Νέα

Και του χρόνου το χάος στη κυκλοφορία μας!

Το βράδυ της συναυλίας του Κότσιρα ο Γιάννης Ξανθός έγραψε για την κατάσταση των δρόμων στη γύρω περιοχή του θεάτρου:
Το Ανοικτό Θέατρο  Άνδρου, αδικείται από τον δρόμο πρόσβασης και αποχώρησης από αυτό. Το ένα πάρκιν, το μικρό, σκοτεινό και αποκλεισμένη η μία είσοδός του από ασυνείδητους . Ο δρόμος που οδηγεί από το σινεμά έως στο Παραπόρτι , στην αφετηρία του και μέχρι το πάρκιν του Λυκείου, με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με επικίνδυνη και ανωφερή στροφή, οδόστρωμα που γλιστρά από την “γυαλάδα” . ‘Εχουν συμβεί ατυχήματα, κάποιοι οδηγοί, οι πιο ηλικιωμένοι, αδυνατούν να οδηγήσουν στην ανηφόρα από στάση. Απόψε, χίλιοι θεατές με διακόσια αυτοκίνητα να προσπαθούν να φύγουν και άλλα να κινούνται αντίθετα, χωρίς κάποιον να ρυθμίζει την κυκλοφορία . Εντάσεις, κορναρίσματα, μαρσαρίσματα, αυτοκίνητα και πεζοί ανακατεμένοι. Κάτι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε την αποψινή εικόνα, για την ασφάλεια πεζών και οδηγών . Δηλαδή κατάλληλη διαμόρφωση του οδοστρώματος με “ταπείνωση” της επικίνδυνης στροφής για ηπιότερη κλίση, απαγόρευση παρκαρίσματος , δημιουργία πεζοδρομίου απ’ όπου θα διέρχονται οι θεατές και οι μαθητές όταν θα κάνουν χρήση του γυμναστηρίου, φωτισμός του πρώτου μικρού πάρκιν, απαγόρευση κλεισίματος της μίας εισόδου ώστε να μην κάνουν αναστροφή οι αναζητούντες πάρκιν.
Βράδυ  Δεκαπενταύγουστου, βράδυ πανηγυριού, τρία ντόπια αυτοκίνητα και κάτι μηχανάκια  έκαναν όπισθεν για πολύ ώρα  στον στενό δρόμο των μπαξέδων για να περάσουν δύο αυτοκίνητα επισκεπτών , ευτυχώς χωρίς βρισιές μόνο μέρα πούναι κάτι  ευχές:  και του χρόνου!
Πιο πάνω στην αστυνομία, το λεωφορείο, από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, δεν τόλμησε να προχωρήσει πιο μέσα για το τέρμα του, μόνο άφησε τους επιβάτες του βαποριού επιτόπου, έκανε μεταβολή και έφυγε. Σε Νιμποριό Πλακούρα και  σε πολλά άλλα μέρη του νησιού η κατάσταση είναι πιο δραματική.
Σε λίγες μέρες όλα αυτά  θα τα ξεχάσουμε, αλλά μήπως πια να παρατήσουμε τις  ευχές και  επιτέλους να γίνει κάτι δραστικ για την κυκλοφορία το καλοκαίρι στο νησί;

 

1 Comment

  • Εαν προσεγγισει ο Δημος το Εμπειρικειο Ιδρυμα για το χωρο πισω απο το γυμναστηριο που καποτε ειχε παραχωρηθει, με την προϋποθεση οτι θα μαζευει καθε λογης απορριματα απο τον συγκεκριμμενο χωρο, θα βοηθηθει σημαντικα η περιοχη. Σε αυτο το σημειο να τονισουμε οτι μπορει η τοποθεσια αυτη μαζι με τον χωρο στο Παραπορτι να βοηθησουν την ολη κατασταση. Το ηλεκτρικο λεωφορειο που καθεται εδω και πανω απο 5 χρονια στον χωρο σταθμευσης του Δημου, θα μπορουσε να βοηθησει μεταφεροντας τους οδηγους που θα παρκαρουν απομακρυσμενα και θελουν να μεταβουν στην αγορα ή το θεατρο. Φθανει να βρουν τροπο αδειοδοτησης και λειτουργιας του οι δημοτικοι αρχοντες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio