Νέα

Δημόσια Διαβούλευση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης περιοχών Natura σε Σύρο, Άνδρο, Τήνο, Μυκόνο, Κέα, Κύθνο, Μήλο

 

Δημόσια Διαβούλευση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης περιοχών Natura (Ομάδα 8α) Περιφερειακών Ενοτήτων Σύρου, Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Κέας-Κύθνου, Μήλου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υλοποιεί το έργο «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ), Σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης (ΣΔ) για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000». Το Έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ)» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΕΤΠΑ).

Η εταιρία «ΥΛΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» έχει αναλάβει το έργο «Εκπόνηση ΕΠΜ και ΣΔ για τις περιοχές Νatura 2000 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου». Η πρώτη μελέτη αφορά την «Ομάδα 8α περιοχών Natura Περιφερειακών Ενοτήτων Σύρου, Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Κέας-Κύθνου, Μήλου». Στις 16 Νοεμβρίου 2022 αναρτήθηκε η μελέτη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για την διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης που θα διαρκέσει ένα (1) μήνα.

Η Ομάδα Μελέτης προσπαθεί για την μέγιστη δυνατή εμπλοκή στη διαβούλευση όλων των ενδιαφερόμενων μερών με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προστασία της φύσης και την αρμονική ένταξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης θα γίνει διαδικτυακά Κεντρική Ημερίδα σε χρόνο που θα προσδιοριστεί πολύ σύντομα. Επίσης θα γίνουν τρείς (3) τοπικές διαβουλεύσεις, στην Άνδρο, στη Σύρο και στην Μήλο με αντικείμενο τις περιοχές Natura που ενδιαφέρουν τους κατοίκους των αντίστοιχων νησιών και της ευρύτερης περιοχής τους. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μόλις γίνει η συνεννόηση με τους αντίστοιχους δήμους.

Σκοπός των συναντήσεων θα είναι να ενημερωθούν οι Δήμοι, οι ενδιαφερόμενοι φορείς και οι πολίτες για το περιεχόμενο και τις προτάσεις της μελέτης, ώστε να διεξαχθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες η σχετική Διαβούλευση.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι Δήμοι, οι φορείς και οι πολίτες μπορούν να δουν τα στοιχεία της μελέτης στο παρακάτω link: https://ypen.gov.gr/diavouleusi/forums/forum/dimosia-diavoyleysi-toy-ergoy-ekponisi-eidikon-perivallontikon-meleton-syntaxi-proedrikon-diatagmaton-prostasias-kai-schedion-diacheirisis-gia-tis-perioches-toy-diktyoy-natura-2000/epm-8a-perioches-natura-2000-tis-perifereias-notioy-aigaioy/

Σύντομα θα καθοριστεί ο τρόπος επικοινωνίας για τη Διαβούλευση με βάση τα στοιχεία της μελέτης που έχουν αναρτηθεί.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές (Natura) της μελέτης, που έχουν αναρτηθεί για διαβούλευση με την ονομασία τους, ανά Δήμο.

Για την ΥΛΗ
Ηλίας Αποστολίδης

Ομάδα 8α περιοχών Natura Περιφερειακών Ενοτήτων Σύρου, Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Κέας-Κύθνου, Μήλου
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ NATURA ΑΝΑ ΔΗΜΟ

Δημόσια Διαβούλευση ΕΠΜ περιοχών Natura Π.Ε. Σύρου, Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Κέας-Κύθνου, Μήλου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio