Νέα

Τα φωτισμένα ερημοκλήσια

Βράδυ και εκεί στα σκοτεινά,  πάνω στο βουνό,  τραβάει τη προσοχή σου ένα μικρό φως εκεί στο πουθενά.

Μα υπάρχει σπίτι εκεί και πότε κτίστηκε; Βάζεις σημάδι το σημείο και με το φως καταλαβαίνεις ότι εκεί που ήταν το φως είναι η Αγία Τριάδα και πιο μέσα η Αγία Άννα, πιο μακριά η Αγία Θέκλη. Όλα ξωκλήσια σπαρμένα γύρω από τα Λειβάδια.

Η αρχή έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στη Βουρκωτή που αναστήλωσε ο Σύλλογος Βουρκωτής πριν 5 χρόνια και ένα βράδυ έλαμπε με ένα ηλιακό φως που έβαλε ο Σύλλογος. Από τότε πάντα σου τραβά τη προσοχή μέσα στο σκοτάδι.

Το φαινόμενο πήρε διαστάσεις και στα Λειβάδια, πρώτος φωτίστηκε ό Άη Γιάννης στα Δικορώνια, μετά η Αγία Θέκλη ψηλά στο χωριό και αυτές τις μέρες η Αγία Τριάδα  και η Αγία Άννα πιο μέσα.

 

Το κόστος  αγοράς του ηλιακού φωτιστικού μηδαμινό, το  αποτέλεσμα με τα φωτισμένα εκκλησάκια αρέσει πολύ και από κουβέντες που γίνονται  ο φωτισμός θα γενικευθεί και όπως είπε κάποια ίσως ένα σταυροκόπημα και μια επίκληση  να είναι πιο αποτελεσματικά στα σκοτεινά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio