Νέα

Δήμος Άνδρου: «Και διαφωνούν και το ψηφίζουν, και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα»…..

Τις επιφυλάξεις του για την δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στο Κόρθι εξέφρασε στο προηγούμενο Δ.Σ. ο Θ. Σουσούδης. Εξέφρασε την επιφύλαξη του στην επιλογή του χώρου στέγασης του Βρεφονηπιακού Σταθμού χωρίς όμως να προτείνει κάποιον άλλον Δημοτικό ή ιδιωτικό χώρο. Στην πραγματικότητα δεν αντέχει να βλέπει τον δήμο να δημιουργεί και να παραδίδει στην κοινωνία μια ακόμα υποδομή.

Γνωρίζοντας το μηδενικό έργο που άφησε πίσω του μετά από 5 χρόνια διοίκησης, προσπαθεί να απαξιώσει κάθε νέο έργο, είτε εκφράζοντας επιφυλάξεις είτε προβάλλοντας εμπόδια και αντιρρήσεις. Από κοντά και ο απόλυτα εναρμονισμένος μαζί του Γ. Μπακέλας που και αυτός εξέφρασε τις δικές του επιφυλάξεις, χωρίς καν να μας τις γνωστοποιήσει. Παρόλα αυτά και οι δύο στην συνέχεια ψήφισαν ναι για την δημιουργία του βρεφονηπιακού σταθμού. Σας δούμε όμως την ουσία του θέματος.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός «ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΟΥΔΗΣ» θα στεγαστεί στο κτίριο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΝΟΣ», εκεί που μέχρι πρότινος στεγάζονταν υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες μεταφέρθηκαν στο παλιό δημαρχείο το οποίο προηγουμένως συντηρήθηκε. Η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού δεν παρεμποδίζει σε τίποτα τον συνεδριακό χώρο και το αίθριο του κτιρίου.

Ενοχλείται όμως το δίδυμο Σουσούδης-Καπάκης όταν βλέπει τα έργα της νέας διοίκησης, όπως το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας, το δίκτυο ύδρευσης του Κάτω Αγ. Πέτρου, τον Βρεφονηπιακό σταθμό της Χώρας και άλλα και εκφράζοντας την πιο χυδαία όψη του ανίκανου παρελθόντος προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή της κοινωνίας σε ανύπαρκτα θέματα και συζητήσεις. Αφού δεν μπόρεσε να χτίσει κάτι τόσα χρόνια, βρίσκει πιο εύκολο να προσπαθεί να γκρεμίσει κάθε καλή προσπάθεια και να μένει στην άρνηση και στην δημιουργία χάους αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο.

Έκαναν καφενείο την συνεδρίαση του Δ.Σ. με συνεχείς διακοπές των ομιλητών, με αυθαίρετες παρεμβάσεις, μιλώντας χωρίς την παραχώρηση λόγου από τον πρόεδρο, ο οποίος προσπαθεί συνεχώς να βάλει μια τάξη στο μπάχαλο που δημιουργούν. Διέκοπταν συνεχώς τον Δήμαρχο κατά την διάρκεια της ομιλίας του και στην προσπάθεια του ο πρόεδρος να τους συνετίσει χρησιμοποίησε για να δώσει έμφαση στον κανονισμό που πρέπει να ακολουθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. την φράση «στρατιωτικός νόμος».

Ο Θ. Σουσούδης και η ομάδα Καπάκη απομόνωσαν και πιάστηκαν από την φράση αυτή του Προέδρου, για να εκδώσουν μια κατάπτυστη ανακοίνωση περί δημοκρατίας και άλλων δράκων. Μιλά για δημοκρατία και διαφάνεια ο Θ. Σουσούδης που όλα τα συμβούλια τα έκανε εν κρυπτώ και που αποφάσιζε μόνος του χωρίς καν την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου. Υπηρεσίες οι οποίες στην δημοτική μας θητεία είναι πάντα παρούσες στα Δημοτικά Συμβούλια έτοιμες να συμβάλουν στην λήψη ορθών αποφάσεων. Ο Πρόεδρος Λ. Μπάλας, μέσα στα πλαίσια του Δημοτικού Κώδικα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύσει το συμβούλιο από τον Θ Σουσούδη και την ομάδα Καπάκη που διακόπτουν όποτε «τους αρέσει», υποβαθμίζοντας τον πολιτικό διάλογο. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για δημιουργία νέων υποδομών και για την συντήρηση των υφιστάμενων. Θα συνεχίζει να προσπαθεί και να δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Εσείς κύριοι Σουσούδη-Καπάκη ως συνασπισμένη αντιπολίτευση συνεχίστε τις καταγγελίες και την παραποίηση της πραγματικότητας.

Συνεχίστε να κάνετε (μπάχαλο)το Δημοτικό Συμβούλιο και να αναζητείται «δράκους» για να παραπλανήσετε τον κόσμο. Το ανίκανο και αποτυχημένο παρελθόν που εκφράζετε δεν αντέχει σε πολιτικό διάλογο, δεν αντέχει σε σύγκριση με την σημερινή παραγωγή υποδομών και δεν έχει κανένα όραμα για το αύριο. Οι πολίτες της Άνδρου γνωρίζουν, ενημερώνονται και θα δώσουν στον καθένα την απάντηση που του αξίζει όταν έρθει η στιγμή «να μιλήσουν»

Δήμος Άνδρου

5 Σχόλια

 • αυτή είναι ανακοίνωση ενός προσώπου ή μιας παράταξης … δεν γίνεται να βγαίνουν τέτοια κείμενα με υπογραφή του Δήμου … δεν έιναι η πρώτη φορά, έχει γίνει ξανά και ξανά και είναι απαράδεκτο!

 • Νάσαστε καλά, να βγάζετε τα πρωινά της Δευτέρας τέτοιες ανακοινώσεις να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Καλύτερο κι από πετυχημένο ανέκδοτο…..τα ¨΄εργα¨της ¨νέας διοίκησης¨…..

 • Τελικώς το βρεφονηπιακό σταθμό στο Κόρθι τον κάνει ο Δήμος είτε οι Αφοί Λαούδη;;;;θα τρελαθούμε τελείως σ αυτό το νησί;;;;Όσο για τον Δήμο ας κλείσει καμιά λακκούβα να μην σπάμε το λάστιχα των αυτ/των μας…..

 • Τον βρεφονηπιακό του Κορθίου τον στεγάζουν σε Δημοτικό κτίριο και στους Αφούς Λαούδη φόρτωσαν τα βαψίματα και τα μερεμέτια για το φρεσκάρισμα του χώρου . Φρόντισαν όμως οι πονηρούληδες να θολώσουν τα νερά ώστε να φανεί σαν τεράστιο έργο, πολυέξοδο, μοναδικής έμπνευσης…….όπως όλα…..
  Μόνο μην τους τυχαίνει ο,τιδήποτε από λίγο σοβαρό και πάνω…..εκεί τα θαλασσώνουν και τους φταίνε οι προηγούμενοι. Οι προηγούμενοι που βέβαια αγνοούνται για τα έτοιμα έργα που τους άφησαν προς υλοποίηση εκ των οποίων άλλα προχώρησαν κι άλλα τα έθαψαν μέχρι που η ίδια η πραγματικότητα τους ανάγκασε να τα υλοποιήσουν. Τελευταία ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ περίπτωση αυτή του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ. Οι δρόμοι, δημοτικοί και επαρχιακοί αποτελούν μεγάλη αμαρτία, πολύ μεγάλη αμαρτία για την οποία θα έπρεπε να ντρέπονται τα άριστα συνεργαζόμενα αγόρια.

 • 1)πολιτιστικό κέντρο, 2)πνευματικό μήπως, 3)πολυχώρος της κοινότητας και των συλλόγων, 4)αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της κοινότητας και το νησιού, …. Πώς άραγε κάτι από όλα αυτά θα γινόταν πράξη και ποιος πολιτιστικός φορέας θα μπορούσε να λειτουργήσει της δομές της Χώρας, του Κορθίου, της Υδρούσας ώστε να έχουν όλοι ισότομη πρόσβαση σε πολιτιστικές δράσεις και απασχόληση? … Ψηλά γράμματα για ποδοσφαιρόφιλους οπαδούς και πολιτιστικά «ατζουγκράνιστους»!
  Club sandwich χρήσεων και χώρος χωρίς ταυτότητα κι ένας βρεφονηπιακός μπουντρούμι!
  Η φούρια για να κοπούν εύκολες κορδέλες κατευθύνει την υγιέστατή ιδιωτική προσφορά σε ουσιαστικό ατόπημα υπονομεύοντας τελικά την προοπτική και για το μεν και για το δε …
  Μέγα έργο τα λίγα τετραγωνικά γυψοσανίδων, τάπητα και 3 κουβάδες μπογιά. Άραγε έχει γίνει η απαραίτητη αλλαγή χρήσης και πραγματική προσαρμογή στις προδιαγραφές, ή θα έχουμε νέο-αυθαίρετο?
  Πιστεύω πως και οι ιδιώτες χορηγοί θα ήθελαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, πιο ουσιαστικά και βιώσιμα να αξιοποιηθεί η προσφορά τους. Αυτά κάνει όμως η φούρια, η προχειρότητα, η έλλειψη διαβούλευσης, τα «αποφασίσαμε και διατάζομε» των ίδιων που επικαλούνται και «στρατιωτικό νόμο» υπό συνθήκες … και μια ακόμα ευκαιρία πήγε πρακτικά χαμένη!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio