Νέα

1η Ημερίδα ενδυνάμωσης νέων γυναικών Womentors στην Άνδρο

Το WOMENTORS είναι ένα πρόγραμμα δωρεάν σεμιναρίων του Ιδρύματος Λαμπράκη που στοχεύει στην πολύπλευρη ενδυνάμωση νέων γυναικών μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων για μεγαλύτερη συμμετοχή, λήψη αποφάσεων, δύναμη και δράση, ώστε να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την
οικονομική τους δραστηριότητα, το δημόσιο/πολιτικό χώρο που έχουν στη διάθεσή τους, την εναρμόνιση του
επαγγελματικού με τον προσωπικό χρόνο, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και σε όλους τους τομείς
της ζωής και την υγεία τους.

Οι συμμετέχουσες θα εμπλουτίσουν τη φαρέτρα τους με προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες που θα τις βοηθήσουν να
συνειδητοποιήσουν την αξία και τις δυνατότητές τους, το δικαίωμά μας στην επιλογή, στην πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες και πόρους, και την ικανότητά μας να επηρεάζουμε τις διαδικασίες κοινωνικής αλλαγής προς όφελος δικό μας, αλλά και των υπολοίπων.

Στην Άνδρο  η ενδυνάμωση θα επιτευχθεί σε

4 ημερίδες από τον Νοέμβριο 2022 έως τον Μάιο 2023 με την πρώτη να είναι στις 27 Νοεμβρίου 2022,

σε μια ομάδα 25 περίπου γυναικών στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Άνδρου από τη Leader του Womentors, Μαργαρίτα Χαλά . Οι 4 αυτές  ημερίδες ενδεικτικά περιλαμβάνουν την καλλιέργεια πολύ σημαντικών ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills), ενημέρωση για θέματα υγείας της γυναίκας, για θέματα εργασίας και διαμόρφωσης του επαγγελματικού προφίλ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικής σκέψης, της συμμετοχής σε κέντρα λήψης αποφάσεων και στη δημοκρατία (πολιτική, υψηλόβαθμες θέσεις, συμμετοχή στα κοινά ως ενεργή πολίτης κ.ά.), την προσέγγιση θεμάτων που συνδέονται με τα στερεότυπα, με τη θυματοποίηση της γυναίκας και την άσκηση βίας εναντίον της, καθώς και ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο και τους μηχανισμούς προστασίας και διασφάλισης των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio