Νέα

Άνδρος- Νέοι Ορίζοντες: Καλοκαίρι 2022

Καλοκαίρι 2022

Ένα γεμάτο καλοκαίρι για την Άνδρο, ύστερα από δυό χρόνια κορονοϊού, με αρκετό κόσμο και τουρισμό, ίσως όχι στο επίπεδο άλλων νησιών, αλλά σε καλό γενικά επίπεδο η επισκεψιμότητα.

Δυστυχώς όμως ο δήμαρχος και ο επιπόλαιος τρόπος διοίκησής του, αποδείχτηκε ανεπαρκής!

  • Η κακή διαχείριση του ΝΕΡΟΥ, μαζί με το πρόβλημα της λειψυδρίας, αναδείχτηκε σε μείζον πρόβλημα.

Οι συνεχιζόμενες πολύωρες διακοπές υδροδότησης, με τις ταυτόχρονες απαράδεκτες και απειλητικές ανακοινώσεις του δήμου για την λελογισμένη χρήση του νερού, ήταν το «κερασάκι στην τούρτα».

Αλήθεια…

Ποιος κάνει λόγο για λελογισμένη χρήση;

Ο Δήμαρχος; όπου εδώ και τρεις μήνες, αφήνει να χάνονται εκατοντάδες τόνοι νερού στους δρόμους του Αγ. Σπυρίδωνα, παρά τις συστάσεις και τα παράπονα των κατοίκων της Μεσαριάς;

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι βιώνουν καθημερινά τις πολύωρες  διακοπές του νερού, ενώ το νερό χάνεται προκλητικά από τις διαρροές.

Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προχώρησαν σε διακοπές υδροδότησης ολόκληρων χωριών, την στιγμή που δεν φρόντισαν να επισκευάσουν άμεσα τις διαρροές, να καθαρίσουν τις πηγές και τις δεξαμενές, όπου κάποιες από αυτές καθαρίστηκαν μόλις φέτος, ύστερα από τρία χρόνια. Πραγματοποιήθηκαν ακόμα γεωτρήσεις για εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά δεν δούλεψαν γιατί ο δήμος δεν τις λειτούργησε, αφού ποτέ δεν τις ηλεκτροδότησε!!!!!. (απίθανες καταστάσεις).

Δηλαδή, γεωτρήσεις πληρώσαμε, αλλά νερό δεν έχουμε!

  • Η καλοκαιρινή εικόνα της Άνδρου είχε κι έναν ακόμα αρνητικό πρωταγωνιστή:

Το διαλυμένο οδικό δίκτυο.

Δρόμοι που είναι γεμάτοι λακκούβες ακόμα και μέσα σε οικισμούς, κάνουν την οδήγηση επικίνδυνο σπορ.

Οι ακριβοπληρωμένες ασφαλτοστρώσεις, αποδείχτηκαν σε πολλά σημεία ελαττωματικές και το μόνο που έγινε μέσα στο κατακαλόκαιρο, ήταν πρόχειρο μπάλωμα σε μερικές λακκούβες. Για τα μάτια του κόσμου, δηλαδή των Ανδριωτών που μένουν αλλού, αλλά ψηφίζουν στην Άνδρο. Γιατί άραγε;

  • Αν μιλήσουμε και για την καθαριότητα, το κάψιμο των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τα πεταμένα στρώματα και τα παλιά έπιπλα, που κοσμούν τις πλαγιές και τα χαντάκια, τότε η εικόνα δεν αντέχει κριτική.
  • Ακόμα, ο Δήμος Άνδρου με δελτίο τύπου, στις 23 Αυγούστου, ενημέρωσε τους Ανδριώτες για επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία ήρθε, ως αναμενόταν, αλλά ο δήμαρχος κ. Λοτσάρης ΕΦΥΓΕ, ήταν απών. Όπως ήταν απών και σε άλλα πολύ σοβαρά γεγονότα, κάτι που συνήθιζε από την εποχή που ήταν έπαρχος.
Παρών συνηθίζει μόνο, να είναι στα έργα και στις προσπάθειες άλλων, που προσπαθεί μάταια, να οικειοποιηθεί.

Δυστυχώς για την Άνδρο και αυτή η κακοκαιρία ανέδειξε όλες τις προχειρότητες και την ανεπάρκεια του κ. Λοτσάρη, με την απουσία του, με τα ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ και τα μπαζωμένα ΧΑΝΤΑΚΙΑ.

Συμπερασματικά:
Το φετινό καλοκαίρι για άλλη μια φορά, μας έδειξε ότι ο κ. Λοτσάρης «δεν ζει εδώ», δεν νοιάζεται και δεν ενδιαφέρεται για το νησί και σύμφωνα με την παροιμία του σοφού λαού μας, περί του ψαριού και της κεφαλής του, ανάλογη είναι η συνολική κατάσταση.

«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

1 Comment

  • Αχ ποτε θα καταλάβετε ολοι σας οτι οι γεωτρήσεις μονο αρνητικό αποτέλεσμα εχουν στο άμεσο μέλλον… λυπηρό που δεν υπαρχει στοιχειώδης εκπαίδευση σε κανενα καρέκλατο …
    και μεις των εκ των “κατω”?
    Α! στερεύει η πηγουλα μας χρόνο με το χρόνο …. να το οσο το μικρό μας δάχτυλακι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio