Νέα

Τι τρέχει λοιπόν με τα τοπικά προϊόντα της Άνδρου;

Το πρώτο ωραίο  νέο της ημέρας χθες, Σάββατο 4/2/23, ήταν στο διαδίκτυο και ήταν  το άρθρο στο μεγάλο ειδησεογραφικό site iefimeridα για το “θαύμα στη Λιβάδα“, με τον τίτλο Δύο 30άρηδες εγκατέλειψαν την Αθήνα κι έγιναν αγρότες στην Άνδρο -Εφτιαξαν πρωτοπόρα φάρμα.

Όσο νάναι το δημοσίευμα το καμάρωσα !

Το δεύτερο ευχάριστο νέο το έμαθε  και μου το τηλεφώνησε  η Χαρίκλεια που πήγε μαζί με την Αλίκη και τον Νίκο του Verde, στην ΕΧΠΟΤΡΟΦ  όπως κάνουν κάθε χρόνο για να γνωρίσουν τα νέα προϊόντα για την εστίαση.

 

Δίπλα στη Χαρίκλεια Δανιόλου (ΣΚΑΛΑΚΙΑ), ο υποστηρικτής της Άνδρου και κάθε καλής προσπάθειας, Σ. Πολέμης, ο Νίκος Κοτέ (VERDE), ο Σταύρος Τριδήμας (ΑΦΟΙ ΤΡΙΔΗΜΑ), η Αλίκη Περτέση (VERDE), ο Γιώργος Κοντομάρκος,(ΕΥ ΑΝΔΡΟΣ) Βαγγέλης Καλαδάμης (ΕΥ ΑΝΔΡΟΣ) και Δημοσθένης Βαρούτης (ΕΥ ΑΝΔΡΟΣ & ANDROP)

Εκεί στο περίπτερο της Περιφέρειας βρήκαν τρεις Ανδριώτικες επιχειρήσεις με  τους ιδιοκτήτες τους και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν ήξεραν τα νέα προϊόντα τους, αφού δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στα μαγαζιά της Άνδρου!

 

Το αλλαντοποιείο Αφοί Τριδήμα μαζί με τα παραδοσιακά λουκάνικα, τη ζηλαδιά κτλ, έχει πλέον  “λούζα”, πρόβειο σαλάμι και προσούτο, καπνιστές μπριζόλες και ψαρονέφρι.

Το ANDROP – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΑΝΔΡΟΥ  εκτός από τα γνωστά τσίπουρο και ούζο από φέτος έχει λικέρ μαστίχα, τσίπουρο κοκτέϊλ και παλαιωμένο τσίπουρο.

Η εταιρία ΛΕΜΟΝΙ ΑΝΔΡΟΥ ΕΕ εκτός από τις ήδη δύο γνωστές εκδοχές συμπυκνωμένης λεμονάδας ( με ζάχαρη ή χυμό σταφυλιού, τζίντζερ),  λανσάρουν έτοιμη λεμονάδα με λουίζα και δυόσμο, ή  με ντόπιο μέλι, χυμό σταφυλιού, συμπυκνωμένο χυμό  μανταρίνι  ακόμα και μαρμελάδα με πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι και χυμό σταφυλιού.

στην ομάδα η Αναστασία Μπιθικώτση σύζυγος του Σταύρου Τριδήμα.

Τούτη τη φορά, με τα όσα είδε και δοκίμασε, υπερήφανη αισθάνθηκε η Χαρίκλεια που επιτέλους φαίνεται ότι νέοι άνθρωποι μπαίνουν δυναμικά στη παραγωγή ντόπιων προϊόντων!

 

Το τρίτο καλό νέο είναι ότι  το σεμινάριο που διοργάνωσε το Andros Routes για τους παραγωγούς  τοπικών προϊόντων,

πριν από είκοσι μέρες, έγινε η αφορμή να συναντηθούν οι παραγωγοί απ΄ όλη την Άνδρο και ν΄αρχίσουν την κουβέντα,

μα πάρα πολλή κουβέντα, πότε στα νέα γραφεία του Andros Routes στον Άγιο Σπυρίδωνα, πότε στο  Kourtesis Wine Estate και άντε πάλι πίσω στα γραφεία και φαίνεται ότι από τις συζητήσεις  αυτές κάτι θα βγει που θα είναι κάτι πολύ καλό….

και βίντεο από το σεμινάριο οσονούπω…

1 Comment

  • Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για κορυφαίας ποιότητας προϊόντα. Με σωστή προώθηση θα γίνονται ανάρπαστα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio