Νέα

Δείγμα του ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά – Σμιλεύοντας τοπία στις αιμασιές του Αιγαίου» που γυρίζεται στην Άνδρο

Στο demo του ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά – Σμιλεύοντας τοπία στις αιμασιές του Αιγαίου», παρουσιάζονται εικόνες από τις αναβαθμίδες της Άνδρου με τα ξερολιθικά δομικά τους στοιχεία, τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές που εφαρμόσθηκαν διαχρονικά, καθώς και τα Σχολεία Ξερολιθιάς που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου LIFE TERRACESCAPE. Το οπτικό υλικό συνοδεύεται από αφήγηση που αφορά και στη σημαντικότητας της τέχνης της ξερολιθιάς καθώς και το ρόλο του έργου LIFE TERRACESCAPE. Το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά – Σμιλεύοντας τοπία στις αιμασιές του Αιγαίου» σκιαγραφεί τη διαχρονική σχέση των νησιωτών με το τοπίο του Αιγαίου, εστιάζοντας στην δημιουργία και καλλιέργεια αναβαθμίδων, έργων απόλυτα συνυφασμένων με τη νησιώτικη ζωή. Παρουσιάζεται το παρελθόν, παρόν και μέλλον της καλλιέργειας σε αναβαθμίδες, η πολιτιστική και οικολογική τους αξία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιβαλλοντική σημασία τους, μέσα από τη διαχρονική λειτουργία τους ως Πράσινες Υποδομές, οι οποίες σήμερα αποτελούν εργαλείο ανυπέρβλητο για την ανάσχεση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που απειλούν το Αιγαίο.

Η παραγωγή είναι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του έργου LIFE TERRACESCAPE (LIFE 16 CCA/GR/000050).

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος,    Φωτογραφία: Νίκος Βασιλόπουλος,   Ήχος: Εύη Στάμου,   Εκτελεστής Παραγωγός-Βοηθός Σκηνοθέτης: Αντώνης Τολάκης ,  Διεύθυνση Παραγωγής: Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος,   Μοντάζ: Πιέτρο Ραντίν,  Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης,   Αφήγηση: Σελήνα Διαμαντοπούλου.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio