Νέα

Σας ευχαριστούμε πολύ Υπουργέ κ. Γιώργο Αμυρά, που μετατρέψατε το Νησί μας σε δάσος!

Σας ευχαριστούμε πολύ Υπουργέ κ. Γιώργο Αμυρά, που μετατρέψατε το Νησί μας σε δάσος!
Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ…
Ποιος Ανδριώτης σας ζήτησε ελεημοσύνη; Ποιος σας ζήτησε να μην πληρώσουμε το τέλος αντιρρήσεων τώρα αλλά ένα μήνα μετά;
Παράταση ζητάμε μόνο ώστε να προλάβουμε να υποβάλλουμε τις αντιρρήσεις μας, διότι χαρακτηρίσατε ένα ολόκληρο νησί δάσος και μάλιστα το 13ο σε έκταση της Ελλάδος!!!
Ποια η διαφορά να δίνατε παράταση, όσο δηλώνονται τα δικαιώματα μας στο Κτηματολόγιο, ώστε να έχουμε το δικαίωμα να υποβάλλουμε την αντίρρηση μας;
Κάτι κρύβεται πίσω από αυτή την βιασύνη Κύριε Υπουργέ!
Η περίοδος ενστάσεων ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2021, μέσα στην πανδημία, με περιοριστικά μέτρα που εμπόδιζαν τους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με τα υποθηκοφυλακεία στο νησί μας υποστελεχομένα, με τα συμβολαιογραφεία εκτός λειτουργίας τον τελευταίο μήνα, με την εφαρμογή του Ε9 (2022) ακόμη και τώρα κλειστή, με αλλαγή στην Νομοθεσία περί δασών μόλις πριν δύο μήνες , ζώντας παράλληλα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην καθημερινότητα μας λόγο πανδημίας!
Δεν τα γνωρίζετε ή ζείτε σε άλλο κόσμο…..Κάτι μας κρύβετε, αυτό είναι σίγουρο….
Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου…..όσοι δεν γνωρίζουν ίσως πουν πολύ καλά, λύθηκε το πρόβλημα.
Όσοι όμως γνωρίζουν θα καταλάβουν ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το νησί μας, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες!
Από το δάσος « Η ΩΡΑΙΑ ΑΝΔΡΟΣ» καληνύχτα σας ή καλημέρα σας… όπως το βλέπει κανείς!
Χρήστος Βουραζέρης
Λογιστής-Φοροτέχνης
________________________________________
Ακολουθεί η ανακοίνωση τύπου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ανακοινώσεις Τύπου
26 Μαΐου, 2022
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών στις 31 Μαΐου 2022.
Οι διαδικτυακές εφαρμογές υποβολής αντιρρήσεων και πρόδηλων σφαλμάτων στην ιστοσελίδα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/civilians) θα παραμείνουν διαθέσιμες για την αποδοχή των αιτημάτων έως την καταληκτική ημερομηνία.
Η υποβολή της αντίρρησης συνοδεύεται από:
-Την οριοθέτηση του πολυγώνου που αφορά στο αίτημα.
-Την επίκληση της ύπαρξης έννομου συμφέροντος.
-Τη δέσμευση για την καταβολή του ειδικού τέλους.
Μετά την υποβολή της αντίρρησης και με καταληκτική προθεσμία δέκα (10) ημερών μετά την λήξη της προθεσμίας των αντιρρήσεων, αποστέλλεται από τον ενδιαφερόμενο στο οικείο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) φάκελος στον οποίο περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο:
Το αντίγραφο της φόρμας των υποβληθεισών αντιρρήσεων, εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο (εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή).
Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την καταβολή του ειδικού τέλους ή το αποδεικτικό υποβολής αντίρρησης που εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή.
Το έννομο συμφέρον.
Στον φάκελο αποστολής αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα του ενδιαφερόμενου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν. Τα παραπάνω στοιχεία εξασφαλίζουν το παραδεκτό του αιτήματος.
Συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία (όπως έκθεση φωτοερμηνείας, τοπογραφικό διάγραμμα κλπ.), που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος, μπορούν να συμπεριλαμβάνονται είτε στην ανωτέρω αλληλογραφία ή να κατατίθενται στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.) κατά την εξέταση της αντίρρησης.
Στους ενδιαφερόμενους που κρίνουν ότι δεν προλαβαίνουν να υποβάλλουν αντίρρηση, δίνεται η δυνατότητα, ομοίως μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτημα διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος, το οποίο υποβάλλεται ατελώς και εξετάζεται από την οικεία Διεύθυνση Δασών.
Σε περίπτωση απόρριψης του πρόδηλου σφάλματος, η σχετική αίτηση θα διαβιβαστεί προς την αρμόδια Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.). Η ΕΠ.Ε.Α. θα εξετάσει την αίτηση ως υποβληθείσα αντίρρηση, κοινοποιώντας το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο στον ενδιαφερόμενο και παρέχοντας προθεσμία τριάντα (30) ημερών για την καταβολή του ανάλογου παράβολου, στις περιπτώσεις που αυτό προβλέπεται.

3 Σχόλια

 • Η πετυχημένη επαγγελματική καριέρα και εμπειρία του κυρίου Αμυρά εντοπίζεται στην συμπαρουσίαση μιας σαχλοεκπομπούλας…Τι μπορεί κάποιος να περιμένει σοβαρά από τέτοιο εγκέφαλο;;

 • Οφείλω να τους συγχαρώ. Στην Σοβιετική Ένωση η κολεκτιβοποιηση των περιουσίων των Ρώσων εγινε τουλαχιστον σε 10 χρόνια από την Οκτωμβριανη Επανάσταση. Οι κυβερνώντες το κατάφεραν σε 2 χρόνια μονο με τους δασικούς χαρτες
  Βέβαια φταίμε και μεις. Παρατησαμε τη γη μας στο έλεος της. Προσπαθώντας να βγάλω άκρη με το κτηματολόγιο στο χωριό μου διαπίστωσα πως δημόσιοι δρόμοι είχαν γεμίσει βατά και έγιναν αδιαβατοι μεσα σε 30 χρόνια . Τα χωράφια έχουν γεμίσει με ανεξέλεγκτη βλάστηση αν και αγέλες θρασσων κατσικιων τρώνε ότι μπορούν
  Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους περιπατητές που κάτι έχουν σώσει ανοίγοντας τα εγκαταλειμμένα μονοπατια

 • Αλήθεια….
  Πρέπει ένας μόνο πρ. δημοτικός σύμβουλος να διαμαρτυρηθεί σε μια κυβέρνηση των αρπακτικών….
  Πού κρύβεται ο δήμαρχος ;;
  Πούθε ταξιδεύει ;;
  Δεν ενδιαφέρεται καθόλου που ξαφνικά το νησί σε ποσοστό που αγγίζει πάνω από 50% θα γίνει δημόσια περιουσία ;;;
  Βορά για τους μεγαλοκαρχαρίες.
  Αν είναι δυνατόν.

Αφήστε ένα σχόλιο