Νέα

“Το Ταξίδι του Οδυσσέα” της Βίλιας Χατζοπούλου στον περίβολο του Αρχαιολογικού Μουσείο Παλαιόπολης

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!
 ” Το Ταξίδι του Οδυσσέα” της Βίλιας Χατζοπούλου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30
ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ. ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΔΟΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η θεατρική δράση εντάσσεται στις νέες θεματικές 2021-22, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. // Θεματική Γ’ : Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη. ΚΑΙ Β: Φροντίζω το περιβάλλον.
<< ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ>> , βασίζεται στην μεγάλη περιπέτεια του Οδυσσέα, όπως μας την παραδίδει ο Όμηρος στις ραψωδίες του, σε προσεγμένη απόδοση, ώστε να απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα παιδιά, πρώτα παρακολουθούν την ιστορία του Οδυσσέα, την σπουδαία του περιπέτεια και έπειτα, την παίζουν και εκείνα – σε μια δεύτερη παράσταση – παιχνίδι, με την καθοδήγηση της Βίλιας Χατζοπούλου. Προσεγγίζουν έτσι με διάλογο και με βιωματικό τρόπο την Οδύσσεια, με τρόπο που ευνοείται η δημιουργική φαντασία, η χαρά της έρευνας και της συνεργασίας.
Η ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Βίλια Χατζοπούλου ανοίγει νέο ορίζοντα μαζί με τα παιδιά, τα οποία θα ερευνήσουν με όλες τις αισθήσεις και θα ορίσουν τον χώρο, τον χρόνο και την δράση, ακολουθώντας την περιπέτεια του Οδυσσέα.
Μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει αναπαράσταση των παιδιών , με σκηνές και πρόσωπα της ιστορίας. Στόχος μας είναι να ωθήσουμε τα παιδιά να αναλάβουν ρόλους, να παίξουν, να κατανοήσουν και να απολαύσουν την ιστορία.
Με την έμπειρη καθοδήγηση της Βίλιας Χατζοπούλου θα αναλογιστούμε πάνω στα θεμέλια της αφηγηματικής τέχνης. Πότε; Που; Ποιοι; Τι; Πώς; Γιατί;
Η δράση δημιουργεί- έτσι- θεατρικές συνθήκες, ώστε να ειπωθούν οι σπουδαίες ιστορίες και να ζωντανέψουν οι εξαιρετικοί ήρωες.
BΙΛΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
Σπουδές : Νηπιαγωγών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας
Δραματική σχολή ¨Βεάκη΄΄.
Μεταπτυχιακές σπουδές στην αισθητική αγωγή της προσχολικής ηλικίας, Basel, Ελβετία
Σαν ηθοποιός έπαιξε απ’ το 1992 ως το 1998.
Είναι ιδρυτικό μέλος του θεάτρου των Αλλαγών www.toc.gr και έχει διδάξει τα μαθήματα: Μονόλογοι, Θεατρική γραφή, Θεατρική διασκευή, Παραμύθι – Αφήγηση.
Γράφει το έργο ‘Πίστη΄, μαζί με τον Α. Φλουράκη και το Γ. Δούμο, για το θέατρο ΄Αμόρε΄, 2002, σκηνοθεσία Θωμάς Μοσχόπουλος.
Α’ Κρατικό Βραβείο, Υπουργείου Πολιτισμού, για το έργο της ΄Η Γαλάζια Νο΄, 2004
Γράφει και σκηνοθετεί το έργο για παιδιά ΄Βορά και Νότε, τρέξ’ τε !΄ στο θέατρο Πορεία, 2005
Ανεβαίνει το έργο της ΄Βρέχει΄, στο Φεστιβάλ Αθηνών, σκηνοθεσία Ακύλλας Καραζήσης www.greekfestival.gr , 2007
Γράφει και σκηνοθετεί το έργο για παιδιά ΄Νερό, νεράκι και γρήγορο αλογάκι’, για το Εθνικό θέατρο www.n-t.gr , 2009
Σκηνοθετεί τον Ύπερσιβηρικό΄, διασκευή απ’ το μυθιστόρημα ΄Η Κυρά της Αρκούδας΄, του Λ. Λάμι, στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, 2013-14
Θεατρική διασκευή στο ΄Δρ. Τζέκυλλ και Κος Χάυντ’, για την εφηβική σκηνή του θεάτρου Τέχνης, σκηνοθεσία Βασίλης Μαυρογεωργίου, www.theatro-technis.gr , 2017
Γράφει και σκηνοθετεί το μονόλογο <Με το ένα χέρι κρατούσε τον Καραγάτση και με το άλλο το τσιγάρο>, παίζει η Λένα Δροσάκη, στο Skrow, www.Skrow , 2019
<< Ακούω την καρδιά του παίχτη>> , διηγήματα / εκδίδεται απ’ τις εκδόσεις Θράκα, 2019
<<Ακούω την καρδιά του παίχτη>>, διηγήματα / κάνει 2η έκδοση, Ενύπνιο, 2020
Παίρνει μέρος στη διεθνή μπιενάλε παιδικού βιβλίου, μαζί με τον Κώστα Αρκουδέα, μέσω του Βελγικού εκδοτικού οργανισμού Motamo, με κοινό θέμα ανάμεσα στους συγγραφείς που συμμετείχαν από οκτώ χώρες: << Τα καράβια>> , 2020-21
Σκηνοθετεί το << Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης>>, βασίζεται στο διήγημά της <<Αίμα στην πόλη μαζί με φως>>, θέατρο Άλφα 2022

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio