Νέα

Πως ορίζουν ορισμένοι την «πολιτική κριτική»; Του Κυριάκου Θωμά

Πως ορίζουν ορισμένοι την «πολιτική κριτική»;

Του Κυριάκου Θωμά

Οικονομολόγου, π. Δημάρχου, π. Προέδρου ΔΣ Άνδρου

Με σκοπό την ενημέρωση για τα πραγματικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την μυστικότητα της προκαταρκτικής ποινικής διαδικασίας και αφού ο ίδιος ο Γ. Καμήλος δημοσιοποίησε το γεγονός ότι του υπέβαλα μήνυση θέλω να τονίσω τα εξής:

 • Την 24η Ιανουαρίου 2023 υπέβαλα μήνυση στον Γ. Καμήλο. Η δημοσιοποίηση χρηματικού εντάλματος με το οποίο πληρώθηκαν συνεργάτες του Δημάρχου και μεταξύ αυτών και εγώ και το οποίο παρουσιάστηκε με τρόπο που να δείχνει ότι αποτελεί μόνο δικό μου μισθό, αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
 • Είχε προηγηθεί 10μηνη διαδρομή εκβιαστικών, απειλητικών, εξυβριστικών και συκοφαντικών αναρτήσεών, σχολίων και προσωπικών μηνυμάτων με SMS το περιεχόμενο των οποίων δεσμεύομαι να μην αποκαλύψω λόγω της μυστικότητας της προανακριτικής ποινικής διαδικασίας: (α) Άθλιες αιχμές για την προσωπικότητα μου και την επαγγελματική μου επάρκεια. (β) Επιθέσεις για τον τρόπο πρόσληψης μου και προσωπικοί εκβιασμοί, (γ) Ανοίκειες και ψευδείς επιθέσεις για την εμπλοκή μου με έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησής κατά το παρελθόν με τα οποία καμία σχέση δεν έχω.

Ενημέρωσα κατ’ επανάληψη τον κ. Γ. Καμήλο και του ζήτησα να σταματήσει όλη αυτήν την άθλια και συκοφαντική διαδικασία. Δεν το έπραξε. Και αναγκάστηκα μετά από όλα αυτά και προσέφυγα στην ποινική δικαιοσύνη. Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω ενέργειες τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο τόσο εγώ όσο και το νομικό πρόσωπο στο οποίο επαγγελματικά συμμετέχω.

Όλα  τα παραπάνω φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική. Καμία σχέση δεν έχουν και με τον πολιτικό διάλογο και την πολιτική κριτική που είναι ευπρόσδεκτα και απαραίτητα στοιχεία του δημοκρατικού διαλόγου. Αντιθέτως, τα παραπάνω ορίζονται από τον ποινικό κώδικα ως προσωπικές επιθέσεις, απειλές, εξυβρίσεις και συκοφαντίες.

Πολιτικό γίνεται το ζήτημα από την στιγμή που η σελίδα «ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» με διαχειριστή τον Γ. Καπάκη χωρίς καμία γνώση ή αναφορά στην ποινική δικογραφία και στα στοιχεία που κατατέθηκαν στον εισαγγελέα μιλά για «φίμωση του Γ. Καμήλου»! Για εκφοβισμό των δημοτών! Και άλλες «χρωματιστές αρκούδες»!!!  Δεν έλλειψε βέβαια και η προσωπική απειλή εκ μέρους του προς εμένα για «την άσκηση των καθηκόντων μου ως ειδικού συνεργάτη του Δήμου»!

Εάν πιστεύει ότι ασκώ πλημμελώς τα καθήκοντα μου να με καταγγείλει στα αρμόδια όργανα. Αλλιώς να σωπάσει. Και να μην γίνεται κοινός συκοφάντης.

Πολιτικό είναι το ζήτημα και της σιωπής του Θ. Σουσούδη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και της άρνησης του να καταδικάσει τις απίστευτες αναρτήσεις του «οπαδού» του εδώ και 10 ολόκληρους μήνες. Η «απευθείας ανάθεση» της ηθικής εξόντωσης ανθρώπων δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από την τοπική μας κοινωνία.

Ίσως  τελικά οι παρεμβάσεις μου ενοχλούν . «Η πολιτική  μνήμη» των τελευταίων 20 και πλέον ετών δεν βολεύει. Κάποιοι προσπαθούν να με κάνουν να σιωπήσω.  Εκτιμώ ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση όσο  πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές.

Έγινε και κατά το παρελθόν προσπάθεια να εξοντωθούν επαγγελματίες – κάτοικοι του νησιού επειδή τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Φοβάμαι ότι αυτό το σκοτεινό παρελθόν έχει επανακάμψει εκ νέου στην πολιτική ζωή του νησιού. Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω ενέργειες μου…

Από την μεριά μου είμαι βέβαιος ότι οι Ανδριώτες θα απομονώσουν όσους απεργάζονται άθλιες μεθοδεύσεις. Καλό θα είναι όλοι να «κατεβάσουν τους τόνους». Οι εποχές δεν είναι εύκολες. Ο ευπρεπής πολιτικός διάλογος είναι απαραίτητος. Η «εργολαβική δολοφονία χαρακτήρων»  δεν είναι πολιτική πράξη. Και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή από κανέναν. Είναι ζήτημα που αφορά την δικαιοσύνη και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αυτό έκανα από την μεριά μου.

Ας κινηθούμε όλοι με πολιτική ευπρέπεια και ας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας μια καλύτερη Άνδρο. Ας μην θυσιάζουμε το νησί για μια χούφτα ψήφους…

2 Σχόλια

 • H “απευθείας ανάθεση” της ηθικής εξόντωσης ανθρώπων & η “εργολαβική δολοφονία χαρακτήρων … μας λέτε πως “δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από την τοπική μας κοινωνία”.

  Πολύ σωστό επί της αρχής και μιας και το θέσατε παρακαλούμε και για ένα ακόμα άρθρο σας που καταδικάζει τον κιτρινιάρη γκεμπελίσο τυπάκο “εργολάβο της αντιενημέρωσης & προπαγάνδας” και να τον εγκαλέσετε για όλες τις φορές που τα έχει βάλει με πολίτες, δημόσια πρόσωπα ακόμα και εσάς τον ίδιο !!!

 • ΚΥΡΙΕ ΘΩΜΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ,ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ !! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΠ ΤΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ; ΙΣΩΣ ΔΙΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ; ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ 1013,00 ΕΥΡΩ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ΘΩΜΑ ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΡΙΕ ΘΩΜΑ ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ!!!!
  ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ?
  Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ, ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ?
  ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ?
  ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΥΡΙΕ!ΘΩΜΑ.
  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ,ΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΙΧΑΖΕΤΕ. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 650,00 ΕΥΡΩ ΚΥΡΙΕ ΘΩΜΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ 8 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΡΙΕ ,ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ?

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio