Νέα

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου για το ακτοπλοϊκό

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Κωνσταντίνος Φιφλής ζητά λύσεις για την ακτοπλοϊκό ζήτημα στα νησιά μας.

Η επιστολή

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας συγχαρούμε για το έργο σας στον τομέα της αρμοδιότητάς σας που αφορά στην ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, που επί των ημερών σας πράγματι διαλύθηκε με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου σας και των κάθε λογής υπευθύνων του.

Ειδικότερα σας ευχαριστούμε που από την 1-11-2022 ένα μόνο πλοίο εκτελεί ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, το οποίο με φιλότιμες προσπάθειες προσπαθεί με τη μειωμένη ταχύτητα που πλέει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της συγκοινωνίας μεταξύ κάποιων νησιών κάποιες ημέρες. Μια απλή επισκόπηση των δρομολογίων του μαρτυράει ότι συνδέει για παράδειγμα την Πάρο με τη Σύρο μόνο κάθε Σάββατο, Κυριακή και Τρίτη, τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες δυο φορές εβδομαδιαίως και ούτω καθ’ εξής.

Σας ευχαριστούμε που δεύτερο πλοίο που κάποιες φορές εκτελούσε κάποια δρομολόγια, αφού τροποποίησε τις ημέρες και ώρες αναχώρησής του με έγκριση των υπηρεσιών του Υπουργείου σας, που δεν ρώτησε και δεν έλαβε την άποψη των νησιωτών, διέκοψε τα δρομολόγιά του λόγω λήξης της σύμβασής του, αφού το Υπουργείο σας δεν μερίμνησε για την έγκαιρη σύναψη νέας σύμβασης και δεν παρέτεινε με απευθείας ανάθεση τη σύμβαση ή εν πάσει περιπτώσει, δεν φρόντισε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.

Άλλωστε είναι δεδομένο ότι κανένας δεν νοιάζεται αν τα νησιά επικοινωνούν και πώς μεταξύ τους. Μήπως κ. Υπουργέ είναι καιρός να ενδιαφερθείτε σαν Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου σας, αντιμετωπίζοντας στην πράξη τα θέματα της νησιωτικότητας πέρα από αγκυλώσεις και αναβλητικότητα; Μήπως θα πρέπει να κατανοήσετε ότι ένας πολίτης που αναγκάζεται να μεταβεί από τα υπόλοιπα νησιά στην έδρα του νομού Κυκλάδων και να επιστρέψει δεν χρειάζεται να βιώσει Οδύσσεια, αλλά να μετακινηθεί με ασφάλεια και ταχύτητα και χωρίς περιττές και παράλογες επιβαρύνσεις, που προξενεί η πρόσβαση στη Σύρο μέσω Πειραιά;

Ελπίζουμε ότι οι υπηρεσίες σας θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιμετωπίσουν επιτέλους τα ζητήματα των ελλείψεων που έχουν δημιουργηθεί προς όφελος των πολιτών των νησιών, άμεσα και αποτελεσματικά και όχι προς όφελος των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, όπως μέχρι σήμερα. Θα είμαστε πάντοτε παρόντες με άποψη για να συμβάλουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Φιφλής

2 Σχόλια

  • Τι είναι αυτά που τους λέτε και τους ενοχλείτε, αγαπητέ…Οι άνθρωποι έχουν προεκλογικό πυρετό…με τις ασήμαντες πληθυσμιακά Κυκλάδες θα ασχοληθούν;

  • Και μην ξεχνάτε ότι είναι οι ίδιοι που φρόντισαν να είναι οι Κυκλάδες (και φυσικά όλη η επαρχία) ασήμαντες πληθυσμιακά. Στην πόλη οι άνθρωποι ελέγχονται πιο εύκολα.
    Και για όσους δεν κατάλαβαν, παραθέτω παράδειγμα: αλλιώς είναι ένα πρόβατο στην μια στάνη, δεύτερο στην άλλη, τρίτο στην παραδίπλα και αλλιώς όλα τα πρόβατα μαζί στην ίδια στάνη…

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio