Νέα

Κωστής Γεωργίου – Dreamland: Έκθεση στο ξενοδοχείο Aneroussa φέτος το καλοκαίρι

Στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου Aneroussa στο Μπατσί της Άνδρου, ο γνωστός ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε σ’ έναν ονειρικό κόσμο, όπου με το έργο του «αναζητά την δύναμη, το μυστήριο και την δραματική κατάσταση που δημιουργούν οι σκέψεις, οι εσωτερικές φωνές και τα κρυμμένα μηνύματα που αιωρούνται γύρω μας σαν φαντάσματα στο χώρο».

Μέσα σ’ ένα έντονα πολύχρωμο εξπρεσιονιστικό κόσμο, μέσα από πολλαπλές εκρηκτικές ομοβροντίες χρωμάτων, οι μορφές εγγίζουν τα όρια του επικού και αποδίδονται με τραχύτητα, δύναμη αλλά και τρυφερότητα, καημό και μελαγχολία. Σε αντίθεση τα γλυπτά του Κωστή Γεωργίου, δουλεύονται με λιγότερο ταραχώδη τρόπο, φτάνοντας στην τελειότητα της λείας επιφάνειας. Αλλά και εδώ η διαθλαστική τους παραμόρφωση αποδίδει συμβολικά τις ίδιες εντάσεις, αγωνίες και εσωτερικές δονήσεις του καλλιτέχνη. Με όλο του το έργο, ο Κωστής Γεωργίου, μέσα από μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πάμπολλες εκθέσεις από την Αμερική μέχρι την Κίνα και την Ιαπωνία, διατρέχοντας όλη την Ευρώπη, αλλά και με τα γλυπτά του, συμβολικά τοπόσημα σε δημόσιους αστικούς χώρους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με τα έργα του να συμμετέχουν σε μουσεία και συλλογές σε όλο τον κόσμο, καταγράφεται ως ο κατ’ εξοχήν σύγχρονος «παγκόσμιος» καλλιτέχνης, «που απορροφά ως αλεξικέραυνο τα δεινά μιας κοινωνίας που υποφέρει, ίσως για να τα ξορκίσει».

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης τοποθετείται: «Ο δημιουργός υπάρχει σε ένα περιβάλλον στο οποίο η γη τρίζει κάτω από τα πόδια του. Το άγχος και η αγωνία είναι οι μόνιμοι συνοδοί του. Η δημιουργία είναι μία οδυνηρή πράξη… Στην τέχνη δεν υπάρχει τίποτα σταθερό, τίποτα μόνιμο. Όλα μεταβάλλονται και ο δημιουργός σε συνεχή εγρήγορση κυνηγάει τις σκιές και τα φαντάσματα που άτακτα περνούν μπροστά από το τρίτο του μάτι… Ένας αμείλικτος αγώνας μέχρι την τελική λύτρωση όταν το έργο αποκτά υπόσταση και αρχίζει να εκπέμπει τις πρώτες του δονήσεις».

Η έκθεση “Dreamland” παρουσιάζεται στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου Aneroussa με στόχο την καθιέρωση και περαιτέρω ενίσχυση της “πολιτιστικής συνθήκης” στην Άνδρο με την παρουσίαση του έργου καταξιωμένων δημιουργών. Η συμμετοχή του Κωστή Γεωργίου τιμά με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια αυτή και εντάσσεται στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικής ευθύνης, που πραγματοποιούνται τα τελευταία οχτώ χρόνια όλη την καλοκαιρινή περίοδο στο ξενοδοχείο Aneroussa.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio