Νέα

Η συνάντηση στη παιδική χαρά για τη φωτιά της χωματερής και η ανακοίνωση της επιτροπής

Αποτελέσματα αναμένεται να φέρει η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό του Σαββάτου 7.1.2022 στο Δημαρχείο Άνδρου και είχε σχέση με την διαμαρτυρία των κατοίκων για την φωτιά στον δεματοποιητή και όχι μόνο. Παράλληλα δόθηκε σην δημοσιότητα το ψήφισμα που εκδόθηκε από την συνάντηση της Τετάρτης 4.1.2022 στην παιδική χαρά της Χώρας.

Το δελτίο τύπου της Επιτροπής

Σήμερα Σάββατο 7/1/2023 η αντιπροσωπεία της ομάδας κατοίκων, αποτελούμενη από τους Νίκο Χρηστίδη, Χαρίκλεια Δανιόλου και Αλέξανδρο Κωστή, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Άνδρου  κ. Δημήτριο Λοτσάρη και τους αντιδημάρχους κκ. Δημήτριο Τηνιακό και Δημήτριο Γιαννίση. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η επίδοση του υπογεγραμμένου ψηφίσματος διαμαρτυρίας  ενόψει της πρωτοκόλλησής του, που προέκυψε από την άτυπη συνέλευση πολιτών στη Χώρα της Άνδρου, την Τετάρτη, 4/01/2023, με θέμα αφενός την ανεξέλεγκτη καύση απορριμμάτων στη Σταυροπέδα από τα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους έως και σήμερα με τον κίνδυνο που αυτή συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και αφετέρου το γενικό πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί.

Αρχικά έγινε μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση της αντιπροσωπείας, η οποία στη συνέχεια ζήτησε από την πλευρά του Δημάρχου να υπάρξει μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου αντίστοιχη ενημέρωση όλων των μόνιμων και εποχιακών κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού.
Συμφωνήθηκε πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο χρόνιο πρόβλημα των απορριμμάτων στο νησί, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μία κατάσταση άκρως τοξική για την υγεία, την ποιότητα ζωής, τη χλωρίδα, την πανίδα και την εικόνα του νησιού.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε από την πλευρά του να κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς και ότι αν αυτό δεν καταστεί εφικτό με μέσα του Δήμου να ζητηθεί η συνδρομή της πολιτείας. Επιπλέον, να υπάρξει η απαιτούμενη μέριμνα για την αποφυγή τυχόν νέας πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο χώρο.

Συζητήθηκε η εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης στη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την οριστική πραγματοποίηση του νέου ΧΥΤΥ, ενδεχομένως και η μεταφορά των απορριμάτων σε νόμιμο χώρο μέχρι τότε. Επίσης, προτάθηκε τόσο η άμεση εντατικοποίηση της ανακύκλωσης με σκοπό τη μείωση του όγκου των προς διαχείριση απορριμμάτων όσο και η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία του νέου ΧΥΤΥ.

Ορίστηκε συνάντηση στο χώρο της φωτιάς και του δεματοποιητή μεταξύ του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δημήτριου Τηνιακού και συμμετεχόντων στην ομάδα πολιτών, ώστε να εκτιμηθεί επιτόπου η κατάσταση και να επιβεβαιωθεί η λειτουργία του δεματοποιητή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κάλο κλίμα και επιβεβαιώθηκε ότι χρειάζονται παρόμοιοι δίαυλοι επικοινωνίας καθώς και γόνιμος και ειλικρινής διάλογος μεταξύ πολιτών και της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού.

Η αντιπροσωπεία από την πλευρά της προσβλέπει στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων με πρώτιστο μέλημα την άμεση κατάσβεση της φωτιάς παραμονές της επανέναρξης της λειτουργίας των σχολείων, ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των πολιτών και κυρίως των παιδιών.

Φιλικά και Υγιεινά

Ομάδα Κατοίκων Άνδρου για την διεκδίκηση της άμεσης κατάσβεσης της φωτιάς και την άσκησης πίεσης για την εξεύρεση λύσης στη διαχείριση των απορριμμάτων.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio