Νέα

Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες: Οι «πρωτιές» Λοτσάρη

Η  θητεία του νυν δημάρχου θα κλείσει με σημαντικές πρωτιές.
Όπως έκλεισε άλλωστε με την πρωτιά του «αόρατου», στην  5ετή θητεία του ως έπαρχος Άνδρου, κερδίζοντας επάξια, το προσωνύμιο του «αφανή επάρχου».

Κανένας Δήμαρχος στο παρελθόν δεν κατάφερε τόσα πολλά σε τόσο λίγο διάστημα. Το κακό για εκείνον όμως, είναι ότι αυτές οι πρωτιές έχουν αρνητικό πρόσημο. Όχι μόνο για τον ίδιο, που δεν έχει, ούτε θέλει  να αντιληφθεί, την κάκιστη εικόνα που προκαλεί η συμπεριφορά και η εν γένει πολιτεία του στα δημοτικά δρώμενα.
Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στο ίδιο το νησί μας αφού ο Δήμος έχει περιέλθει σε καθεστώς αναξιοπρέπειας που οδηγεί στην απομόνωση και στον διχασμό.

Αυτοσχεδιασμοί και Αλαλούμ στις δημοτικές υπηρεσίες με αρμοδιότητες σε υπαλλήλους,  που αφού ανατεθούν αναστέλλονται, μηνύσεις εναντίον κατοίκων που τολμούν να διατυπώσουν παράπονα, τηλεφωνήματα και μηνύματα σε όσους κρίνουν τον «Άρχοντα» δημόσια, απευθείας αναθέσεις υπέρογκων ποσών (εκατομμυρίων ευρώ),  με πρόκληση δυσαρέσκειας ακόμα και σε κυβερνητικά στελέχη. Συνεχής, ανόητη,  εμμονική και απαράδεκτη κόντρα με τον Λιμενάρχη Άνδρου, συνθέτουν ένα τραγικό σκηνικό που ούτε ένας ανώριμος 15χρονος έφηβος θα μπορούσε να στήσει.

Ευνουχισμός των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων, αφού έχει δεσμεύσει τις χρηματοδοτήσεις των χωριών (ΣΑΤΑ) και τις διαχειρίζεται ο ίδιος, ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις, χωρίς τις αναμενόμενες εκπτώσεις.

Το χειρότερο είναι ότι, παρόλα αυτά, με την καθημερινή του συμπεριφορά δείχνει ότι όχι μόνο δεν έχει συναίσθηση των όσων πράττει, αλλά καμαρώνει κιόλας στον καθρέφτη της μπερδεμένης του συνείδησης, αυτοαποκαλούμενος ως «ο καλύτερος Δήμαρχος του Νοτίου Αιγαίου»! και ότι έχει «πιάσει ρυθμό». Κωμωδία το κατάντησε, αν θυμηθούμε και τον ανεπανάληπτο Χάρρυ Κλυν και το τραγούδι του «Δοξάστε με». Τραγωδία όμως όταν εκείνος που αυτογελοιοποιείται, είναι ο εκπρόσωπος όλης της Άνδρου και των κατοίκων της.

Ο κ. Λοτσάρης παρέλαβε ένα Δήμο με μεγάλο οικονομικό πλεόνασμα. Βρήκε έτοιμες χρηματοδοτήσεις από Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων Υπουργείων  για βελτιώσεις οδοποιίας , για αντιμετώπιση θεομηνιών και λειψυδρίας, για ύδρευση, για ασφαλτοστρώσεις, για έργα αποχέτευσης, για επενδυτικές ανάγκες του Δήμου.

Πήρε μια Άνδρο στην πρώτη δεκάδα, ανάμεσα σε 320 δήμους της Ελλάδας. Όπως  ακόμα, σειρά έργων και πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να αναδείξουν την Άνδρο ως αναπτυσσόμενο προορισμό.

Έφερε ένα κλίμα τοξικό και κατάντησε την Άνδρο ουραγό στις εξελίξεις και ένας Θεός γνωρίζει πως θα πορευτεί ο δήμος στα οικονομικά, με τις απευθείας αναθέσεις και τις πολυετείς δεσμεύσεις δαπανών.

Και όλα αυτά, με τον σύμβουλό του επικοινωνίας, να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα της συμπεριφοράς του και να τον προτρέπει στα χειρότερα, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Διανύσαμε αισίως, τρία χρόνια σε ένα κλίμα διχασμού και ανεπαρκούς διοίκησης  λόγω της έπαρσης και της αλαζονικής συμπεριφοράς του, που είχαν ως «περιτύλιγμα» τον λαϊκισμό. Και συνεχίζει να οδηγεί τον δήμο μας  χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή, τον διασυρμό και το «μπούλινγκ»  όσων στέκονται εμπόδιο στην θριαμβευτική ΚΑΘΟΔΙΚΗ του πορεία.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio