Νέα

Τρίτη 13/9/ 22 στην αυλή: η δραματική ταινία “Πεπέ λε Μοκό” με τον Ζαν Γκαμπέν

Pepe Le Moko (Film) - TV Tropes
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου9:00 – 11:00 μμ
Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου
Πεπέ λε Μοκό
Pépé le Moko 
Γαλλική δραματική αστυνομική ταινία 1937 | Α/Μ | Διάρκεια: 94′
σκηνοθεσία: Ζυλιέν Ντυβιβιέ
με τους: Ζαν Γκαμπέν, Μιρέιγ Μπαλίν, Φερνάρντ Σαρπί, Λούκας Γκριντού, Ζιλμπέρτ Ζιλ.
Η ταινία είναι ένα παράδειγμα του γαλλικού κινήματος της δεκαετίας του ’30 που είναι γνωστό ως ποιητικός ρεαλισμός. Θεωρείται συχνά ως ένας προπομπός των φιλμ νουάρ.
Ο Γάλλος Πέπε λε Μόκο έχει κερδίσει τη φήμη του ως ο πιο διαβόητος γκάνγκστερ στο Αλγέρι. Η αστυνομία δείχνει αποφασισμένη να τον πιάσει, αλλά κάθε προσπάθεια μέχρι στιγμής για να τον δελεάσει να βγει από την Κάσμπα, όπου κρύβεται με ασφάλεια, απέτυχε.
Υποβοηθούμενος από έναν πληροφοριοδότη που ονομάζεται Ρετζίς, ο επιθεωρητής Σλημάν στήνει μια παγίδα που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει τον Πέπε στην ύπαιθρο και θα του επιτρέψει να τον συλλάβει. Ο Πέπε, μη γνωρίζοντας αυτές τις μηχανορραφίες, γνωρίζει μια γοητευτική τουρίστρια του Παρισιού, την Γκάμπι, η οποία αμέσως ξυπνάει σε αυτόν την επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Pepe Le Moko (1937) - Turner Classic Movies
Έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι ο Πέπε έχει ερωτευθεί την Γκάμπι, η πιστή σύντροφος του Ινιές, γίνεται αρκετά ζηλότυπη για να τον προδώσει στους εχθρούς του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio