Νέα

Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες: Κύριε δήμαρχε, με την υγεία των κατοίκων της Άνδρου δεν παίζουμε!

Κύριε δήμαρχε, με την υγεία των κατοίκων της Άνδρου δεν παίζουμε!
Η φωτιά στα σκουπίδια καίει για ημέρες- άγνωστη η κατάσταση του δεματοποιητή.
Χριστούγεννα με διοξίνες έκαναν οι κάτοικοι στα γύρω χωριά από την Σταυροπέδα και μέχρι την Χώρα, αφού όλος ο κάμπος γέμισε από καπνό, προϊόν της καύσης των σκουπιδιών, τα οποία για πολλοστή φορά καίγονται από «άγνωστη» αιτία…
Τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με δεκάδες φωτογραφίες κατοίκων που δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους, γιατί η δημοτική αρχή ανέχεται τις επαναλαμβανόμενες καύσεις σκουπιδιών στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Σταυροπέδα και μάλιστα δίπλα στον δεματοποιητή.
Ο Δήμαρχος Λοτσάρης και η ομάδα του έχουν προφανώς βολευτεί με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης, προκειμένου να εξαφανίσουν τα σκουπίδια για να ισχυρίζονται πως έλυσαν το πρόβλημα. Είναι η επιτομή της ανευθυνότητας!
Αντί να δώσουν το παρόν οι εκ του νόμου υπεύθυνοι για την διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του «έλαμψαν» διά της απουσίας τους και μάλιστα εκτός Άνδρου… Και όμως συνέβη.
Από τον Νοέμβρη του 2021, που η φωτιά για πρώτη φορά εκδηλώθηκε δίπλα στον δεματοποιητή, καίγοντας 15.000 τουλάχιστον δέματα σκουπιδιών, τα σκουπίδια καίγονται μέχρι και σήμερα στο ίδιο σημείο. Και αυτό έργο δημαρχίας Λοτσάρη, όπου εκτός των διοξινών που κατακλύζουν επί μήνες, κάθε λίγο την ατμόσφαιρα, κινδυνεύει να καταστραφεί ο δεματοποιητής που στοιχίζει πάνω από 700.000 ευρώ και βρίσκεται εκεί από το 2012.
Προς τούτο, η δημοτική μας παράταξη απέστειλε επείγον έγγραφο στη Δημοτική Αρχή προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο δεματοποιητής.
Ας μας πει ο Δήμαρχος λοιπόν:
– Πρώτον, λειτουργεί ο δεματοποιητής;
– Δεύτερον, έχει υποστεί ζημιές από τις φωτιές που καίνε δίπλα του για πολλούς μήνες;
– Τρίτον, πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση;
Η δεματοποίηση σταμάτησε εδώ και χρόνια, η ανακύκλωση «έπιασε πάτο», ο κ. Λοτσάρης βρίσκεται σε εορταστική διάθεση καμαρώνοντας ότι κρατά το νησί καθαρό.
Είναι επιτακτική ανάγκη να σβήσει άμεσα η φωτιά. Το γεγονός ότι παραμένουν απαθείς, δείχνει πλήρη αδιαφορία στο πρόβλημα, που δημιουργείται από τα τοξικά αέρια και μεγάλο θράσος που την αφήνουν να καίει ακόμα, χωρίς να έχουν παρθεί μέτρα ελέγχου της φωτιάς και μέτρα φύλαξης της περιοχής του δεματοποιητή.
Οι κάτοικοι της Άνδρου δεν αξίζουν να ζουν σε αυτή την τοξική ατμόσφαιρα! Ήδη πέρασαν 3,5 χρόνια και η λύση παρά τις προεκλογικές ψευτουποσχέσεις δεν βρέθηκε.
Η ανύπαρκτη και ανεύθυνη δημοτική αρχή, με την στάση της, προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα του νησιού μας και στην υγεία των κατοίκων της Άνδρου.
Κύριε Δήμαρχε,
Αφήστε τα πολιτικά παιχνίδια και έστω και αργά βρείτε το θάρρος να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Με την υγεία των κατοίκων της Άνδρου δεν παίζουμε!
ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

12 Σχόλια

 • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΟΛΟΥΣ !!!! Κύριε Σουσουδη έχετε περάσει κι εσείς από τον θόκο του δήμου πιστευω ξέρετε τι μπορεί να γίνει με το να βγαίνετε στα τοπικά site βγητε μαζέψτε υπογραφές και ανάμεσα στον εισαγγελέα στο υπουργείο Υγείας και στον περιφερειάρχη έτσι γίνετε η δουλειά χωρίς κουτσομπολιά θέλει άμεσες κινήσεις και έγγραφο με φωτογραφίες στην ευρωπαϊκή Ένωση για να σφίξουν μερικοί πισινοι .Αυτό πρέπει να κάνης και όχι μέσω τοπικών site γιατί αυτό δειχνει φτηνό προεκλογικό αγώνα .Εμπρός λοιπόν κι εμείς όλοι μαζί σου κάνε αυτό που δεν έκαναν και δεν κάνουν άλλοι εύχομαι να το πετύχεις με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχές για χρόνια πολλά !!!

 • Εχμ…για πόσο καιρό είπαμε πως έκαιγε η ίδια φωτιά στο ίδιο σημείο κατά τη δική σας θητεία;

 • Αναμφίβολα όχι επί εξάμηνο και πλέον, όπως την προηγούμενη χρονιά και με επανάληψη στην φετινή χρονιά! Άσε που οι Λοτσάρης & ΣΙΑ ήρθαν ως παντογνώστες κι άξιοι να επιλύσουν όλα τα προβλήματα που δεν έλυσε ο Σουσούδης. Αντ’ αυτού δεν βλέπουμε καν τα ίδια, αλλά πολύ χειρότερα. Η Άνδρος είναι αντιμέτωπη με τριτοκοσμικές καταστάσεις, με επιδείνωση όλων των προβλημάτων του νησιού και ανερυθρίαστη κοροϊδια στα μούτρα των δημοτών συνοδευόμενη από προσβολές και προσωπικές και συλλογικές επιθέσεις από τα εντεταλμένα όργανα της δημαρχίας.

 • Τι λες βρε παιδί μου 11:57; Όλα αυτά μαζεμένα από την δημοτική αρχή και τα εντεταλμένα όργανα της; Τς τς τς…τσουτσουριάσαμε ολόκληροι!

 • Κύριε/κυρία Μάπα, και οι Σουσούδηδες όταν ανέλαβαν τη δημαρχία είχαν έρθει ως παντογνώστες και άξιοι να επιλύσουν όλα τα προβλήματα που δεν έλυσαν οι προηγούμενοι τους. Σιγά το νέο, όλοι έτσι κάνουν. Φαίνεται όμως πως όταν καίγονταν τα σκουπίδια τότε, πάλι επί μήνες ολόκληρους, εσείς προσωπικά μυρίζατε στην ατμόσφαιρα σανταλόξυλο…

 • Απο “άγνωστη” αιτία αναφέρεται στην ανακοίνωση σας. Όχι…”γνωστή” είναι η αιτία.Οπως λέγατε άλλωστε τις φωτιές επί Γλυνού τις έβαζε ο Θεολόγου,τις φωτιές τώρα τις βάζει ο Λοτσάρης και τις φωτιές επί δημαρχίας σας κύριε Σουσουδη τις εβαζε η αντιπολίτευση εεε? Έχετε πλάκα και εσείς και τα γιουσουφακια σας. Όταν έκαιγε η φωτιά για μήνες επί θητείας σας όλοι οι δικοί σας μύριζαν “κολωνια” και όχι διοξεινες. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τα καθημερινά (χαχαχα) post που έβαζαν εκείνη την εποχή στο f/b όλοι αυτοί που τώρα κοπτονται για την υγεία μας.

 • Τελειώνει η θητεία του Λοτσάρη με αρνητικό πρόσημο! Τελειώνει η θητεία του Λοτσάρη με την Άνδρο σε χειρότερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε. Τελειώνει η θητεία του Λοτσάρη και δεν έλυσε ούτε ένα από τα προβλήματα για τα οποία κατηγόρησε τον Σουσούδη . Τελειώνει η θητεία του Λοτσάρη και ο ΧΥΤΥ έχει βαλτώσει, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον μέντορά του Περιφερειάρχη. Τελειώνει η θητεία του Λοτσάρη και η χωματερή της Σταυροπέδας καίγεται και ξανακαίγεται, με πρωτοφανή διάρκεια και συγκάλυψη. Τελειώνει η θητεία του Λοτσάρη και μην τολμάτε Ανδριώτες να ξεστομίσετε ότι τα έκανε ΣΚΑΤΑ!

 • Ρε συ 3:07 ξέρεις τι είναι χειρότερο από το γεγονός ότι είσαι εγκάθετος; Ότι σου φαίνεται κιόλας! 😂

 • Όποιος εκθέτει την πραγματικότητα είναι εγκάθετος κατά τις επί χρήμασι πένες. Την σιωπή που τόσο πολύ επιθυμεί το αφεντικό σου δεν θα την έχει όσο κι αν σκούζετε.

 • @9:58 εγώ μπορώ και καταδικάζω την απαράδεκτη αυτή κατάσταση με την καύση των σκουπιδιών και τις αντίστοιχες συνέπειες της για την δημόσια υγεία, με οποιαδήποτε δημοτική αρχή συμβαίνει αυτή η αθλιότητα, είτε με τη σημερινή είτε με την προηγούμενη. Και όπως θεωρώ θράσος και υποκρισίες τις ανακοινώσεις του Σουσούδη, το ίδιο ακριβώς θα γράψω σε περίπτωση που ο Λοτσάρης ξεστομίσει τις ίδιες παρόλες για τους επόμενους.
  Από την άλλη, εσύ είσαι αυτός που μας αραδιάζει γελοίες δικαιολογίες για να βγάλει λάδι τον αγαπημένο του τέως ότι κατά τη θητεία του δεν έκαιγαν λέει τα σκουπίδια -άκουσον άκουσον- για πάνω από 6 μήνες!! Άρα μικρό το κακό κατά τα λεγόμενά σου!
  Ο καθένας σώφρων λοιπόν που διαβάζει τα σχόλια μπορεί να μαντέψει ποιος από τους δυο μας γράφει επί χρήμασι και ποιος έχει αφεντικά…😉

 • Κ. Σουσούση,
  Θυμάμαι τις μέρες πριν τις τελευταίες εκλογές και πρωτήτερες χρονιές που δεν σπέυσατε να σβήσετε με τη βοηθεια του κράτους τη φωτιά. Το Δημοτικό Συμβούλιο σύσωμο, με τη κινητοποίηση και των χωριανών πρέπει να πείσει τη κυβερνηση να:
  – Σβήσει άμεσα τη τοξική φώτια
  – Να βρεί τρόπο διαχείρησης μεχρι την αρτια κατασκευη της επόμενης δομής

  Είναι ευθήνη όλων μας και πρέπει να δράσουμε

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio