Νέα

Γιάννης Καπάκης: Όλοι «Μαζί για το Εν Άνδρω» και όχι για την «Άνδρο»!!!

    Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, εκδικάστηκε στο ειρηνοδικείο ΑΝΔΡΟΥ αγωγή μου για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του κ. Μπασαντή διαχειριστή της γνωστής ιστοσελίδας «Εν Άνδρω».

    Είναι  η πρώτη φορά στην επαγγελματική και πολιτική  μου σταδιοδρομία που αναγκάζομαι να προβώ σε άσκηση ένδικων μέσων και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, καθώς  πάντα πίστευα ότι τα δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να είναι ανοικτά σε κάθε είδους κριτική που αφορά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Άλλωστε, πρόθεση μου δεν ήταν να σωφρονίσω τον κ. Μπασαντή διότι έχει αποδείξει και από προηγούμενες καταδίκες, πως είναι ανεπίδεκτος σωφρονισμού. Σκοπός μου κυρίως είναι να παραδειγματιστούν οι υποκρυπτόμενοι ηθικοί αυτουργοί και υποκινητές του».

    Παρότι το αγαπημένο του πάντα θέμα ήταν  το γνωστό τραγικό περιστατικό στο Μάτι, που επαναλάμβανε με κάθε ευκαιρία “καταδικάζοντάς” με πάντα   κατά παραβίαση και του τεκμηρίου αθωότητας και εξυβρίζοντάς με τόσον με τα άρθρα του, όσο και με  σχόλια εμφανίζοντάς με λίγο πολύ ως ανάξιο και ανίκανο να συμμετέχω στα κοινά του Δήμου μας, η αγωγή που του άσκησα τελικά αφορούσε άλλο θέμα και αφορούσε τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στο νησί μας, όπου για άλλη μια φορά έκανε το μαύρο- άσπρο.

    Το  συκοφαντικό και προσβλητικό άρθρο που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει είχε τίτλο: «ΑΝΔΡΟΣ εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι και ψεκασμένες απόψεις» https://enandro.gr/politiki/7910-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9,-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9.html και αφορούσε παρέμβαση  μου προς το δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο της 15-09-2021 για ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του δήμου για την  αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης που βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά, καθώς η Άνδρος ήταν τελευταία στις Κυκλάδες με μόλις 53%.

    Τον κ. Διαμαντή Μπασαντή όπως ήταν αναμενόμενο τον υπερασπίστηκε ένα πλήθος μαρτύρων, οι οποίοι με τον ένα η άλλο τρόπο κατά διαβολική σύμπτωση συνδέονται με τη Διοίκηση Λοτσάρη.

    Πρώτος και καλύτερος ο κος Κυριάκος Θωμάς, ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, στην προηγούμενη θητεία στο πλευρό του Σουσούδη ως πρόεδρος του ΔΣ, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποδείξει τον αβάσιμο ισχυρισμό του αντιδίκου μου ότι δήθεν είναι αμερόληπτος και ενεργεί στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών για τα δρώμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέθεσε ότι διαβάζει ανελλιπώς τα άρθρα της ιστοσελίδας του κ. Μπασαντή  και μάλιστα αρθρογραφεί και ο ίδιος σε αυτό, και ότι εξ αυτού γνωρίζει ότι ασκεί κριτική σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ακόμη δε και σε βάρος της παράταξης του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη! Όταν όμως ερωτήθηκε στο δικαστήριο να αναφέρει έστω και ένα άρθρο το οποίο να περιέχει κριτική σε βάρος του Δημάρχου ή της παράταξης του, δεν θυμόταν να αναφέρει ούτε ένα!!

    Πόσο εύκολα ο κος Θωμάς, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κο Μπασαντή,  ξεχνάει ότι πριν λίγα μόλις χρόνια του είχε αποστείλει και ο ίδιος πολυσέλιδο εξώδικο, διαμαρτυρόμενος για τα δημοσιεύματα του Εν Άνδρω. Τι μεσολάβησε άραγε και αποκαταστάθηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις; Ζήτησε συγγνώμη ο κος Μπασαντής; Ανακάλεσε το εξώδικό του ο κος Θωμάς; Ποτέ δεν μάθαμε…

    Δεύτερος υπερασπιστής  ο Δήμαρχος Άνδρου κος Δημήτριος Λοτσάρης, ο οποίος έφτασε ασμένως στο δικαστήριο ζητώντας από το δικαστήριο να καταθέσει και ο ίδιος, αίτημα που δεν έκανε αποδεκτό η πρόεδρος. Να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Λοτσάρης σε ένορκη μαρτυρική του κατάθεση υπερασπιζόμενος τον κ. Διαμαντή Μπασαντή κατά του κ. Νίκου Μάνεση είχε δηλώσει:   «…Θεωρώ τη συνολική προσφορά τόσο του «Εν Άνδρω»  ως ιστοσελίδας, όσο και του διαχειριστή του Διαμαντή Μπασαντή προσωπικά για όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται συστηματικά με τον τόπο μας απολύτως θετική και έχουσα συνεισφέρει πολλαπλώς στην ανάδειξη και εν πολλοίς επίλυση των κατά καιρούς αναφυέντων θεμάτων.…».

    Δηλαδή, ο κος Λοτσάρης, αποδίδοντας τα εύσημα στον κο Μπασαντή   «για όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται συστηματικά με τον τόπο μας», περιλαμβάνει και την περίοδο 2011 – 2014 επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Γλυνού… Η απάντηση  τεκμαίρεται αφού στο ίδιο σχήμα και στην ίδια πλευρά  πλέον βρίσκονται μαζί  ο ειδικός συνεργάτης κ. Θωμάς και εσχάτως ο κ. Βουραζέρης, σφοδροί πολέμιοι και οι δύο του αείμνηστου Γιάννη Γλυνού.

    Αυτά όσον αφορά την αίθουσα του δικαστηρίου με μια επιπρόσθετη αναφορά. Δικηγόρος του κ. Διαμαντή Μπασαντή ήταν ο υιός του προέδρου του ΔΣ κ. Μπάλλα, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια συνεπικουρείτο και από άλλους τοπικούς δικηγόρους που βρίσκονταν στην αίθουσα, τυχαίο; Τόσο ενδιαφέρον γι’ αυτούς είχε η δίκη που παρέμειναν μέχρι το τέλος.

    Να θυμίσω εδώ ότι  ο πατέρας κ. Μπάλλας, έχει ξεχάσει το παρελθόν και  ήταν ο ίδιος μάρτυρας υπεράσπισης  τόσο σε προηγούμενο  δικαστήριο υπέρ του κ. Μπασαντή  σε αγωγή΄ που του είχε κάνει  ο Θεοδόσης  Σουσούδης,  όσο και σε αγωγή που είχε ασκήσει ΄και έχασε τελικά ο κ. Μπασαντής στον κ. Νίκο Μάνεση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί  ότι  έκανε ολόκληρο ταξίδι από τη Σύρο στην Αθήνα για να παραστεί στο δικαστήριο, ενώ για το λόγο αυτό δεν παρέστη ούτε στο δημοτικό συμβούλιο που προέδρευε καθώς την ίδια ώρα βρισκόταν στο πλοίο.

    Επιπλέον, τον κ. Διαμαντή Μπασαντή υποστήριξαν με ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις: α) Η κ. Αθηνά Μακρή, αντιδήμαρχος του δήμου Άνδρου, η οποία με την ιδιότητα αυτή και της υπαλλήλου των φαρμακείων της οικογένειας  άκουσε, φαντάστηκε και κατάλαβε πράγματα τα οποία ουδέποτε ειπώθηκαν, αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο. Τέτοιος οίστρος για να υποστηρίξει τον κ. Μπασαντή, ομολογώ με εξέπληξε.

β) Η έτερη μάρτυρας που έδωσε ένορκη κατάθεση ήταν η κ. Κατερίνα Γιαννάκη αδερφή του ειδικού συνεργάτη του κ. Λοτσάρη Κυριάκου Θωμά, η οποία ως υπάλληλος του Κέντρου Υγείας, όλως περιέργως διαισθάνθηκε  μια αναστάτωση στο κέντρο Υγείας Άνδρου με όσα εγώ δήθεν είπα, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που δεν διαπίστωσε  ούτε η διευθύντρια, ούτε άλλα στελέχη της Υγειονομικής Μονάδας. Η ίδια μάλιστα φαίνεται να μην  πήρε είδηση ούτε τη δημόσια  ανάρτηση του συζύγου της Τάσου Γιαννάκη, όπου στην  από 18-12-2021  αναφέρει ότι έμαθε ότι εγώ έκανα αρνητικές δηλώσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Κέντρο Υγείας Άνδρου και ότι είμαι of sight, και ότι πρέπει να ανακαλέσω εάν ανέφερα κάτι σχετικό, άλλως εάν η πληροφορία που έλαβε είναι λάθος ότι θα ανακαλέσει εκείνος. Ποτέ δε μάθαμε ωστόσο, από που έμαθαν τόσο ο Τάσος Γιαννάκης, όσο και η σύζυγός του Κατερίνα Γιαννάκη τα όσα δήθεν απαξιωτικά είπα για το Κέντρο Υγείας. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Γιαννάκης προς τιμήν του, σε επόμενη ανάρτησή του και αφού είδε το βίντεο της συνεδρίασης, έγραψε ότι η τρίχα έγινε τριχιά, ότι εγώ ζήτησα το αυτονόητο, ότι υπάρχει κίτρινη παραπληροφόρηση, ότι η λάσπη που δέχομαι είναι απαράδεκτη και ότι το θέμα με το Μάτι έχει γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ, και ότι το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, εσχάτως κάνει αυτό που ζήτησα εγώ στη συνεδρίαση αυτή’ (!!).

Έτσι, ακριβώς  έχουν τα πράγματα, η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται πολύ σύντομα, ενώ κάποιοι που θα ήθελαν να κρυφτούν μάλλον η χαρά δε τους αφήνει.

Όλοι «Μαζί για το Εν Άνδρω» και όχι για την «Άνδρο»!!!

Επειδή όλοι αυτοί μαζί και άλλοι τόσοι που περιμένουν σε θέσεις ή για θέσεις αντάμα δε χωράνε σε ένα συνδυασμό νίκης ανάθεμά μας!!, είναι σίγουρο ότι στις εκλογές δε θα είναι όλοι μαζί. Και εκεί θα δούμε τι έχουμε να ακούσουμε από τον ένα για τον άλλον.

Για την Άνδρο ρε γαμώτο!!!!

.ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

α) Βίντεο της συνεδρίασης του από 21-12-2022 ΔΣ (τα πρώτα 10 λεπτά)

β) Άρθρο του Διαμαντή Μπασαντή: «ΑΝΔΡΟΣ εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι και ψεκασμένες απόψεις»

γ) ΆΝΔΡΟΣ: Εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι…. και η θέση ενός ψεκασμένου εμβολιασμένου…!!!

 

Το androsfilm.gr δεν συμμερίζεται απαραίτητα τις απόψεις που εκφέρονται στα ενυπόγραφα κείμενα που δημοσιεύονται. Οι δημοσιεύσεις γίνονται γιατί αφορούν στην κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση της κοινής γνώμης, στα πλαίσια της ελευθεροτυπίας.

 

 

2 Σχόλια

  • ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΑΚΗ,ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ?ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ
    ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΑΝ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΤΕ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio