Νέα

“Σπασμένα Αποτυπώματα” το νέο βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη

Ένα παραδοσιακό ξύλινο σκαρί µε την ονοµασία «Άγιος Ραφαήλ» κοµµατιάζεται από τα δόντια µιας µπουλντόζας, µετά από την έκδοση µιας κοινοτικής οδηγίας που επιδοτούσε την απόσυρση της αλιευτικής άδειας µε αντάλλαγµα το υποχρεωτικό κόψιµο των καϊκιών.

Μαζί µε το σκαρί, κοµµάτια γίνονται οι ελάχιστες βεβαιότητες του Θόδωρου, ενός ιστοριοδίφη της γενιάς του ΄30, ο οποίος αδυνατεί να διαχειριστεί το «έγκληµα» της λήθης που βλέπει να εξελίσσεται µπροστά στα µάτια του. Πώς µπορεί, αλήθεια, να εξοντώνεται αλύπητα µια παράδοση αιώνων και να καταδικάζεται στη λησµονιά;

Την ηµέρα µετά τη «θανάτωση» ο Θόδωρος θα υποκύψει στη νοσταλγία και θα θυµηθεί τις στιγµές που έζησε στη γειτονιά των ταρσανάδων, πάνω στο αποκορύφωµα του µόχθου των ακούραστων πρωτοµαστόρων, στιγµές που µοιάζουν να τον καλούν να περάσει µαζί τους στο κάδρο της συλλογικής µνήµης.

Και τότε ο ιστοριοδίφης θα βρεθεί αντιµέτωπος µε τις θύµησες αλλά και µε τη Μυρτώ, µια νεαρή ακτιβίστρια που εµφανίζεται ξαφνικά στην ζωή και στο αποτύπωµά του, για να τον προκαλέσει ολοκληρωτικά να δώσει µαζί της µια γενναία µάχη, στον ¨πόλεµο¨ της δικής της γενιάς…

Μια νουβέλα, στηριγμένη σε αληθινή ιστορία, για τις αλλαγές στο κοινωνικό περιβάλλον και το παραμύθι της ζωής.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976. Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί στο εξωτερικό και βραβευτεί. Θεωρείται ένας από τους καταξιωµένους συγγραφείς της γενιάς του. Σπούδασε δηµοσιογραφία και την υπηρέτησε µε συνέπεια. Το βιβλίο «Σπασµένα Αποτυπώµατα» αποτελεί το όγδοο συνολικά έργο του.

Στον Αντώνη Σαµαράκη, οφείλει τη συγγραφική του γέννηση. Σε ηλικία 46 ετών θεωρεί υποχρέωση και τιµή του να υπηρετεί τις λογοτεχνικές επιταγές του δασκάλου Σαµαράκη, αλλά και τις ηθικές αξίες του µεγάλου συγγραφέα. Ο Γιάννης Ζιώτης, µε το έργο του έχει καταφέρει να συναντηθεί µε το ευρύ αναγνωστικό κοινό, να αγαπηθεί και να συζητηθεί όσο λίγοι της γενιάς του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio