Νέα

Με αθάνατα τραγούδια του Τσιτσάνη έπεσε η αυλαία του 8ου Φεστιβάλ Άνδρου

Την συννεφιασμένη και πολύ βροχερή Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, ο ουρανός το βράδυ καθάρισε λίγο, το Ανοικτό Θέατρο σκουπίστηκε από τα νερά, γέμισε κόσμο, ο Παντελής Βούλγαρης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του  και το 8 Φεστιβάλ Άνδρου τελείωσε με μία όλο  συγκίνηση συναυλία  με αξέχαστα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη από την ομώνυμη ορχήστρα και την αρχόντισσα Μάρθα Φριτζήλα. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά έπεφταν ξανά σταγόνες.

Και του χρόνου το ένατο!

Μιά υπέροχη βραδιά συννεφιασμένη, όπως το εμβληματικό τραγούδι του Τσιτσάνη, με πολύ καλούς καλιτέχνες και την Εξαιρετική Μάρθα Φριντζήλα. Μια βραδιά αφιερωμένη στον πολύ μεγάλο δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη που σφράγισε την μουσική ιστορία της Ελλάδας με μοναδικά σημαντικά τραγούδια, αναγνωρισμένα πέρα απο τα σύνορα της . Μόνο που γιαυτή ΄τη μουσική ιστορία του συνθέτη δεν αναφέρθηκε το παραμικρό. Κρίμα, γιατί ο Τσιτσάνης εξέφρασσε και εμπνέυστηκε μουσικά, απο την δύσκολη περίοδο της κατοχής και του εμφυλίου στην συνέχεια, τότε που οι φυλακές είχαν γεμίσει με “αντιφρονούντες” της καθεστυκυίας τάξης. Ακούστηκε το τελευταίο τραγούδι “Μην απελπίζεσαι” ,απαγορευμένο απο την λογοκρισία όπως και άλλα. Ακόμα εξέφρασε τους καυμούς και τα βάσανα ενός λαού σ’αυτή την δύσκολη εποχή. Ομως αυτή είναι η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, που δυστυχώς ακόμη και σήμερα “επιμελώς αποκρύπτεται”. Μήπως άν γινόταν αναφορά σε αυτά, θα έφευγαν περισσότεροι κατά τη διάρκεια της συναυλίας,όπως παρατήρησε η Μάρθα Φριτζήλα; Νομίζω ότι η κοινωνία της Άνδρου με την αστική κουλτούρα και την καλλιέργεια της, μπορεί να αναγνωρίσει την αξία ενός σημαντικού καλλιτέχνη που εμπνεύστηκε απο ιδεολογικοπολιτικές αξίες διαφορετικές των δικών τους.

Μπέτυ Κωνσταντινίδου

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio