Νέα

Φιλοζωικό Σωματείο Άνδρου: Στειρώσεις αδέσποτων γάτων

“Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 η δράση στειρώσεων αδέσποτων γάτων που διοργάνωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Άνδρου σε συνεργασία με την οργάνωση Greek Cat Welfare Society και την αρωγή του Δήμου Άνδρου.

Στη δράση αυτή, στειρώθηκαν κυρίως αδέσποτες γάτες που συνέλεξαν εθελόντριες από τους δρόμους με ειδικές παγίδες, όπως και γάτες από αποικίες που είχαν μείνει από προηγούμενη δράση, καθώς ο αριθμός ήταν περιορισμένος. Συνολικά στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν 85 αδέσποτες γάτες.
Ευχαριστούμε θερμά την οργάνωση The Greek Cat Welfare Society (UK) που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και χρηματοδότησε τη δράση, τους κτηνιάτρους κύριο Μαρίνη Σταθόπουλο και κύριο Σπύρο Χαρλαύτη, που εργάστηκαν άοκνα για δύο ημέρες, και φυσικά τις εθελόντριες Ντόρα, Μισέλ και Μαρία, που ήρθαν από την Αθήνα αποκλειστικά για να συλλέξουν τις γάτες.
Επίσης ευχαριστούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Fast Ferries και Golden Star Ferries για τη χορηγία των εισιτηρίων, τον Χρήστο και την Κέρη για την φιλοξενία των κτηνιάτρων στο Anemomiloi Andros Boutique Hotel
Ευχαριστούμε το Δήμο Άνδρου για την παραχώρηση του χώρου που έγιναν οι στειρώσεις, την εξασφάλιση των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν και το γεύμα των κτηνιάτρων.
Η στείρωση συμβάλλει στον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων ζώων, καθώς και στην ευζωΐα τους. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός σκοπός του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου, που θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, να κάνει καλύτερη τη ζωή των μικρών μας φίλων.”

3 Σχόλια

  • Η Άνδρος δεν είναι μεγαλούπολη και τα ζώα ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, μεταξ΄ύ αυτών και η γάτες που συμβάλλουν στην διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Η παράνοια της στείρωσης γατιών σε αγροτικά περιβάλλοντα συνεχίζεται και πλησιάζει η στιγμή που την μπίζνα που έχουν στήσει μερικά καλόπαιδα θα την πληρώσουμε ακριβά. Μετά να τους δω τι θα κάνουν…θα κυνηγούν ποντίκια και φίδια για στείρωση ή απλώς θα σφυρίξουν αδιάφορα και θα σκεφτούν την επόμενη καλή και προσοδοφόρα ιδέα!

  • ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ; ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ΄, ΠΡΟΣΘΕΣΑΤΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio