Νέα

Ψήφισμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου υπέρ του Αστέρα FM

Άνδρος 21/9/2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Asteras 92 Fm ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Η πρόθεση του Δήμου Άνδρου να εκδιώξει τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αστέρα από το χώρο του Δημοτικού Σταδίου μας έχει πολύ προβληματίσει. Αποτελεί αναμφίβολα ένα βάναυσο χτύπημα στην τοπική κοινωνία.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η κατάσταση της Άνδρου και η γενική κατιούσα πορεία, σε αντίθεση με τα άλλα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων είναι πολύ άσχημη. Μία πορεία φθίνουσα, από πληθυσμιακή, οικονομική, παραγωγική και πολιτιστική πλευρά, ενώ οι υποδομές οδικού δικτύου (αλλά και σταθμεύσεως), μεταφορών, αναγκών υδροδότησης και επάρκειας για την τουριστική περίοδο είναι καταφανείς.

Οι ατελείωτοι χειμερινοί μήνες, με την συνακόλουθη απομόνωση των μονίμων κατοίκων επιδεινώνουν την διαβίωση από πολλές πλευρές.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες πολιτιστικών φορέων δεν καταφέρνουν να λύσουν τα προβλήματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα ήταν λοιπόν άστοχη και αρνητική ενέργεια να στερηθεί εν τέλει η Άνδρος τον μοναδικό ραδιοφωνικό σταθμό, που αποτελεί σταθμό Φωνής μέσα από το ραδιόφωνο σε ένα πληθυσμό, που μοιάζει ξεχασμένος και μέσα από αυτόν να ακούγονται ποικίλα προγράμματα και ποικίλες φωνές και γνώμες.

Θα ήταν λοιπόν μεγάλη απώλεια, η μετά την “έξωσή” του, διαβλεπόμενη σιγή του στην δύσκολη καθημερινότητα των Ανδριωτών μονίμων κατοίκων.

Πιστεύουμε ότι ο σταθμός πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχίσει την λειτουργία του.

Το ΔΣ της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου

 

 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio