Βίντεο VangLouk από τα Φλετρά το 2009 , για τη μονή μιλάει ο Γιάννης Γλυνός

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio