Νέα

Άνδρος Νέοι Ορίζοντες: Γεφύρι της Άρτας η ανάπλαση του λιμανιού στο Μπατσί

Επιτέλους!!!,  πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια, προκειμένου να φέρουν στο συμβούλιο  το έργο της ανάπλασης του λιμανιού του Μπατσίου. Ένα έργο χρηματοδοτημένο από το 2018, όπου στο σύνολό του περιελάμβανε και την ακτομηχανική μελέτη για την αποκατάσταση της παραλίας, η οποία έχει διαβρωθεί λόγω της κακοτεχνίας του λιμανιού του Μπατσίου, το 2006.


Η παρουσίαση  για την αποκατάσταση της παραλίας, από τον μελετητή, ήταν αρκετά εμπεριστατωμένη, όμως αφήνει πιθανότητες να μην είναι και η πιο ενδεδειγμένη ως μελέτη.
Παράλληλα ακούσαμε με μεγάλη έκπληξη  και  προφανώς έγινε  αλλαγή στη μελέτη, αφού η βραχοριπή, θα κοστίσει πάνω από 2.000.000 ευρώ, ενώ η αρχική μελέτη όπου είχε πάρει έγκριση το έργο, προέβλεπε 300.000 ευρώ.
Δυστυχώς ή παραδόξως, ο κ. Λοτσάρης δεν είχε καλέσει  τον μελετητή ο οποίος είχε αναλάβει το 2017 την σύνταξη της μελέτης, που ενέταξε το έργο τον Μάρτιο του  2018 και έτσι δεν είχαμε κάποιον εποικοδομητικό αντίλογο, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στα άκρως αρνητικά του συμβουλίου ήταν το γεγονός ότι ο κ. Λοτσάρης σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την αποκατάσταση του γκρεμισμένου τοιχίου στην παραλία του Μπατσίου, απάντησε ότι δεν θα γίνει τώρα, διότι το έργο έχει προβλεφθεί!!!!!! Και έχει συμβασιοποιηθεί σε ένα συνολικό έργο, το οποίο δεν δύναται να εκτελεστεί άμεσα. Συνεπώς το έργο ακυρώνεται λόγω προφητείας!!!
Τι άλλο θα ακούσουμε!!!
Να σημειωθεί ότι το τοιχίο είναι γκρεμισμένο εδώ και 9 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2021 και το τουριστικό Μπατσί θα είναι πληγωμένο μέσα στο καλοκαίρι, από την κάκιστη εικόνα που δίνει αυτή η κατάσταση. Φυσικά εκτός της κάκιστης εικόνας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ατυχήματος στην περιοχή του κατεστραμμένου τοιχίου.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στο Μπατσί και γενικότερα στην Άνδρο, η διοίκησή μας σχεδίασε, μελέτησε (2017) και ενέταξε (2018), στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού, Ν. Αιγαίου, ύστερα από επίμονες προσπάθειες.
Αυτό το έργο πνοής, αφορά  την ακτομηχανική μελέτη για την αποκατάσταση της παραλίας, την λιθοριπή και τον βραχισμό για την θωράκιση του  λιμανιού, την μελέτη πυροπροστασίας και εγκατάσταση συστήματοςς ασφαλείας, περί ασφάλειας πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων  ISPS, για ανάπτυξη κρουαζιέρας, υδατοδρομίου και προσθήκη πλωτής εξέδρας βαρέως τύπου, 60 θέσεων.

Ελπίζουμε η παρούσα δημοτική αρχή να προσέξει την υλοποίηση  αυτού  του έργου,  διότι το Μπατσί δεν αντέχει άλλες κακοτεχνίες. Παράλληλα να αφήσουν στην άκρη τις προφητείες και τις δικαιολογίες και να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση του τοιχίου, διότι το καλοκαίρι έφθασε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio