Νέα

Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες: Επικίνδυνος από κακή ασφαλτόστρωση ο δρόμος Σταυροπέδα – Σταυριά

Επικίνδυνος, για τους οδηγούς, ο δρόμος Σταυροπέδα – Σταυριά

Με άλλη μία κακοτεχνία είναι και πάλι αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Άνδρου και ιδιαίτερα του Κορθίου. Αυτό διαπιστώνει κανείς στον οδικό άξονα από τη Σταυροπέδα έως τα Σταυριά, όπου το οδόστρωμα είναι σε πολλά σημεία διαβρωμένο και επικίνδυνο.

Πέρυσι, κατά την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί, οι δρόμοι σκάφτηκαν για να περάσουν τα καλώδια από το αιολικό. Οι εταιρίες που ανέλαβαν το έργο καθώς και ο Δήμος, είχαν την υποχρέωση να μεριμνήσουν για την ορθή αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ώστε να παραδοθεί ένας ασφαλής και πλήρως επισκευασμένος δρόμος

 

Ωστόσο ένα και πλέον χρόνο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο δρόμος είναι ακόμα σε κακά χάλια. Σήμερα είναι χειρότερος και σε πολλά σημεία επικίνδυνος απ’ ότι ήταν πριν τα σκαψίματα και τις εργασίες. Λακκούβες και διάβρωση της ασφάλτου φαίνονται με γυμνό μάτι.
Πού ήταν άραγε ο δήμαρχος?, ώστε να απαιτήσει την σωστή  αποκατάσταση του οδοστρώματος; Επέβλεψε την όλη διαδικασία ή την άφησε στο έλεος…;

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει ανταποδοτικά έργα για τις περιοχές, που επηρεάστηκαν από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και για την αποκατάσταση των όποιων παρεμβάσεων έγιναν. Αντίθετα όμως η σημερινή Δημοτική Αρχή φαίνεται πως δεν ασχολήθηκε να διεκδικήσει ανταποδοτικά έργα, αφού τίποτα δεν δείχνει ότι έγιναν έργα ως ανταποδοτικό της εγκατάστασης του αιολικού πάρκου, που στοίχισε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Όφειλε να έχει διεκδικήσει και εξασφαλίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ανταποδοτικά έργα για το νησί και την περιοχή, από τις εταιρίες κατασκευής των ανεμογεννητριών προς όφελος των κατοίκων, όπως γίνεται  σε άλλες περιοχές, που τοποθετούνται αιολικά πάρκα.

Ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι είναι σήμερα αντιμέτωποι με άλλο ένα κακής ποιότητας έργο, με την άσφαλτο να έχει διαβρωθεί και τον δρόμο να έχει γεμίσει με λακκούβες που καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνη την διέλευση οχημάτων και οδηγών. 

Καλές οι φωτογραφίες με τις μπουλντόζες στο φβ, αλλά καλό είναι να γίνονται ΣΩΣΤΑ και μελετημένα έργα και όχι ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ, που θα πληρώνουν διπλά και τριπλά οι δημότες.

Δημοτική Παράταξη

ΑΝΔΡΟΣ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

5 Σχόλια

  • Αν είναι δημοτικός δρόμος φταίει για τα χάλια του ο Λοτσάρης, αν είναι επαρχιακός ο δρόμος φταίει για τα χάλια του ο Λάσκαρης. Διαλέγεις ποιος από τους άριστα συνεργαζόμενους είναι υπεύθυνος για την κατάσταση και ένοχος για αδιαφορία για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούν οι επενδυτές του αέρα

  • Το ποιός έχει την ευθύνη ανάλογα με το που ακριβώς ανήκει ο δρόμος το ξέρω . Εσείς μου απαντάτε στηρίζοντας αυτόν που έβγαλε την ανακοίνωση. Οκ… καταλάβαμε τι θέλετε να πείτε. Αν ο δρόμος είναι δημοτικός φταίει ο Λοτσάρης,αν είναι επαρχιακός πάλι φταίει ο Λοτσάρης γιατί συνεργάζεται με τον Λάσκαρη. Απο την στιγμή λοιπόν που ο Σουσουδης θέλει να βγει δήμαρχος φορτώνει όλα τα κακά στον δήμαρχο. Όπως ακριβώς γίνεται και με τον δρόμο στο βακονι. Όλοι φωνάζουν για τον δήμο ενώ το κομμάτι αυτό ανήκει στο επαρχείο

  • Αφού τα πηγαίνουν τοσο καλά Λοτσάρης- Λάσκαρης, δεν του είναι τίποτα του Λοτσάρη να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει την επισκευή των κακώς κειμένων στους επαρχιακούς δρόμους, για να μην κινδυνεύουν οι διερχόμενοι και να μην τον κατηγορούν τον καημενούλη άδικα. Κι αντίστροφα ο Λάσκαρης θα μπορούσε, αν δεν του ήταν τόσο κουραστικό, με ένα τηλέφωνο να επισημάνει στον Λοτσάρη την ανάγκη επισκευής δρόμων για τους οποίους αδίκως κατηγορείται ο Λάσκαρης. Ας κανονίσουν, μια συνάντηση εργασίας, ένα γεύμα εργασίας, έστω έναν κουραμπιέ εργασίας, αλλά κάτι να κάνουν για τους ρημαγμένους δρόμους κι οπωσδήποτε να απαιτήσουν από τον κάθε τύπο που προκαλεί ζημιές να τις επιδιορθώνει κι όχι με μπαλώματα της πλάκας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio