Νέα

Πιο έντονη και σύντομη η νεροποντή της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2022

Πιο σύντομη και έντονη ήταν η νεροποντή της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2022 από αυτή των προηγούμενων ημερών. Φαινόμενα χειμωνιάτικα τα περάσαμε μέσα στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, το νερό ξαφνικό και πολύ, γέμισαν τα ρέματα, ξεχείλησαν στους δρόμους, τίναξαν φρεάτια στον αέρα, έφραξαν σχάρες, μπήκαν σε μαγαζί και αχρήστευσαν εμπορεύματα,πλημμύρισαν  κάμπο σε μπαξέ και ευτυχώς το νερό έφτασε μέχρι τα γόνατα των ζώων.

Ζόρκος , φωτ. Ι. Λ.

Με θολωμένες από τα χώματα οι θάλασσες των παραλιών, οι παραθεριστές και με το δίκιο τους ρωτούσαν που θα μπορούσαν να πάνε για να μην χάσουν το μπάνιο της ημέρας.

Φραγμένο το ποτάμι , φωτ. Χαρίκλεια Δανιόλου

Αλλά και μεις οι ντόπιοι που με το δίκιο μας  φοβόμαστε τα πρόωρα,  έντονα πια και ξαφνικά καιρικά φαινόμενα και έχοντας στο νου , ότι από καλοκαιρινή καταιγίδα  καταστράφηκε το τρίτοξο γεφύρι του ποταμού, ζητάμε οι καθαρισμοί ρεμμάτων και φρεατίων να γίνονται  πιο νωρίς και ειδικά εδώ στο Λειβαδιανό ποταμό που έχει να γίνει καθαρισμός εδώ και 2 χρόνια , διότι έτσι βαριεστημένα αποφάσισε το Επαρχείο

Ποταμάκι και δρόμος Νειμποριού, φωτ Γιωργος Ίσαρης

ρέμα κάτω από τα Λουριά , φωτ Γιάννης Σ. Μαλταμπές

Στον Αγιο Ερμόλαο, φωτ. Γιάννης Κωνσταντίνου

ο Λειβαδιανός ποταμός ψηλά κάτω από τα “Μάρμαρα”, φωτ. Γιάννης Ξανθός

 

 

Άνοιγμα ποταμού στο Παραπόρτι, φωτ. Ηλίας Μάτσας

 

Παραλία “Λύδι” φωτ. Γιώργος Ίσαρης

 

 

 

 

 

 

 

Παραλία Ατενίου, φωτ, Γιώτα Λυριτζή

 

Υπόλοιπες φωτογραφίες :VangLouk

1 Comment

  • Δυστυχώς τα ρέματα και οι ξεροποταμοι έχουν αφεθεί στην τύχη. Κανένας καθαρισμός και κανένα ενδιαφέρον για την καταπάτηση τους και μετατροπή σε δρόμο ή το μπάζωμα τους από τα σκουπίδια των γειτόνων. Στην απευκταια περίπτωση ζημιών από πλημμύρες ας γνωρίζουμε όλοι ότι δικαιούμαστε αποζημιώσεις όχι μόνο από τις υπηρεσίες αλλά και από το προσωπικό και τους πολιτικά προϊσταμένους για τις παραλείψεις που οδήγησαν στην πρόκληση των ζημιών. Για κακή τους τύχη, υπάρχουν δεδικασμένα τέτοιου περιεχομένου και όλα γίνονται ταχύτατα. Σχεδιαστές να είναι αυτές οι πληροφορίες, αλλά ας τις έχουμε κατά νου κι εμείς κι αυτοί που οφείλουν να προλαμβάνουν αντί να το παίζουν ήρωες τρέχοντας εκ των υστέρων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio