Νέα

Όχι στην ασυδοσία και την αυθαιρεσία όσων βιάζονται να ξοδέψουν χρήμα για να μη χάσουν την «καρέκλα».

Για άλλη μια φορά οι Λοτσάρης και Μπάλλας μετέτρεψαν το δημοτικό συμβούλιο σε ροντέο.

Ανίκανοι να συνθέσουν, να ενώσουν και να συνεργαστούν με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, κατάφεραν για άλλη μια φορά να εξοργίσουν και να προσβάλουν εμάς και τις οικογένειες μας.

Η μόνη λύση ήταν η αποχώρηση μου, καθώς και του κ. Τρανάκου και της κ. Τσατσομοίρου, ως αντίδραση στις ύβρεις τους και στις μεθοδεύσεις τους.
Με διαδικασίες-εξπρές, χωρίς διαβούλευση και χωρίς την τήρηση καμίας διαδικασίας, ο Λοτσάρης ξάφνιασε μέχρι και τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους φέρνοντας κυριολεκτικά “νύχτα” την τροποποίηση του προϋπολογισμού και την αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2023.
Βιαζόταν να ξοδέψει φαίνεται με απευθείας ανάθεση το πρωτοφανές ποσό των 2.000.000 ευρώ. Ποσό για το οποίο στην οικονομική επιτροπή που το έβαλε, δεν ήρθαν ούτε οι δικοί του να ψηφίσουν και το πέρασε με ελαφρά πλειοψηφία.

Στις αιτιάσεις μας σχετικά με την αυθαίρετη αυτή βιασύνη του ο πρόεδρος Μπάλλας κατηγορούσε τους συμβούλους ως άσχετους και ότι αναγκάζεται να μας χλευάζει δημόσια επειδή δεν τον ακούν οι σύμβουλοι.
Ο άνθρωπος δεν επιδέχεται κανενός χαρακτηρισμού.
Μέχρι και το επάγγελμά μου είχε το θράσος να ανακατέψει, λέγοντας πως δεν ξέρω τις διαδικασίες επειδή είμαι γιατρός. Άραγε ποιος κατα τη κρίση του Μπάλλα και του Λοτσάρη μπορεί να καταλάβει καλύτερα τις αυθαίρετες και παράνομες μεθοδεύσεις τους; Μήπως κάποιος εισαγγελέας, ας πούμε; Θα ήταν και αυτό μια λύση.

Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και ως άνθρωπος που πιστεύω σε κανόνες και αξίες, έχω χρέος να ΜΗΝ επιτρέψω σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο το νησί και τους δημότες του.
Διαφώνησα κάθετα με την διαδικασία αυτή την υποτιθέμενη επείγουσα και πρότεινα την εισαγωγή του θέματος σε τακτικό συμβούλιο και το έργο των 2.000.000 ευρώ να γίνει κανονικά με διαγωνιστική μειοδοτική διαδικασία, με πλήρη διαφάνεια.
Έχω υποχρέωση να στέκομαι απέναντι στην παρανομία και την αυθαιρεσία όσων βιάζονται να ξοδέψουν άφθονο χρήμα ενόψει δημοτικών εκλογών, για να μη χάσουν την «καρέκλα».
Οι πόροι για την Άνδρο μας θα πρέπει να διανέμονται με κανόνες νομιμότητας και χωρίς να κινδυνεύσουμε στο μέλλον να τα επιστρέψουμε με την μορφή προστίμων και κυρώσεων.

Θεοδόσης Σουσούδης

Άνδρος Νέοι – Ορίζοντες

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio