Νέα

Τρίτη/9/8 η γαλλική κωμωδία “Οι δύο αλήτες”

  Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου
Τρίτη, 9 Αυγούστου   9:15μμ
Οι δύο αλήτες
Γαλλική  κωμωδία, 1962 | Α/Μ | Διάρκεια: 105′
σκηνοθεσία Ανρί Βερνέιγ
με τους: Ζαν Γκαμπέν, Ζαν Πολ Μπελμοντό, Σουζάν Φλον.
 Ο Αλμπέρτ Κουεντίν (Ζαν Γκαμπέν) είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού ξενοδοχείου σε ένα παραλιακό Νορμανδικό χωριό. Πρόκειται για έναν κεφάτο, έξω καρδιά χαρακτήρα, αλλά κυρίως διακρίνεται για την αδυναμία του στο ποτό, το οποίο τον βοηθάει πάντα να ταξιδεύει στη μακρινή Κίνα και ιδίως στα παγωμένα νερά του ποταμού Γιανγκτσέ-Γιανγκ, αναπολώντας τις ονειρεμένες στιγμές που έζησε εκεί όταν συμμετείχε με το γαλλικό εκστρατευτικό σώμα της Άπω Ανατολής.Un singe en hiver (1962) - Hola carabineros - YouTube
Κατά την γερμανική κατοχή και εν μέσω αεροπορικού βομβαρδισμού βρίσκει καταφύγιο με τη γυναίκα του στο κελάρι. Εκεί δίνει υπόσχεση ότι αν θα βγουν ζωντανοί θα κόψει το ποτό. Η υπόσχεσή του τηρείται στο ακέραιο και κρατάει 15 χρόνια.
Όταν όμως εμφανίζεται στο χωριό ο εκ Παρισίων Γκαμπριέλ Φουκέ (Ζαν Πολ Μπελμοντό) δεινός πότης και πρώην ταυρομάχος για να δει την κόρη του, γνωρίζεται με τον Αλμπέρτ και συνδέονται με ισχυρή φιλία. Αυτό όμως θα έχει ως αποτέλεσμα η ήρεμη ζωή του Αλμπέρτ να αλλάξει και να απειληθεί άμεσα η υπόσχεση που είχε δώσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio