Νέα

Οργισμένος ο Γιάννης Μαλταμπές με την άδικη, αδικαιολόγητη και καταδικαστική απόφαση των κυβερνήσεων κατά της Άνδρου.

Προσπαθώ να συγκρατήσω την οργή μου για μια ακόμη άδικη, αδικαιολόγητη, καταδικαστική απόφαση των κυβερνήσεων κατά της Άνδρου. Εν εν κρυπτώ και παραβύστω το ΥΠΕΧΩΔΕ προσπαθεί να ερημώσει το νησί, κάνοντας μόνο για την Άνδρο νέες απαγορευτικές ζώνες natura που θα μας απαγορεύουν ακόμη και να μαζεύουμε χόρτα σε κάποιες περιοχές του νησιού. Και μας έδωσαν περιθώριο 10 ημερών να πούμε τις προτάσεις μας.
Εν τω μεταξύ σε προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης επετράπησαν οι ανεμογεννήτριες στην Άνδρο να υπερβούν ακόμα και την φέρουσα ικανότητα του νησιού δηλαδή να το γεμίσουν ανεμογεννήτριες που αυτές θα  επιτρέπονται και στις πιο προστατευόμενες περιοχές.
Καταλαβαίνετε το παιχνίδι; Συνδυάστε το  με την κήρυξη όλου του νησιού δημόσια δασική έκταση που το κράτος ως ιδιοκτήτης θα δίνει την άδεια και την χρήση στους βιομηχάνους για την εγκατάσταση  ανεμογεννητριών χωρίς καμία δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αρνηθούν και τώρα έχετε μπροστά σας ολοφάνερη την εικόνα του τι θέλουν να μας κάνουν. Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού.
Όμως φτάνει πια η κοροϊδία. Δεν θα είμαστε πλέον ζαβαντριωτες όπως σας είχαμε μάθει λόγω της καλοσύνης και της φυσικής μας ευγένειας.
Πρώτο μέλημα από αύριο το πρωί να ζητηθεί παράταση στην διαβούλευση.
Δεύτερον να γίνει πλατιά και πλήρης ενημέρωση των πολιτών του περιεχομένου της πρότασης και για ποιο λόγο χρειάζεται η Άνδρος νέα Natura.
Τρίτον οι έχοντες μεγάλη επιρροή στην κυβέρνηση Ανδριώτες να την ασκήσουν άμεσα στον πρωθυπουργό να σταματήσει το έγκλημα κατά του νησιού που προετοιμάστηκε σε οργανωμένο σχέδιο επί καιρό πολύ χωρίς να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι του.
Οι βουλευτές του νομού ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί να δείξουν το ενδιαφέρον τους για την Άνδρο, το ίδιο και ο περιφερειάρχης.
Την ώρα που ετοιμάζονται τεράστιες επενδύσεις στον πολυτελή τουρισμό που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του νησιού μας αλλά και επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα που θα μας κάνουν πρότυπο νησί στην Ελλάδα,  έρχεται πισώπλατο χτύπημα από την κυβέρνηση. Γιατί τέτοια σύμπτωση;
Γιάννης Μαλταμπές
Πριν από λίγο μίλησα με τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές του νομού. Όλοι είπαν ότι θα βοηθήσουν. Δεν πείθομαι αν δεν δω αποτέλεσμα. Ο κύριος Βρούτσης με ενημέρωσε ότι το θέμα με παρέμβαση του στον αρμόδιο υπουργό έχει λυθεί ήδη. Και πάλι δεν πείθομαι. Ανδριώτες είναι ώρα να βρεθούμε όλοι μαζί στην ίδια πλευρά.
Οι 3 βουλευτές για την ολοκληρωτική καταστροφή του νησιού με ανεμογεννήτριες που αποφασίστηκε πριν ένα μήνα δεν γνωρίζουν τίποτα.
Μόλις έγινε γνωστό εσωτερικά στους επενδυτές ότι ο Κοπελούζος με απόφαση της κυβέρνησης θα γεμίσει ανεμογεννήτριες τέρατα όλο το νησί,  αμέσως 2 έτοιμες μεγάλες υπερπολυτελείς επενδύσεις στον τουρισμό γύρω από το Μπατσί μας εγκατέλειψαν.

2 Σχόλια

 • Πολύ σωστή τοποθέτηση στο θέμα, ως και ” ρεαλιστικές ” οι προτάσεις σου, για τις άμεσες ενέργειες αφυπνίσεως και ενεργοποίησης των διαφόρων
  ” δυνάμεων ” του νησιού μας , απέναντι στην νέα αυτή απειλή για τα συμφέροντα των Ανδριωτών .
  Μόνο η αντίδραση των ” διασήμων ” συμπατριωτών μας, και των βουλευτών καταγωγής απο το νησί, αλλά και εκλεγομένων στις Κυκλάδες μπορεί να επηρεάσουν τα πράγματα.
  Επίσης η φωνή των ανδριωτών μπορεί να ακουστεί πιο δυνατή, μέσα απο τους δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, που υπάρχουν στο νησί μας.
  Χρόνος δεν υπάρχει.
  Η ραστώνη των κατοίκων,και η αδιαφορία για τα τεκτενόμενα εις βάρος του φυσικού κάλους και ομορφιάς της Ανδρου, στην περίπτωση των ανεμογεννητριών έδειξε στο υπουργείο τον δρόμο των μονομερών αποφάσεων, και αποστολής τους με την μορφή τελεσιγράφων.
  Δόγμα ” fast truck “

 • Για να γεμίσει το νησί ανεμογεννήτριες καθε επιχειρηματίας πρέπει να έχει αγοράσει την απαιτουμενη γη που μονο εμείς οι Ανδριωτες μπορουμε να του πουλήσουμε. Βέβαια αυτό είναι λίγο δύσκολο καθώς ακόμα και μετά τις τροποποιήσεις της δασικής γης το μεγαλύτερο μέρος της νήσου είναι δάσος που δεν πωλείται η μεταβιβάζεται οπως ισχύει για τις δασικες εκτασεις.
  Το ότι δύο (2) μεγάλες ετοιμες υπερπολυτελείς επενδύσεις στον τουρισμό μας εγκατέλειψαν δεν μπορούμε άμεσα να το αξιολογήσουμε ως κακό που μας βρήκε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio