Νέα

“Καλώς ορίσατε στην Κόλαση”  του Βασίλη Πομόνη

Το παρόν άρθρο δεν αφορά τον τουρισμό. Αφορά την καθημερινότητα όσων έχουμε την τύχη να διαμένουμε σ’ αυτόν τον τόπο τους 10 μήνες του χρόνου και την ατυχία να παραμένουμε εδώ και τους άλλους δύο  (Ιούλιο και Αύγουστο). Και δεν θέλω στο παρόν να σχολιάσω τους κάθε λογής ανάγωγους, που παρκάρουν μπροστά και στις εισόδους ακόμη, κατά τρόπο που να μην μπορείς να μπεις στο σπίτι σου. Όχι. Γι’ αυτούς δεν μπορεί να γίνει κάτι, ή μάλλον μπορεί αλλά δεν είναι δημοσιεύσιμο.

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την κυριολεκτικά απελπιστική κατάσταση, που επικρατεί στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης γύρω στο Ανοικτό Θέατρο. Όπου και όπως γουστάρει ο καθένας μπαινοβγαίνει και κινείται. Στο μικρό parking δίπλα στο σινεμά κάποιοι ηλίθιοι κλείνουν μόνιμα την κάτω έξοδο με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να βγει προς το μεγάλο parking του θεάτρου. Στο μεγάλο αυτό  parking δεν υπάρχει σήμανση, όσον αφορά την κίνηση εισόδου και εξόδου, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται οδηγοί κινούμενοι αντίθετα στην ίδια κατεύθυνση.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δυστυχώς το Εμπειρίκειο Γηροκομείο και η Οικοκυρική Σχολή, για λόγους πικρίας εξαιτίας απαράδεκτης συμπεριφοράς απελθόντος και εκλιπόντος Δημάρχου Χώρας, έχουν αρνηθεί στις επανειλημμένες εκκλήσεις του Αντιδημάρχου Δημήτρη Γιαννίση να συναινέσουν στη χρήση χώρων ιδιοκτησίας τους για στάθμευση. Η πικρία απολύτως δικαιολογημένη και κατανοητή. Η συνεχιζόμενη άρνηση όμως?

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως της έκβασης των προσπαθειών του Δημήτρη Γιαννίση, εκείνο για το οποίο θα πρέπει ως Αντιδήμαρχος Χώρας να μεριμνήσει άμεσα, είναι η δυνατότητα χρήσης των υπαρχόντων χώρων, πράγμα που χωρίς αστυνόμευση και επιβολή κυρώσεων δεν μπορεί να επιτευχθεί. Το φιλότιμο και αν υπήρχε ποτέ έχει χαθεί.    Αυτά και να είμαστε καλά και ψύχραιμοι.

Βασίλης Πομόνης

2 Σχόλια

  • Αυτή ιστορία με το πάρκινγκ πάει πίσω χρόνια μεγάλο πρόβλημα και δύσκολα να λυθεί Και με το άγγιγμα του θεάτρου γίνεται πολύ πιο δύσκολο
    Ο πρώην Ο πρώην δήμαρχος Θεοδόση Σουσούδης Νοίκιασε ένα χωράφι είχε το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι Να πηγαινοέρχεται
    Τώρα με το καινούργιο πάρκινγκ στο Παραπόρτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τα βράδια

  • Δυστυχως θα σας πάω ακόμη πιο πίσω χρονικά – ίσως και 36 χρονια ! Όταν ο απελθών φίλος και για χρόνια βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει την Μελετητική μου συνδρομή ως Διπλωματούχου Μηχανικού για την επίλυση του προβλήματος Στάθμευσης στην Χώρα και του είχα προτείνει 2 Τεχνικές Λύσεις : Α/ πολυόροφο κτίριο Αποκλειστικά στεγασμένης Στάθμευσης (3 όροφοι υπέγεια και 2-3 υπόγεια , δυναμικότητας 100 – 120 οχημάτων) στο οικόπεδο δίπλα στον Θερινό Κινηματογράφο που ήδη χρησιμοποιούνταν ως Ανοικτό Πάρκιγκ, Β/ πολυεπίπεδο Κτιριο ημι-στεγασμένης Στάθμευσης στο επικλινές γεωτεμάχιο του Ιδρύματος – Οικοκ. Σχολής Εμπειρικου, δεξιά ανεβαίνοντας προς τον Σταθμό – Αγία Όλγα. Αρχιτεκτονικά θα το διαμόρφωνα με μορφή “αιμασιών” από οπλ΄. σκυροδεμα επενδυμένο εξωτερικά με λιθοδομή – ώστε να ενταχθεί φυσιολογικά οπτικά στον χώρο (από μακρια) και με 2 ελικοειδεις ράμπες για Εισοδο – Εξοδο , θα εξασφάλιζε σε 6-7 επίπεδα 180 – 220 θέσεις ! Η δε τότε Κυβέρνηση μεσα απο ειδικό Πρόγραμμα επιδοτούσε με 200.000 Δραχ. (αν θυμάμαι καλά) κάθε Νέα Θέση που οργανωμένα θα κατασκεύαζαν οι Δήμοι – με το κονδύλι για την Χώρα να ανέρχεται σε 40 εκατομ, που ο κυριος Θ.Α. υποσχόταν να τα εξασφαλίσει ! Κανείς ΄ όνως τότε ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ, ούτε ο Δήμαρχος , ούτε το Ίδρυμα , ούτε ο Έπαρχος !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio