Νέα

10ο Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες και το Δέρμα 15-18/9/2022 στην Άνδρο

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες και το Δέρμα

15-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Άνδρο

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πολλοστή φορά στη Χώρα της Άνδρου, 15 – 18 Σεπτεμβρίου 2022. Το Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες και το Δέρμα συνδιοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις επιστημονικές εταιρείες Oxygen Club of California, Society for Free Radical Research Europe και τον Δήμο Άνδρου. Συμμετέχουν επιστήμονες και ερευνητές διεθνούς κύρους στους τομείς του οξειδωτικού στρες στο δέρμα, των αντιοξειδωτικών, της  κυτταρικής σηματοδοτήσεως, της επούλωσης,  της φλεγμονής, του καρκίνου και άλλων παθήσεων του δέρματος, της φωτοδυναμικής θεραπείας, του διαβητικού δέρματος, της επίδρασης των ακτινοβολιών, του περιβάλλοντος και των φυσικών προϊόντων στο δέρμα.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από μεγάλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Ειδικότερα, από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σερβία, Ελβετία, Αγγλία και Ισπανία. Άνω των 120 επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων όπως  δερματολόγοι, φαρμακοποιοί, βιολόγοι και βιοχημικοί συνευρίσκονται για τέσσερις ημέρες στην αρχοντική Χώρα της Άνδρου, μοιράζονται τα αποτελέσματα της βασικής και κλινικής  έρευνάς τους και συζητούν τα σχετικά  προβλήματα, ανησυχίες και πιθανές λύσεις.   Το Συνέδριο  και ειδικά η φιλόξενη αυλή του Δημοτικού Θεάτρου έχει αποτελέσει κοιτίδα γονιμοποίησης πολλών ερευνητικών συνεργασιών όλα αυτά τα χρόνια.

Η οργάνωση και η πραγματοποίηση του Συνεδρίου θα ήταν αδύνατη χωρίς τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα του  Δήμου Άνδρου ο οποίος είναι ουσιαστικός συνδιοργανωτής. Το Συνέδριο τελείται στο  Δημοτικό Θέατρο Άνδρου με σημαντική υποστήριξη από τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Λότσαρη, όπως στο παρελθόν από όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους και τα αξιότιμα στελέχη του Δήμου. Εφέτος έχουμε τη μεγάλη χαρά να είναι κοντά μας στην εκδήλωση και  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,   με την ενεργό υποστήριξη του Επάρχου Άνδρου κ. Δημητρίου Λάσκαρη.

Ιδιαίτερα να υπογραμμιστεί η αγάπη του Γέροντα Ευδοκίμου και των Πατέρων Αετίου και Φιλαρέτου της Ιεράς Μονής Παναχράντου και Αγίου Παντελεήμωνος του και Προστάτου του συνεδρίου με την φιλοξενία, παράθεση γεύματος στην πανέμορφη  τράπεζα της Ιεράς Μονής την τελευταία ημέρα του συνεδρίου. Αυτή η εμπειρία για τους ξένους μένει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη τους. Πρέπει  ακόμη να υπογραμμιστεί η ευγενική βοήθεια της κ. Αλίκης Πολέμη, η οποία όπως ο αλήστου μνήμης Σεβαστοκράτορας  πατέρας της Ελευθέριος, συνεχίζοντας πάνω «στα ίχνη του πατέρα της», θα φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό ερευνητών – φοιτητριών με συνοδό καθηγήτρια στην φιλόξενη πανέμορφη Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Αποικίων Άνδρου.

Αξιοσημείωτη αναφοράς είναι  η αγάπη με την οποία μας περιβάλλουν μέλη της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα ο ευγενής  κ. Π.  Κρίσιλιας ο οποίος μη φειδόμενος κόπου και πολλών άλλων υποχρεώσεων με περισσή αγάπη και χαρά  μας προσφέρει τα ωραία του εδέσματα και συμβάλλει στην φιλοξενία των συνέδρων. Σημαντικά βοηθούν τα παιδιά της πλατείας Καΐρη με το ωραίο ανδριώτικο  δείπνο το οποίο ετοιμάζουν με την συνδρομή της κ. Α. Πολεμη. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης των αείμνηστων Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και ιδιαίτερα ο διευθυντής του κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης συμβάλλουν και αυτοί στην επιτυχία του συνεδρίου με τις όμορφες ξεναγήσεις των συνέδρων σε αυτό. Εφέτος πρέπει να υπογραμμιστεί η προγραμματισμένη επίσκεψη στους χώρους ανασκαφών της Παλαιουπόλεως όπου η Αρχαιολόγος Καθηγήτρια κ. Λυδία Παλαιοκρασσά  -Κόπιτσα, η οποία τιμά τον τόπο καταγωγής της, θα ξεναγήσει τους συνέδρους.

Πολλοί άλλοι Ανδριώτες επίσης συμβάλλουν στην επιτυχία  του συνεδρίου, ιδιαίτερα η μόνιμη συνεργάτιδα του συνεδρίου, κ. Καλλιόπη Κοραχάη η οποία είναι και η μόνιμη αρωγός αυτού.

Το Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος χαίρει της εκτίμησης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και συγκεντρώνει σημαντικούς επιστήμονες του χώρου. Η Άνδρος είναι συνυφασμένη με το συνέδριο αυτό – όλοι το γνωρίζουν ως το «Συνέδριο της Άνδρου»! Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά των Ανδριωτών και θα θέλαμε τη στήριξή τους και σε αυτό  και στα επόμενα καθώς πια το «Συνέδριο της Άνδρου» αποτελεί μια παράδοση, κάθε δυο χρόνια, στο νησί. Το συνέδριο είναι ανοικτό σε όλους τους Ανδρίους επιστήμονες και  φοιτητές για να  παρακολουθήσουν τις εργασίες του δωρεάν.

Ο ιστοτόπος του συνεδρίου είναι : http://oxstress.pharm.uoa.gr/

Εφέτος το συνέδριο θα έχει υβριδική μορφή, δηλαδή θα συμμετάσχουν – παρακολουθήσουν πολλοί επιστήμονες διαδικτυακά. Πρόεδροι σε αυτή την διοργάνωση  είναι ο Καθηγητής Ιατρικής από το Harvard  Δρ Βέβες Αριστείδης με αντικείμενο την επούλωση του δέρματος και ο Καθηγητής Δερματολογίας από  την Αυστρία Δρ Florian Gruber.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας  προς την παραδοσιακή εφημερίδα του τόπου «Ανδριακή» και προσωπικά την κ. Φωτοπούλου για την προβολή και διάχυση των εργασιών του Συνεδρίου και τον ζήλο τον οποίο δείχνει για την επιτυχία του, προς την SEAJETS και τον κ. Βασίλη Αδάμη για την προσφορά της εταιρείας με έκπτωση 50%,στην μετακίνηση των συνέδρων  του 10ου ιατρικού συνεδρίου, προς τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας για τα παραδοσιακά χορευτικά που θα παρουσιάσει και προς όλους τους Ανδριώτες χορηγούς και βοηθούς καθώς  και όλη την κοινωνία της Άνδρου για την εγκάρδια υποστήριξή της. Ευχή μας είναι το νησί της Άνδρου να αποτελέσει πολιτιστικό φάρο  για τον τόπο μας με ποιότητα η οποία να τιμά την πατρίδα και την πλούσια παράδοσή μας .

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Μιχάλης Χρ. Ράλλης

Αν. Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio