Νέα

Όταν Δήμαρχοι και Έπαρχοι “πιάστηκαν στον ύπνο” για τα θέματα κοινού συμφέροντος στην Άνδρο. Του Φραντζέσκου Καλλιβρούση

Όταν Δήμαρχοι και Έπαρχοι “πιάστηκαν στον ύπνο” για τα θέματα κοινού συμφέροντος στην Άνδρο

του ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟY ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗ – Αρχιτέκτονα Μηχ. Ε.Μ.Π. , δημότη Άνδρου

Άρθρο – παρέμβαση του σε άρθρο του Ι.Μαλταμπέ στην “ΑΝΔΡΙΑΚΗ” με τίτλο

“Ολη η Άνδρος NATURA”

Πέραν των Προτάσεων που πρώτος (ίσως και μοναδικός στην Άνδρο) κατέθεσα – και δημοσιεύθηκαν από την ΑΝΔΡΙΑΚΗ ήδη – μετά από κοπιώδη ανάγνωση της Μελέτης των 1000+ σελίδων “Ε.Π.Μ. 8A’_ Περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου“, έχω να προσάψω στον κύριο Μαλταμπέ καίριες συν-ευθύνες για τον κατακριτέο τρόπο που αντιμετωπίζεται Διακριτικά Αρνητικά η Άνδρος διαχρονικά από τις Κυβερνήσεις . Ο ρόλος του ως πρώην Επάρχου δεν τον απαλλάσσει από τις αναλογούσες ευθύνες, ιδιαίτερα καθώς στην διάρκεια της θητείας του τον είχα προσεγγίσει για ενημέρωση στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Δόμησης στην Άνδρο, και ουδέποτε με δέχθηκε !
Ήλθε λοιπόν η ώρα να αποκαλύψω σε όλους τους Ανδριώτες , το “έγκλημα” που ΄έχει διαπραχθεί σε βάρος των Εκτος Σχεδίου ιδιοκτησιών τους απο το 2011 – και ΟΧΙ όπως για ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα μετά την 9η Δεκεμβρίου 2022 και του ορυμαγδού των αντιδράσεων θεσμικών φορέων όπως η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο, στην εφαρμογή από 1-1-2023 του Ν.4759/2020 , που καθιστά ΟΛΑ τα Εκτός Σχεδίου αγροτεμάχια κάτω των 4 στρεμμάτων ΜΗ Άρτια – ΜΗ Οικοδομήσιμα και επομένως Μηδενικής Αξίας μεταπώλησης !! Ε λοιπόν – για όσους το πιθανότερο Δεν το γνωρίζατε – για την Άνδρο αυτός ο Εκμηδενισμός των ιδιοκτησιών σας ισχύει από το 2011 , όταν ψηφίστηκε από το Υ.ΠΕ.Κ.Α. ο “Καθορισμός Ζ.Ο.Ε. Άνδρου ” !!!

Και σας ερωτώ όλους, ποιος εκ των Δημάρχων και Επάρχων που εναλλάχθηκαν από το 2011 και μετά αντέδρασε ; Ο κυριος Λοτσάρης – Δήμαρχος από το 2019 και Έπαρχος προηγούμενα – ο κύριος Σουσούδης – Δήμαρχος απο το 2014 – ο κύριος Γιαννίσης – προηγούμενα ; Κανείς τους , απολύτως κανείς !
Θέλετε σε αντιπαράθεση να δείτε το κάνουν οι ικανοί Δήμαρχοι για τους συμπολίτες τους ;

Δείτε την Προσφυγή του Δημάρχου Μυκόνου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Αναστολής Οικοδ. Αδειών στην Μύκονο :

https://www.michanikos-online.gr/μύκονος-πόλεμος-για-την-εκτός-σχεδί/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Ημερήσια+Ενημέρωση+Παρασκευής+-+Michanikos-Online&utm_campaign=20221208_m170807104_Ημερήσια+Ενημέρωση+Παρασκευής+-+Michanikos-Online&utm_term=_CE_9C_CF_8D_CE_BA_CE_BF_CE_BD_CE_BF_CF_82_3A+_C2_AB_CE_A0_CF_8C_CE_BB_CE_B5_CE_BC_CE_BF_CF_82_C

 

Απλά λοιπόν ενημερώνω τους συμπολίτες μου Ανδριώτες , ότι αν και δεν φέρω κανένα θεσμικό τίτλο, “καρέκλα” ή άλλη λαϊκή εξουσιοδότηση, ήδη κατέθεσα σχετική Επιστολή Διαμαρτυρίας προς το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ταυτόχρονα αίτημα για Επερώτηση στην Βουλή προς όλους τους βουλευτές των Κυκλάδων, ζητώντας την Άρση της Αρνητικά διακριτικής για την Άνδρο Νομοθεσίας ή έστω να δοθούν οι Παρατάσεις στην Εκτός Σχεδίου Δόμηση κάτω των 4 στρεμμάτων ισότιμα με την υπόλοιπη Ελλάδα (δείτε συνημμένη), αλλιώς έχουμε κατ’ εξοχήν Αντισυνταγματική Διάκριση Εξουσιών κατά της Άνδρου, συγκρινόμενης μάλιστα με πλείστα άλλα Κυκλαδονήσια ή Νησιά των Δωδεκανήσων, με πολλαπλάσια Οικοδομική κάλυψη, πολλαπλάσια Τουριστικά καταλύμματα και υποπολλαπλάσια έκταση, που θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί στον Καθορισμό Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.), καθώς ο ρόλος αυτού του Πολεοδομικού εργαλείου είναι ακριβώς το να περιορίζει την ραγδαία αυξανόμενη Οικοδόμηση – Εποίκιση εκεί όπου ήδη οι υποδομές και τα δίκτυα δεν επαρκούν να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio