Νέα

Γιάννης Μαλταμπές: Απονομή βραβείων σε 5 εξαίρετους Ανδριώτες

Ημέρα απονομών η Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στην Άνδρο. Είχα την μεγάλη τύχη τα τελευταία χρόνια να παρέχω μεταξύ άλλων, συμβουλευτική νομική σε 5 εξαίρετους Ανδριώτες που επιπλέον με εμπιστεύονται στις προτάσεις μου να δημιουργούν επενδύσεις στον τόπο μας.
Έτσι ως Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου είχα την τιμή σήμερα να τους απονείμω τα βραβεία που αποφασίσαμε ως Πατριωτικός Σύνδεσμος να τους απονεμηθούν για την προσφορά τους στην Άνδρο.
Η πολιτική της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιεντζόγλου στον τομέα της Ανάπτυξης της Ελλάδας έχει δοθεί σε μένα και μεταξύ των κύριων προτάσεων που έχω εισηγηθεί είναι η οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής σε τοπικό επίπεδο με την δημιουργία προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης εξαιρετικής ποιότητας και με βάση την περιβαλλοντική προστασία και την τοπική ταυτότητα κάθε κοινότητας.
Έτσι λοιπόν και προκειμένου να έχουν έμπρακτα αποτελέσματα οι προτάσεις μου, αποφασίσαμε ως παράταξη να “υιοθετήσουμε” την Άνδρο ως καταλληλότερο τόπο πραγματοποίησης της ενδεδειγμένης παραγωγικής διαδικασίας.
Πολλώ περισσότερο που εδώ έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε με τοπικούς επενδυτές που έχουν ανοιχτούς ορίζοντες στην άσκηση τόσο των επενδύσεων τους όσο και πολλή μεγάλη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους με Ελληνορθόδοξη Πατριωτική συνείδηση. Ανθρώπους που θα δουν τις επενδύσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής στο νησί σε συνδυασμό με ποιοτικό τουρισμό και όλο αυτό ως πολύ βασική – θεμελιώδη θα έλεγα- δωρεά στον τόπο, στην Ελλάδα ως παράδειγμα προς μίμηση και τις επόμενες γενιές.
Οι πρώτοι άνθρωποι χρονικά που έλαβαν τον Έπαινο είναι το ζευγάρι Μάκη και Ελένης Κουρτέση για την επιλογή τους να ασχοληθούν ήδη από χρόνια κυρίως με την οινοποιία του νησιού με ήδη πολύ θετικά αποτελέσματα και με παραδοσιακή σαπωνοποιία επίσης ιδιαίτερα επιτυχημένη και εμβληματική τουριστικά.

Η επένδυση υλοποιήθηκε και θα μεγαλώσει με νέους αμπελώνες παραδοσιακές ποικιλίες και εξαγωγή κρασιών Άνδρου. Η παράδοση της Άνδρου στην οινοποιία ανάγεται στον Διόνυσο που είχε μεγάλο ναό στις Μένητες. Σε πρακτικό επίπεδο θα προωθηθεί η επένδυση και σήμερα ήδη συμφωνήσαμε με τον ιδρυτή κ. Μάκη Κουρτέση την παραχώρηση στην επενδυτική του δύναμη ενός παραδοσιακού μου αμπελοχώραφου στην Βόρη με αποκλειστικά τοπικές ποικιλίες για μελέτη και ένταξη του στους αμπελώνες της επιχείρησης. Πρέπει οι Έλληνες να μετακινηθούμε στην νέα διαμορφωθείσα πραγματικότητα. Θέλουμε εμφιαλωμένα κρασιά Άνδρου, ονομαστά παγκοσμίως για την ποιότητα τους με σύγχρονες μεθόδους και όχι ο καθένας το αμπέλι του με τεράστιο κόπο και άνευ κέρδους. Άλλο το χόμπι άλλο η παραγωγή που πρέπει να φέρνει εισόδημα στον τόπο.
Δεύτερος χρονικά παρέλαβε τον έπαινο ο αγαπημένος Δημήτρης Παλαιοκρασσας που έχει αναλάβει ως προσφορά στον τόπο ένα δύσκολο εγχείρημα. Να δημιουργήσει μια μεγάλη μονάδα παραγωγής ελαιολάδου.
Το όνειρο αυτό το είχα από μικρός για μένα αλλά θα εργασθούμε ως δυναμικό της επένδυσης για να το επιτύχει ο Δημήτρης με την οικογένεια του. Θα είμαι ευτυχισμένος να πιάσω στα χέρια μου σε λίγα χρόνια στις ντελικατέσεν γωνιές των μεγάλων αγορών της Αθήνας λάδι Άνδρου, παρθένο και χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα.
Τρίτοι παρέλαβαν τους επαίνους τους οι αδελφοί Δημήτρης και Γιώργος Στεφάνου. Η αγάπη τους για την Άνδρο παροιμιώδης. Απόλυτη. Έχουν περάσει στον τομέα των ευεργετών για την κοινωφελή τους δράση και γνωρίζω καλά πως θα την συνεχίσουν.
Παράλληλα όμως τους παρακαλούμε να συνεχίσουν επενδύσεις γενικά και ειδικά στον τομέα και της πρωτογενούς παραγωγής στην Αγία Τριάδα Βουρκωτής και στην Βόρη αλλά κυρίως να επενδύσουν σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Χώρα και το Μπατσί και σε πολυτελή καταλύματα και χώρους εστίασης.
Πρέπει να δώσουμε το στίγμα της αειφορικής ανάπτυξης σε απάντηση στο μοντέλο που κατέστρεψε την φύση και την κοινωνία παγκόσμια και αυτό μπορεί να ξεκινήσει εδώ.
Κλείνοντας θέλω να ενημερώσω πως υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές οικογένειες ανδριωτών για αναγνώριση επαίνου για πλήθος ευεργεσιών στο νησί αλλά προφανώς δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για δημόσια ανακοίνωση.
Καλό μήνα και συνεχίζουμε….
Γιάννης Μαλταμπές
 Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio