Νέα

Ποτίστρες στον τάφο του Εμπειρίκου!

Μία από τις πιο ωραίες τοποθεσίες στη περιοχή της Χώρας είναι η Αγία Τριάδα που σαν βρεθείς, εκτός από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας και τον εμβληματικό πια τάφο του Λεωνίδα Εμπειρίκου μπορείς να δεις  το μοναστήρι της Παναχράντου, τα Λειβάδια, τα Βραχνού μέχρι την Ικαρία και από την άλλη μεριά τον Καλόγερο, τις Στενιές, τ’ Αποίκια μέχρι πάνω τις Εβρουσές.

Το μόνο που χρειάζεται, χωρίς να ξέρω το ιδιοκτησιακό καθεστώς , είναι μία ταμπέλα κάτω στον ασφαλτόδρομο που να λέει :

Πανόραμα Αγίας Τριάδας

και να δεις κοσμοσυρροή και σέλφι!

Όμως αντί για την ταμπέλα αυτή που ποτέ δεν θα μπει, αυτές τις μέρες κάποιοι έβαλαν δύο σχισμένα στα δύο πλαστικά ντεπόζιτα κολλητά στον τάφο για να πίνουν νερό οι  κατσίκες τους και δεν φτάνει αυτό, στο γέμισμα τους, το νερό που έρχεται με φορτηγάκι υπερχειλίζει, πέφτει έξω στο χώμα και γεμίζει νερό το πάτωμα του τάφου.

Υπάρχουν και άλλα σκιερά σημεία πίσω από ξερολιθιές και παλιά κτίσματα στη περιοχή που θα μπορούσαν να μπουν εκεί οι ποτίστρες, γιατί πρέπει να μπουν εκεί ποιός να ξέρει.

Αν είναι όμως  για το καλό της κτηνοτροφίας του νησιού ας μπει και ένα νάιλον πάνω από το τάφο να σπηλιώνουν τα ζώα τον χειμώνα

Το συνηθίζουμε νάχουμε ζώα σε αξιοθέατους χώρους , πριν 50 χρόνια κατσίκες έβοσκαν πάνω στο κάστρο των Λατίνων στην άκρη της Χώρας

τι έπαθε; άσε που το καθαρίζανε από τη βλάστηση, τότε δεν είχε χορτοκοπτικά!

1 Comment

  • Εύστοχον το νέο, μα ήσσονος σημασίας η προσωπική μου αξιολόγηση. Τα κιτς φωτάκια-λεντάκια στα παράθυρα νεκλασσικών ορίζουν καλύτερα την αίσθηση κάλλους που χαρακτηρίζει εμάς τους Ανδριώτες. Οι ποτίστρες τουλάχιστον προσφέρουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio